Me olemme ainoa demokratia jossa ihmiset ovat vapaita ….


Kuulin juuri radiossa republikaanien pressaehdokkaan Mitt Romneyn sanovan ”jenkkilä on ainoa todellinen demokratia maailmassa jossa ihmiset ovat vapaita tekemään mitä he haluavat”. Joopa joo. Jengi kuuntelee ja uskoo mitä heille kerrotaan. Göbbels ja Joe Stalin olisivat täysin kotonaan jenkkilässä. Ja heillä olisi maailman helpoin duuni – jenkkilän mölökustaat eivät aseta mitään kysymyksenalaiseksi.

Karkaamme veneellä. Fidel itse.

Tässä tämän jutun (uskomaton) pähkinänkuori: Jos päätät karata Kuubasta niin alkuvaiheessa sinulla on kaksi vihollista tässä kissa ja hiiri leikissä. Ensiksikin Fidelin jengi joka haluaa saada sinut kiinni ja palauttaa sinut takaisin Kuubaan ja vankilaan. Mutta sinulla on toinenkin vihollinen – USAn jengi joka haluaa saada sinut kiinni ja palauttaa sinut takaisin Kuubaan ja vankilaan. Jos et ehdi painaa jalkaasi USAn mannermaalle, niin jenkkit palauttavat sinut takaisin Kuubaan. Mutta jos onnistut välttämään sekä Fidelin rannikkovartioston että Pusikon Ykän (tämä on epäreilua vittuilua – Pusikon Ykä en keksinyt tätä juttua) (Pusikon Ykä on Yrjö Pensas, eli George Bush) rannikkovartioston ja ehdit polkemaan kenkäsi USAn mannermaata jalallasi, niin tilanne on ihan erilainen – nyt olet vapauden sankari joka saa automaattisesti turvapaikan USAssa. (joo joo, Suomi palautti karkureita takaisin neukkulaan ja se ei ollut oikein. Mutta Suomi ei ollut supervaltio ja USA on – USA voi tehdä Kuuban kanssa ihan mitä USA itse haluaa – kukaan ei voi puuttua USAn puuhiin tässä jutussa).

Jenkkien hallituksella on yksi iso vihollinen – Kuuba. Fidel Castro on diktaattori. Kuubalaisilta on riistetty heidän vapautensa. Kuubalaisten elämä on ihan perseestä. Koska Fidel on paha diktaattori, niin demokraatinen vapaa maa Yhdysvallat rajoittaa jopa USAn omien kansalaisten matkustamista Kuubaan. Muistaakseni Suomen valtio ei kerro suomalaisille minne he saavat matkustaa ja minne he eivät saa – mutta Suomihan ei ole mikään vapaa demokratia.

Vanhoina hyvinä aikoina kun neukkula oli vielä pystyssä, niin jos jengi karkasi Itä Saksasta (Checkpoint Charlie oli vapauden temppeli Berliinissä) tai neukkulasta, niin USA juhli demokratiaa ja vapautta – orjat karkasivat vapauteen, ja heille annettiin turvapaikka lännessä.

Tämän homman tekee minulle mielenkiintoiseksi se että jenkit vaahtoavat kikkelit täristen vapaudesta ja demokratiasta ja Al Qaedasta ja islamin terroristeista – ja heillä ei ole pienintäkään käsitystä, siitä mitä jenkkilän oma hallitus tekee ja puhuu. Irak on yksi ”uusi” juttu, se on vasta 5 tai 6 vuotta vanha, siitähän ei vielä tarvitse tietää mitään. Mutta tämä Kuuba viritys on ollut käynnissä jo 50 vuotta ja nämä mölökustaat eivät ole vieläkään funtsanneet juttua.

Kuuba on noin 150 kilsaa Floridasta. Ja jenkkihallitus vaahtoaa että Fidel sortaa omaa jengiään ja Fidel on paha paha diktaattori. Ja pyyhittyään vaahdot suupielestään jenkkihallitus palauttaa karkurit takaisin Kuubaan. UnFuckingBelievable….

Goesta lähetti minulle allaolevan kuvan – se kuvaa aika hyvin jenkkilän suhdetta Kuubaan….

Jenkkilän historia Kuuban suhteen.

Mainokset

7 vastausta to “Me olemme ainoa demokratia jossa ihmiset ovat vapaita ….”

 1. Goesta Says:

  Täällä oli tv:ssä dokumentti Fidelistä jokin aika sitten. Vallankumouksen jälkeen ei ollut selvää, että Fidel ja USA olisivat vihollisia. Joutuivat sitten kuitenkin riitoihin. USA taisi ajaa Fidelin neukkujen leiriin. Olisiko tärkeänä tekijänä ollut amerikkalaisten omistusten kansallistaminen ilman korvauksia.

  Jotkut jenkkipoliitikot ja virkamiehet olivat ohjelmassa sitä mieltä, että tilanne on tyhmä, mutta ajautunut kysymykseksi kasvojen menetyksestä. Eivät nähneet mitään ratkaisua asiaan niin kauan kuin Fidel on tiellä. Tainnut näyttää amerikkalaisille liian kauan kansainvälisiä käsimerkkejä… olisiko menossa kymmenes presidentti?

 2. heka Says:

  En ole tutkinut asiaa ollenkaan mutta myös minulla on mielikuva siitä että Fidel olisi alunperin ollut sangen myötämielinen USAn suhteen mutta jenkit sitten ajoivat Fidelin tilanteeseen jossa Fidelin kannatti liittyä neukkulan kelkkaan.
  Oli miten oli, minusta jenkkien kauppasulkupolitiikka Kuuban suhteen on järjenvastainen. Jos kauppa kävisi ja jengi pyörisi puolin ja toisin, niin Minusta Tuntuu, että Kuuba olisi ollut jo pitkän aikaa paljon paremmassa jamassa kuin nykyään.
  Toisaalta minusta olisi hemmetin mielenkiintoista mennä juuri nyt Kuubaan turistina, katsomaan miltä juttu näyttää ennenkuin Fidel potkaisee tyhjää.

 3. Goesta Says:

  « minusta jenkkien kauppasulkupolitiikka Kuuban suhteen on järjenvastainen. »

  Järkihän on vain tunteiden renki… – Käy tsekkaamassa ja kirjaa vaikutelmat plokiin.

 4. Goesta Says:

  Kun merellä on hätä, maalla ollaan viisaita:

  http://www.newsweek.com/id/105540/output/print

  Vrt. otsikko Immigration: A Silently Rising Tide – ’The influx is larger than at any time since the early 1970s, and double the number of the last large-scale maritime exodus from the island in 1994.’

 5. heka Says:

  Hmmm. Linkki vie johonkin muuhun artikkeliin …..

 6. Goesta Says:

  ei vaan linkki vie kokoelmaan pikku artikkeleita; lainaamani kohta löytyy alempaa

 7. heka Says:

  Hups, niinhän on. Olin muuten jo unohtanut tuon jutun miten kuubalaiset kävelevät Meksikosta rajan yli jolloin he saavat jalkansa Vapaan Maailman maaperälle. Artikkelin huomio siitä että näistä jutuista ei puhuta ääneen on totta…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: