”Can do” kansankunta – me saadaan aikaiseksi ….


New Orleansille kävi köpelösti kun hurrikaani Katriina kävi kylässä elokkun lopulla 2005. Jenkkien liittovaltio mokasi pelastustoimet ja Louisianan osavaltio mokasi ja New Orleansin kaupunki mokasi – ja yli 1.800 ihmistä kuoli.

bush-in-nola.jpg

Onneksi nyt puolisentoista vuotta myöhemmin viranomaisten rattaat ovat lähteneet pyörimään. New Orleansin asukkaat ovat jättäneet liittovaltiolle 78.000 apuhakemusta kotiensa korjaamiseen ja uudelleenrakentamiseen. Marraskuun 2006 puoleen väliin mennessä tasan 28 (siis kaksikymmentäkahdeksan) perhettä oli saanut tililleen rahaa. Samaan aikaan noista 78.000 anomuksesta vasta vajaat 5.000 anomusta oli saatu edes käsiteltyä.

Aika lailla samanlainen juttu on käynyt Iraksissa – sinne on heitetty helvetisti rahaa uudelleenrakentamiseen ja kouluihin ja muuhun ei-sotilaalliseen Irakin kohentamiseen. Ne fyffet ovat menneet aika tarkkaan Kankkulan kaivoon. 911 sattuessa FBIn tietokonesysteemeillä ei voinut lähettää eemeilin mukana kuvaliitteitä, eikä FBIn vihjetietokantaa voinut etsiä kuin yhdellä hakusanalla kerrallaan, eli haku ”Stalin AND Moskova” oli liian vaikeaa. Sen jälkeen FBI tietokonesysteemeiden uudistamiseen on heitetty vajaat miljardi dollaria ja muistaakseni vuoden 2006 alkupuolella puolet kulutetun rahan tietokonesysteemeistä vedettiin vessasta alas – tietokantaa ei vieläkään etsitä yli yhdellä hakusanalla. Vuoden 2006 alussa Kalifornian DMV (auto- ja ajokortti virasto) veti uuden auto- ja ajokorttirekisterin vessasta alas – tämä oli vajaan 100 miljoonan dollari viritelmä.

Mulle ei ole ihan selvää miten tämä porukka voi keksiä Googlen muttei saa FBIn tietokonesysteemejä futaamaan. Onks’ kenelläkään tietoa mistä tämä saattaisi johtua?

Mainokset

4 vastausta to “”Can do” kansankunta – me saadaan aikaiseksi ….”

 1. Goesta Says:

  >
  Näyttää periaatteessa tavanomaiselta: epämääräiset, alati muuttuvat speksit samalla kun toimittajalle maksetaan tehdyistä tunneista eikä konkreettisista lopputuloksista. Ehkä olisivat päässeet halvemmalla ja saaneet valmista jos olisivat ottaneet tietojen hakusysteemin Googlelta?

  Joka tapauksessa, tapahtuu samanlaista ns. paremmissakin maissa ja julkishallinnossa voittoa tuottavia organisaatioita useammin. Oheisessa esimerkissä saatiin sentään konkreettinen lopputulos aikaan vaikka loppukäyttäjä(n vaimo) nauroikin sen julkisuudessa pihalle… ja rakentamista on harjoiteltu hieman kauemmin kuin tietokonesysteemejä:
  http://fi.wikipedia.org/wiki/Mäntyniemi

  – Öökkösiä www-osoitteessa??

 2. Goesta Says:

  hmm… tämä ohjelma ei pitänyt öökkösistä osoitteessa; tulisiko näin parempaa?

 3. Goesta Says:

  (ei tullut => edit/copy/paste)

 4. heka Says:

  (öökköset futaa ihan hyvin www osoitteessa)
  Joo, Mäntyniemen kustannukset meni 14 kertaisiksi. Toisaalta jenkkien piti alkuperäisen suunnitelman mukaan kustantaa Irakin sota myymällä Irakin öljyä, ja siinä keikassa taisivat kustannukset mennä hiukan yli 14 kertaisiksi….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: