USAn lama on jo alkanut – ja se on raju.


Mä olen seurannut tätä jenkkilän taantuman merkkejä tiukkaan jo yli kuukauden. Kuluttajat ovat lopettaneet törsäämisen kuin seinään. Tässä merkki siitä että taantuma on tosi paha – kuva on 30.1.2008.

Taantuman merkkejä Malibussa.

Tässä alla kuva tilanteesta noin vuosi sitten.

Starbucks ja asiakkaita.

Kuvat ovat kivoja ja silleen (paska nakki kun en löytänyt yhtä kuvaa jossa on Teppo Pelimäki (Steven Spielberg) takaapäin odottamassa kahvikuppiaan, mulla on se kuva jossain). Tämä Starbucks on länsi Malibussa, ja se on ainoa kahvila 10 kilometrin säteellä. Viimeiset 5 vuotta se on ollut koko ajan kuin nuijalla lyöty, se avataan aamulla klo 5:30, ja luulen että se laittaa lukon ovelle joskus klo 18 tai 19. Tyypillisesti aamulla seitsemän ja yhdeksän välillä siella on aina vähintäin 10 ihmistä odottamassa ns ”kahvia” (vitun huonoa kahvia, maistuu kissankuselle ja latte maksaa USD 3,80). Mutta jengin vaihtoehdot ovat vähissä, 10 kilsan säteellä tämä on ainoa kahvila. Ennen, yli kuukausi sitten, Starbucks oli täynnä koululaisia just ennen klo kahdeksaa, nyt ne kaikki ovat hävinneet.

Noin viikko ennen 2007 joulua jengi hävisi Starbucksista. Ensteks’ ajattelin että kyseessä on joulu ja jengi on muualla. Jengi ei ole palannut Starbucksiin. Kukaan ei ole avannut uutta kahvilaa 20 kilsan säteellä. Mikään muu ei ole muuttunut, paitsi se että asiakkaat ovat yhtäkkiä häipyneet. Lähellä oleva (halpa) meksikolainen ravintola joka on normaalisti aina täynnä, oli melkein tyhjä pari päivää sitten (yksi asiakas raflassa).

Minä olen vakuuttunut siitä että lama on iskenyt Malibuunkin. Täkäläinen TähtiPukki, siis Starbucks, on hemmetin hyvä indikaattori maailmanmenosta, koska se on ainoa paikka 10 kilsan säteellä. Jengi on huomannut että ajat ovat ankeita, ja eka homma josta luovutaan on USD 3,80 kahvikuppi….

Tässä kukklen koordinaatteja TähtiPukkiin (voit todeta että jengillä ei ole muita vaihtoehtoja), jos haluat kahvia, TähtiPukki on ainoa vaihtoehto, ja se toinen vaihtoehto on olla ilman….

Tässä on miten löydät kartan: klikkaa Malibun Tähtipukki ja saat jenkkilän kartan uuteen ikkunaan…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: