laittomat maahanmuuttajat.


Jenkeillä on mielenkiintoinen tapa yrittää ratkaista ongelmiaan. Leffoissa he ratkaisevat ongelmansa ampumalla jonkun tyypin ja todellisuudessa en ole nähnyt tai kuullut 27 jenkkivuoden aikana yhtään laukausta jonka aiottuna kohteena olisi ollut ihminen. Selvästikin heidän ajatusmaailmallaan ja todellisuudella ei ole kovin paljon tekemistä keskenään.

Joku vuosi sitten (en tiedä milloin) jannut päättivät rakentaa aitaa Meksikon ja Vapaan Maailman väliin. Aidalla pyritään estämään jengin loikkaaminen Meksikosta tänne. Aidan voi tehdä oikein ja aidan voi tehdä väärin. Tässä kuva aidasta jolla pyritään estämään loikkauksia.

Raja-aita Jacumba, Kalifornia

Oikeassa reunassa aita on ehkä kolme metriä korkea ja loikkaaja tarvitsee ehkä tikkaat aidan ylitykseen. Keskellä kuvaa loikkaaja voi edelleen käyttää tikkaita mutta homma hoituu helpommin kumartamalla hiukan ennenkuin loikkari ahtautuu aidan aukosta Vapaaseen Maailman. Jos tämä on liian hankalaa niin seuraava vaihtoehto on siirtyä hiukan vasemmalle jossa aita on noin puoli metriä korkea – loikkaus sujunee sutjakasti. Jos tämäkin on liian vaivalloista niin seuraava vaihtoehto on siirtyä kuvan vasempaan reunaan vuoren rinteeseen. Aita loppuu sinne.

Söpö juttu.  Muistaakseni yksi asiaan sopiva ilmaisu on Potemkinin kulissi.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: