Haloo haloo! Missäs me ollaan?


Keskusteleminen maailman menosta on hankalaa Vapaiden Ihmisten kanssa.  Ameriikin jengi vietti luultavasti suurimman osan kouluaikaansa röökillä koulun vessassa ja heiltä jäi pari juttua epäselväksi.  Tai sitten heillä oli onneton lapsuus ja rintaruokintaa oli joko liiian vähän tai sitten liikaa – ainakaan sitä ei ollut sopivasti.

Never Nyrkin Ajat lehdessä (New York Times) oli juttu alkuasukkaiden maailmankuvasta.  60% isäntäkansastani ei löytänyt Irakkia maailmankartalta.  Toisaalta sehän ei ole mikään ihme, ketäpä täälllä Irak kiinnostaisi.  Vastaavasti 50% ei löytänyt New Yorkin osavaltiota kartalta.  Toisaalta sehän ei ole mikään ihme, ketäpä täällä New York kiinnostaisi.

Muistini voi pettää mutta muistelen lukeneeni jonkun 10 vuotta sitten että 25% amerikkalaisista ei löytänyt Tyyntä Valtamerta kartalta. 

Olen alusta lähtien ollut ihastunut amerikkalaisten hurmaavasta tietämättömyydestä joka on tukevasti niitattu lujaan uskoon oman mielipiteen suhteen.  Jengi uskoo palavasti siihen että jenkkilä on maailman auttavaisin kansa joka ruokkii kaikkia maailman nälkäänäkeviä.  Heille ei pollaan uppoa millään ilveellä se että jopa jenkkilen omien tilastojen mukaan he ovat maailman pihein kansakunta – ulkomaanapu per lärvi on jenkkilässä häkelyttävän alhainen.

Paras tämänsuuntainen juttu tapahtui muutama vuosi sitten – veljenpoikani vaimoineen oli kylässä ja he sattuivat olemaan paikallisella ostoskadulla.  Joku tyyppi kuuli heidän puhuvan englantia ulkomaan murteella ja niinpä heiltä kysyttiin mistä he ovat kotoisin.  Suomesta.   Hetken hiljaisuuden jälkeen seuraava kysymysoli "missäpäin Los Angelesia on Suomi?"

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: