B17 pommikoneella Tulsasta San Diegoon.


Jossain pippelöissä pari viikkoa sitten eräs alkuasukas kysyi minulta kiinnostaisiko minua lentää toisen maailmansodan aikaisella B17 (”lentävä linnoitus”) pommikoneella jenkkilän mantereen halki. Kiinnosti. Viime keskiviikkona, 18.3.2006, ilmestyin pari tuntia ennen sovittua aikaa Tulsassa (Oklahoma) olevalle Jones Airfield´ille kameran kanssa odottamaan pommikonetta. Kenttä ei ole kovin iso ja kävin muutamassa toimistossa ja hangaarissa kyselemässä mihin hangaariin tämä B17 laitetaan. Kukaan ei ollut kuullutkaan koko jutusta kunnes joku kaveri löysi lentosuunnitelman jonka mukaan kone laskeutuu klo 15.15 – ja kukaan ei tiennyt tätä enempää.

B17G laskeutumassa Tulsaan

Touchdown Tulsassa

Dadaa! Siinä se sitten istuu. Tulsa, Oklahoma, Jones Airfield. Suurinpiirtein keskellä pohjoisamerikan mannerta, tarkalleen mulkku-jenkkilän sydämessä. Olin edellisen yön Hilton Southern Hills hotellissa, jota vastapäätä tien toisella puolella on Oral Roberts University. Suukko Roopen Yliopisto on aika kuuluisa jenkkilässä, koska sen perustaja ja omistaja on juuri Suukko Roope, matkasaarnaaja, kunnon kristitty, mulkku. Se on näköjään maailman suurin ”karismaattinen kristillinen yliopisto” (ja lisätietoa on esim täällä http://en.wikipedia.org/wiki/Oral_Roberts_University). Oho, olen menossa sivuraiteille.

B17G kone lensi Oshkosh´ista (Wisconsin) ja pojat heittivät heti sisään 1.100 gallonaa (noin 4.200 litraa) lisää bensaa. Minä en ollut koskaan ennen ollut lähelläkään mitään tällaista vehjettä, joten minulla oli huuli pyöreänä koko ajan ihmetellessäni tätä spektaakkelia.

Tämän ”Aluminum Overcast” B17G koneen taustatiedot yms löytyy täältä http://b17.org/

Ja minun omat kuvani ovat täällä.

Ja jos sopii, niin tässä on yhden B17 kundin muistelmat englanniksi. Jos se ei futaa niin kokeile googlata ”George Rubin In the Skies Over Germany” – se ehkä futaa….

Mainokset

Yksi vastaus to “B17 pommikoneella Tulsasta San Diegoon.”

  1. Jukka Martikainen Says:

    Todella hieno kone,Lancaster ja Stirling oli vastavan laisia pommareita nostan vaan hattua niille miehille jotka noilla koneilla lensi,yks mikä on on hieno hävittäjä nih Spitfire ja Mustang todella kauniita koneita,unohtammatta Brewester hävittäjää jolla Illu ja Hasse ym muut veteraanit teki ihmeitä.T Jukka

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: