Ööh, miten tämän nyt sanoisi ….


Alkuasukkailla on ongelma. Heitä on pienenä joko rintaruokittu liikaa tai liian vähän, en tiedä mikä meni pieleen, mutta selvästikin annostus ei mennyt ihan oikein. He eivät osaa kutsua asioita niiden oikeilla nimillä. He kutsuvat asiaa nimellä ”euphenism”, suomeksi kiertoilmaisu tai kaunistelu. Kiertoilmaisu on muuten hemmetin hyvä käännös….
Jenkkilässä ei ole vessapaperia. Heillä on ”Bathroom Tissue” nimistä tavaraa. Kylpyhuonepaperia. Se kuulostaa aika siistiltä. Kuten myös vessan toinen nimi kylpyhuoneen lisäksi – lepohuone eli restroom. Kukaan ei mene paskalle tai kuselle – kaikki menevät lepäämään tai kylpemään. Olen toki leikitellyt ajatuksella – menen kylpyyn ja otan mukaani pari rulla kylpyhuonepaperia.

Vessapaperia.

Mutta homma ei suinkaan lopu tähän – lähes kaikilla alkuasukkaiden mielestä hankalilla jutuilla on oma kiertoilmaisu.

Kukaan ei kuole. Jengi vain poistuu takavasemmalle (John passed away) joutessaan. Tosi kova homma on kun Pelastusarmeijan jengi delaa – heidät ylennetään kunniaan (Mary was promoted to glory).

Juuri kukaan jenkkilässä ei tunne tarvetta naida. Yksi tuttuni puhui pari päivää sitten siitä miten jollain tyypillä oli päällä ”biologinen pakotus”. Tarinan yhteydestä minulle ei ollut ihan selvää mistä helvetistä on kyse ja joudun tietämättömyydessäni kysymään mitä tarkoittaa ”biological imperative”. Tarinan henkilö halusi nussia.  Ehkä parempi käännös olisi ”biologinen kolotus”…
Vapaassa Maailmassa ei paskanneta eikä käydä kusella. Jotkut hoitavat tarpeensa joko ”number one” tai ”number two” tyyliin.

MUTU. Musta tuntuu… Sinänsähän sillä ei ole kauheasti väliä mitä nimiä käytetään. Mutta musta tuntuu että alkuasukkaiden kiertoilmaisut ovat iso osa heidän kulttuuriaan, jossa jollain lailla pyritään välttämään todellisuutta ja jossa pyritään elämään jossain kuvitteellisessa maailmassa jossa asiat ovat oikein ja järjestyksessä ja kaikki jutut ovat suorassa rivissä. Jopa saksalaiset ovat tajunneet sen että maailma ei ole ihan Achtung Richtung Zucht und Ordnung himmeli – maailma on sekopäinen viritys. Amerikkalaiset uskovat edelleen järjestykseen. Kaikkeen löytyy kiertoilmaisu jolla voidaan välttää todellisuus. Aika neuvostoliittolainen ajatusrakennelma…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: