Arvio ennen Irakin sotaa: vuonna 2006 enää 5.000 jenkkisotilasta Irakissa :-)


Jenkeissä on ”Freedom of Information” laki, jonka avulla voit saada virallisia asiakirjoja julkaistuksi. Useat yliopistot hakevat ja julkaisevat saamiaan asiakirjoja. George Washington yliopisto Washington DCssä ylläpitää National Security arkistoa osoitteessa http://www.gwu.edu/~nsarchiv/

iraq5000mennotional_force.jpg

Sieltä löytyy nyt puolustusvoimien keskusjohdon CENTCOMin Powerpointin tehty suunnitelma tai yhteenveto siitä miten Irak hoidetaan. (http://www.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB214/index.htm) Yhteenveto on tehty muutama kuukausi ennen Irakin viimeistä sotaa elokuussa 2002. Jenkit arvioivat, että joulukuussa 2006 heillä olisi enää 5.000 sotilasta Irakissa, jossa vallitsee rauha ja järjestys ja ikuinen kiitollisuus heidän vapauttajiaan kohtaan. Ellen ole väärin ymmärtänyt, niin arvio ei osunut ihan napakymppiin – pari arviota on käsittääkseni edelleen toteutumatta.

Tuo National Security arkisto on muuten aika mainio saitti. Sieltä löytyy myös CENTCOMin (jota veti silloin merijalkaväen kenraali Zinni) tekemä sotaharjoitus (nimeltään Desert Crossing) ja analyysi vuodelta 1999 aiheesta ”Mitäs jos me hyökättäisiin Irakiin ja tiputettais Saddam vallasta” (http://www.gwu.edu/~nsarchiv/NSAEBB/NSAEBB207/index.htm). Zinni arvioi että tähän tarvittaisiin 400.000 sotilasta (nyt siellä on alle puolet siitä) ja koko homma olisi silti täysi sekasotku.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: