Höpönassut Baghdadissa.


Multa meinas pulla tukehtua kurkkuun aamulla kun luin New York Timesin juttua Irakista (jos linkki on mädäntynyt niin multa löytyy artikkeli PDF failina). Jenkkien isoin lähetystö maailmalla on Baghdadissa ja siellä on duunissa yli 1.000 amerikkalaista. Artikkelin mukaan tässä jengissä on mukana 33 tyyppiä jotka osaavat puhua arabiaksi, ja näistä 33 tyypistä kokonaista kuusi osaa puhua ”sujuvasti” arabiaksi – alle yksi prosenttia jengistä bamlaa arabiaa. Aika ankea tilanne. Kuusi kielitaitoista amerikkalaista tyyppiä Irakissa? Musta tuntuu että esim Suomen konsulaatissa Los Angelesissa kaikki 10+ tyyppiä puhuvat englantia.

Tämäntyyppiset jutut eivät enää jaksa ihmetyttää minua kovinkaan paljon. Minä en osaa ihan tarkkaan osoittaa sitä mika täällä on pielessä, mutta jossain kohtaa joku juttu on mennyt pieleen isomman kerran.

Irakin sota on jotenkin hyvä esimerkki. Sotasuorituksena Irak oli hyvin hoidettu homma, muutamassa viikossa Baghdadiin, ja Saddam kumoon. Blitzkriegiä parhaimmillaan. Kaikki siitä eteenpäin on ryssitty täydellisesti. Täysin uskomaton suoritus.

Jenkeillä oli syyskuun 11 2001 päivän jälkeen puolellaan kaikki maailman sympatia ja goodwill. Ja siten jenkit ryssivät homman niin perusteellisesti että tänä päivänä sympatiasta ja goowillistä ei ole jäljellä mitään. Jenkit tekivät Matti Nykäsen todella nopeasti ja tehokkaasti – eiks´ herra Nykänen mokannut omat kuvionsa käyttäytymällä täysin perseestä? Nykäselle tarttis antaa jenkkien kansalaisuus kunniamerkkinä.

Mainokset

4 vastausta to “Höpönassut Baghdadissa.”

 1. Goesta Says:

  Kielten opettelu vie paljon aikaa ja paljon vaivaa. Jos pärjää hyvin englannilla, harvalla riittää harrastusta opetella muuta. Sitä paitsi, espanjan opettajani totesi aikoinaan, että jos haluaa opetella jotain todella vaikeaa, voi ruveta opettelemaan kiinaa tai arabiaa.

  Eivät kaikki amerikkalaiset yhtä ymmärtämättömiä liene, eivät edes Bush-nimiset. George Sr&Co eivät menneet 15 vuotta sitten saman tien Bagdadiin saakka. Ei tullut kieliongelmaakaan. Hämmästytti ja kummastutti tuolloin mikseivät menneet. Selkisi.

  Koko sotkuhan on oikeastaan Winston Kirkkomäen syytä, gringot vain yrittävät nyt paikkailla seurauksia. Shiiaenemmistöinen, kurdivähemmistöinen ja sunnijohtoinen Irak on Winstonin keksintö, jota hän itse piti suurimpana virheenään. Mitä ne muut lienevätkään olleet, mahtuu siihen joukkoon aika suuria vielä tuonkin jälkeen…

 2. heka Says:

  Joo, se on mielenkiintoinen juttu miksi Pusikon Ykän faija ei mennyt aikanaan Bagdadiin asti. George Bush seniori ja hänen neuvonantajansa Brent Scowcroft kirjoittivat jutun Time lehteen asiasta. Sitä ei enää löydy Time veppisivuilta mutta se löytyy tästä linkistä.
  http://www.thememoryhole.org/mil/bushsr-iraq.htm

  Musta tuntuu että isä-Pusikolla oli oleellisesti enemmän elämänkokemusta kuin pojallaan ja se näkyi isä+Pusikon toimissa. Pojalla on näköjään aika tiukka usko raamattuun ja siihen että pyhä henki ohjaa hänen toimiaan. Jos näin on, niin pyhä henki tuntuu olevan aika ammattitaidoton henki.

 3. Goesta Says:

  Voi vee… se siitä tulee kun korvaa viinan Jeesuksella (t. Pullon hengen Pyhällä hengellä).

  Joku aiemmassa Bush-hallinnossa mukana ollut totesi, että Bush-nuoremman lähipiirin tyypit tunnettiin jo vanhemman aikana. Heitä kutsuttiin nimellä The Crazies. Bush Sr piti heidät loitolla.

  Myös Tony Blair on syvästi uskovainen. Väitti kuitenkin BBC:n toimittajalle, että ”No, we don’t pray together Jeremy, no.”

 4. heka Says:

  Tämä alkuasukkaiden jeesustelu on minulle täysin käsittämätöntä. Minusta ei ole kauhean ihmeellistä jos joku uskoo joutessaan Nassakan Jesseen – mikäs siinä jos siitä saa potkua elämään. Mutta yllättävän monet alkuasukkaat antavat uskonnon hallita elämäänsä siihen malliin, että he uskovat maailman tulleen luoduksi jotain 4.000 vuotta sitten. Minä en muista tavanneeni tätä jengiä Suomessa, ja siksi päättelenkin että huuhaa porukkaa riittää täällä joka paikkaan miettimään mitä ja missä jenkkien tarttis tehdä jotain. Kuten mennä Irakiin voittamaan ihmisten ”hearts and minds” – tavoitteeseen ei ole vielä päästy yhtä pitkälle kuin Vietnamissa aikanaan…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: