911 viisvuotisjuhlat vuonna 2006


Jannujen viisvuotisjuhlista on kulunut jo melkein kuukausi.  Viisivuotta sitten syyskuun 11 päivä 2001 kuulemma New Yorkissa oli jotain hälinää, jossa kuoli vajaat 3.000 ihmistä.  Ja sen kunniaksi jenkit aloittivat kaksi sotaa, jotka molemmat he ovat ryssineet lahjakkaasti.  Aika uskomaton juttu tämä ryssiminen.

Minusta tämä World Trade Centerin romauttaminen oli iso ja vaikuttava juttu.  Jotenkin minusta tuntuu että sitä kannattaisi miettiä ja tutkia aika tarkkaan, ihan yksinkertaisesti siitä syystä, että se oli merkki ”jostain”, olipa se sitten vaikkapa se että muslimit haluavat tappaa kaikki amerikkalaiset, tai että et tarvitse montakaan kahelia jannua jotka voivat saada aikaan paljon vahinkoa, tai että aina silloin tällöin sattuu ihan sattumalta aika paskoja juttuja, tai jotain muuta.  Minulla ei ole vastausta siihen että miksi näin kävi.

Mutta tämä viisvuotisjuhla oli aika jännä juttu.  Itse asiassa se jännä juttu oli katsoa mitä amerikkalaiset tekevät syyskuun 11 päivä vuonna 2006.  Lehdet ja radio pauhasivat juttua koko päivän.  Ja päivän teemana olivat ensiksi ”healing” ja ”closure”.  Ne ehkä kääntyvät suomeksi ”toipuminen” ja ”unohdetaan koko juttu”. Toisena teemana oli ”sankarit” (heroes) jotka ”antoivat elämänsä” tässä jutussa.

Vittu kun mulle ei mahdu päähän tämän jengin ajattelu – toisaalta ne ei varmaan koskaan funtsaa yhtään mitään.  Tämä jengi on nähnyt niin monta tämän jengin itse tekemää leffaa, että he ovat alkaneet uskoa lefojen todellisuuteen.

Minusta tässä jutussa ei ole yhtään ”sankaria” jotka ”antoivat elämänsä” jostain syystä.  Eiks’ tässä ole kyseessä pikemminkin ”murhattuja” ihmisiä, jotka ”tapettiin”.  Musta tuntuu ettei heidän elämäänsä ”annettu” minnekään – eiks’ ne ”otettu”?  Minä en ainakaan ole kuullut että kukaan näistä tapetuista ihmisistä olisi ollut vapaaehtoinen, joka ”antoi” elämänsä.

Ja mitä sankareita nämä ihmiset olivat?  Los Angelesissa tapetaan noin 600 ihmistä vuodessa ja kukaan ei puhu kuudesta sadasta ”sankarista” – tähän asti kyseesä on ollut esim ”rikoksen uhrit”.

Nyt kun juhlat on ohi niin mitään muuta ei tartte enää miettiä.  Joku kyynikko voisi ehkä kysellä juttuja kuten ”mitä on yritetty tehdä terrorismiä vastaan” tai ”mikä aiheuttaa sen kummallisen jutun että jengi on valmis lentämään isolla koneella isoon rakennukseen saadakseen aikaan ’jotain’, ja mikä on tämä ’jotain’ jota he haluavat” tai ”miten Irak liittyy tähän juttuun” jne jne.  Nou söör, me emme funtsaa tälläisiä juttuja, me vain ’parannutaan’ ja ’unohdetaan koko juttu’.

Tämän jengin aivotoiminta on aika erikoista….

Mainokset

Yksi vastaus to “911 viisvuotisjuhlat vuonna 2006”

 1. Goermy Goesta Says:

  Olihan se kuitenkin hieno juttu sekä ObL:lle että GWB:lle. GWB on voinut tehdä vaikka mitä 911:n varjolla ja ObL saa uutta väkeä väkeä niin paljon kuin ehtii ottamaan vastaan. Jotkut erehtyvät välillä ajattelemaan nokkaansa pitemmälle mutta palaavat heti ruotuun niin kun tämä kaveri (sitaatti Kaleva-lehden verkkopalvelusta):

  Diplomaatti perui arvosteluaan USA:n Irak-politiikasta

  Yhdysvaltojen käytöstä Irakissa ylimieliseksi ja typeräksi haukkunut korkea-arvoinen amerikkalainen diplomaatti on joutunut paikkailemaan lausuntoaan.

  Yhdysvaltain ulkoministeriön Lähi-idän osaston johtaja Alberto Fernandez alkoi katua al-Jazeera -kanavalle antamaansa haastattelua luettuaan sen käsikirjoituksen. Fernandezin mukaan hän puhui pahasti sivu suunsa.

  Fernandez pyysi tiedotteessaan anteeksi.

  Englanninkielisellä internetsivullaan al-Jazeera kertoi Fernandezin sanoneen haastattelussa, että Yhdysvaltojen toiminta Irakissa antaa paljon aihetta arvosteluun, koska Yhdysvallat on esiintynyt ylimielisesti ja typerästi.

  STT

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: