Mitä vitun ergonomiaa?


Mulle ei ole vieläkään selvinnyt miksi tämä Vapaa Maailma muistuttaa Neuvostoliittoa aika monessa kohtaa. Kännykät ei futaa hyvin, pankit ovat ihan perseestä, jengi ei osaa lukea ja kirjoittaa ja kukaan ei funtsaa mitään. Noi edelläolevat ovat tietenkin isoja filosofisia juttuja ja palaan ehkä joskus niihin. Tässä vähän helpompaa neukkulaa: huomioita Ameriikin Korkeimman Neuvoston päättämistä Viisivuotissuunnitelman mukaisista teollisuustuotannon kehityksistä.
Ekan kerran mulle tuli tämä juttu mieleen joskus aikanaan kun mun tartti ostaa kakaroille kolmipyöräfillari. Korkein Neuvosto oli päättänyt allokoida kolmipyöräfillarituotannon kahdelle tehtaalle.  Kaikista kaupoista sai samoja fillareita ja ne oli täysin perseestä olevia virityksiä.  Joten seuráavana kesänä ostin Suomesta Esson huoltoasemalta venäläisen valurautaisen kolmipyöräfillarin ja rahtasin sen tänne Vapaaseen Maailman.  Kova sana.  Ei hajonnut millään ilveellä.

Näitä samoja Ameriikin Viisivuotissuunnitelman mukaisia juttuja on täällä yllinkyllin.  Kaupoissa on ensivaikutelman perusteella helvetisti erilaista rojua,  mutta hetken kuluttua jopa sivistymättömät ulkomaalaiset huomaavat että kyseessä on kevyt kusetus – kaikissa kaupoissa on tarkalleen samaa kamaa.  Joku päivä sitten tarvitsin sinappia.  Ei mikään ongelma – tukka suorana ekaan supermarkettiin.  Sieltä löytyi "French Mustard" keltaisessa muovipullossa, ja pari muuta mantereen laajuista tuotetta.  Samaa pliisua skeidaa löytyy kaikista muistakin supermarketeista.  Vakiokauppojen tuotteissa ei ole juuri mitään eroja.  Miksi?  Luultavasti siksi että tuottajat maksavat kaupoillle hyllymetreistään.  Kauppa saa osan tuloistaan sinappimyynnistään ja osan hyllymetrivuokristaan.  Tällä systeemillä hyllyihin ei tule vahingossakaan muita kuin Viisivuotissuunnnitelman mukaisia tuotteita.

Kuluttajan onni löytyykin mutakuonojen ja vinosilmien kaupoista – niitä ei Viisivuotissuunnitelma päässyt (vielä?) tuhoamaan.  meksikolaisten ja aasialaisten supermarketit ovat täyttä juhlaa….

Ai juu niin.  Mun piti puhua erkonomiasta….

Jos mun tarttis suunnitella mahdollisimman pölvästi ovenkahva, sellainen viritelmä joka on joka suhteessa täysin perseestä, niin laittaisin varmaan pallon kahvaksi. Siitä kun ei kunnon otetta vetämiseen muttei onneksi myöskään vääntämiseen. Ja jos satut kantamaan jotain käsissäsi, niin pallon pyöritttäminen ja vääntäminen elävöittää alakielen käyttöäsi.

Toinen kumma viritys on suihkut. Ne on aina liian matalalla.
Suihku on aina 180cm korkeudella.

Jostain syystä alkuasukkaat ovat päättäneet että kylppäreissä suihkun putki revitään ulos seinästä korkeintaan 180 sentin korkeudelle. Ja siihen sitten tungetaan itse suihkuviritelmä ja sen jälkeen onkin kivaa olla kyykyssä suihkussa… Joka saatanan suihku tässä maassa on liian matala. Miksi?

Pallo ovenkahvana.

Ja ovenkahvapallo laitetaan aina niin lähelle oven karmia että rystyset saadaan taatusti verille…..

Joskus mun varmaan kannattaisi laittaa tänne kuvia alkuasukkaiden työkaluista. Lapiot joiden vartena on suora tikku ilman kahvaa. Kottikärryt joissa pyörä on niin kaukana edessä että käyttäjän tarvitsee kantaa koko lasti käsivarsillaan….

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: