Onneksi kukaan ei tiedä mitään…


25.1.2008 republikaanit kävivät vaalikeskustelujaan Boca Ratonissa Floridassa. Seurasin syrjäsilmällä heidän juttujaan ja jossain vaiheessa sekä John McCain että Mitt Romney sanoivat että Al-Qaeda toimii Irakissa ja siksi he haluavat tehdä sitä ja tätä. Minun tietääkseni Irakissa ei ole mitään Al Qaeda toimintaa ja ennenkaikkea Saddamilla ja Al Qaedalla ei ollut tekemistä keskenään. Jopa jenkkien hallitus myöntää tämän. Ja McCain ja Romney jatkavat vanhaa Äväärinkäsitystä.

Romney, Giuliani ja McCain

Mielenkiintoista kyllä en ole nähnyt mitään mainintoja siitä että pojat puhuvat paskaa…..

Hyvä saitti tsekata vaaliporukan tarinoita on http://www.factcheck.org/ joka on University of Pennsylvanian Annenberg kouluun liityvä saitti.  Tosin hekään eivät ihme kyllä kiinnittänet huomiota tähän pikkujuttuun. 

Saitti sanoo ”Annenberg Public Policy Center of the University of Pennsylvania.  FactCheck.org’s staff, not the Annenberg Center, is responsible for this material.”. Minusta FactCheck.Org on hyvä viritys.

Mainokset

8 vastausta to “Onneksi kukaan ei tiedä mitään…”

 1. Goesta Says:

  Minä olen kuullut väitettävän, että Saddamilla ja Al Qaedalla ei ollut tekemistä keskenään, mutta että nyt AQ kyllä toimii Irakissa. Olisiko ollut niin että sunnien puolella shiioja vastaan.

 2. heka Says:

  Mielenkiintoista miten media täällä kuvaa Irakia ja vihollisia. Pitkän aikaa kaikki jenkkien tappamat tyypit olivat insurgents. Sitten ne olivat vähän aikaa myös Al Qaeda terroristeja. Minä en ole kertaakaan nähnyt mitään todisteisiin viittaavaa siitä mitä mielipideryhmää siellä tapetut edustavat. Yhteen aikaan viholliset olivat ”ulkomaalaisia” (siis ei-irakilaisia) kunnes joku armeijan tyyppi myönsi että ulkomaalaisia on todella vähän tapettujen joukossa (olisi ollut kiva nähdä esim egyptiläinen ajokortti jonkun kuolleen taskussa).

  Ja mulle ei ole mitenkään selvää miten esim minä voisin tunnistaa Al Qaede tyypin paitsi kysymällä häneltä itseltään jos hän sattuu puhumaan suomea tai englantia. Minä en ymmärrä miten jenkkisotilaat ovat onnistuneet tunnistamaan nämä tyypit.

  Ettei vaan olisi sitä propakantaa syötetty lukijoille…..

 3. Goesta Says:

  Onhan siellä tulkkeja. Jos ne tunnistukset on tehty vaikka kiduttamalla? Ei minulla mitään todisteita ole, eikä paperille tai serverille kirjattua uutisia kaikkia tarvitse absoluuttisena totuutena niellä. Viimeisimmät uutiset eri lähteistä kuitenkin kirjoittavat, että Mosul olisi AQ:n ’last stronghold’.

 4. Goesta Says:

  Myös tällä kundilla on hyviä pika-analyyseja niille, jotka eivät tiedä mitään eivätkä jaksa ottaa selvää…

  http://www.dickpolman.blogspot.com/

 5. heka Says:

  Joo, Dick Polmania en ole ennen lukenutkaan mutta jannu vaikuttaa olevan ihan jees.

  Mutta aiemmin sanoit ”onhan siellä tulkkeja”. Onhan niitä tulkkeja, mutta montako tulkkia sinä tarvitsisit jos olisit Bagdadin kalifi? Vuosi sitten Reutersin mukaan jenkeillä oli Bagdadissa 33 (kolmekymmentäkolme!) arabiankielen taitoista tulkkia, ja näistä 33:sta oli kokonaista 6 (kuusi!) ”sujuvasti arabiankielen taitoisia”. Tässä linkki artikkeliin:
  http://www.alertnet.org/thenews/newsdesk/N06193252.htm

 6. heka Says:

  Tarkennus: jenkkien suurlähetystössä Bagdadissa on 1.000 duunaria ja heistä 33 osaa arabiaa ja heidän joukossaan on 6 sujuvasti puhuvaa tyyppiä…..

  Minusta Suomen kannattaisi olla helvetin ystävällinen USAan kohden, jotta heille ei tulisi mieleenkään vapauttaa Suomea….

 7. Goesta Says:

  Kuvausten mukaan lähetystön väki viihtyy hyvin ilman kontakteja paikallisiin. (Eräs journalisti kertoo lähetystövirkailijan kysyneen häneltä ”What is it like out there?”) Sen sijaan olen nähnyt irtohavaintoja – tai ainakin yhden – että armeija käyttää tulkkeina paikallisia tyyppejä, jotka osaavat englantia. Lukumääristä en tiedä.

 8. heka Says:

  Käsittääkseni tämä kontaktin puute on iso ongelma. Nyt juttu menee MUTU pohjalle, mutta yksi näkemäni BBCn dokumentti journalisteista Irakissa esitti, että tilanne on niin vaarallinen, että BBCn jengi istuu Green Zonessa (jenkkien bunkkeri kaupunki Bagdadissa) ja he lähettävät ulos irakilaisia kameran kanssa, ja tätä nimenomaista ohjelmaa varten he lähettivät ulos normaalin irakilaisjenginsä ja sen lisäksi toisen irrakilaisen kamerajengin joka dokumentoi jengin nro 1 toimintaa. Ja BBC myönsi että kaikki raportit perustuvat ”olen kuullut että” tietoihin.

  Tosi mielenkiintoinen dokkari on ”No End In Sight” joka on nyt Oskari kandidaatti dokkarileffoille. Imuroin sen itselleni bittorrentin kautta. Kova juttu, sekä ”no End In Sight” että bittorrent.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: