Esivaalit Länsi-Leningradissa.


18.2.2008: Juttu paranee edelleen – eilinen LA Times kertoo miten tämä sekoilu on jatkunut jo 6 vuotta ja kukaan ei huomannut sitä. Laitan tämän lisäyksen jutun loppuun…

Esivaalit olivat Kaliforniassa noin kaksi viikkoa sitten (helmikuun 5, 2008, nyt on 17.2.2008).  Jannut laskee edelleen ääniä, silittää silitysraudoilla äänestyslippuja ja silleen. 800.000 äänestyslappua on vielä työstettävänä ja Los Angelesissa joudutaan todennäköisesti hylkäämään noin 50.000 ääntä koska äänestyslaput oli suunniteltu liian sekaviksi.  Miten tämä on mahdollista?  Ei mitenkään yllättävä juttu, kun muistaa että hommia hoitelee täällä paitsi luku- niin myös kirjoitustaidoton kansakunta jolta puuttuu täysin kaikki maalaisjärki.

Ennakkoäänestyksen kirjekuori. Osa B

Ylläolevassa kuvassa on tämän seudun ennakkoäänestyksen kirjekuori vuodelta 2004.  Yksi kaverini täytti kahvilassa äänestyslomaketta ja minä katselin kirjekuorta.  Kuvan keskelle on kirjoitettu tummemmalla vakuutus, jonka allekirjoittamalla äänestäjä lupaa kaikenlaista.  Ja tässä lauseessa on kolme mainiota kirotusvirettä: Ekalla tummalla rivillä … I delcare (piti olla ”declare”) … state of Claifornia (piti olla ”California”) ja kolmannella tummalla rivillä … any other jurisidiction (piti olla ”jurisdiction”).  Pojat eivät osaa käyttää edes oikeinkirjoituksen tarkistusohjelmaa.  Tai oikolukea.

New York Timeksen artikkeli (linkki) kuvaa miten ääntenlaskijatsilittävät silitysraudoilla äänestyslappuja jotta ne pystyttäisiin syöttämään ääntenlaskukoneeseen.  ”Viime vaaleissakin oli 13.000 äänestyslappua jotka piti silittää.” Nyt silitettäviä on 800.000 ja jengille ei ole tullut mielenkään esimerkiksi kokeilla erilaista paperia ja parempaa ääntenlaskukonetta. Tai keksiä jotain muuta.  Perusongelma on kuulemma äänestyslomakkeen huono suunnittelu! Ja tällä jengillä on ollut aikaa harjoitella demokratiaansa ja äänestämistä vuodesta 1776. Tämä Länsi-Leningradin jengi on aika jotenkin aika söpöä. Ja jos kerron heille tästä jutusta, niin vakiovastaus on ”mutta tämä on iso maa”.  Ai niin, sehän sen selittää….

18.2.2008 Juttu vaan paranee. Näitä vääriä äänestyslomakkeita on käytetty vuosien 2002, 2004, 2006 ja nyt 2008. Ääniä on hylätty kaikissa näissä vaaleissa ja kukaan ei ole nostanut haloota ennenkuin nyt.  Ja selitykset ovat tyypillisiä tämän maan selityksiä kuten ”tämä on USAn suurin vaalipiiri”, ”jos äänestyslapuissa olisi nimet painettuna niin kustannukset nousivat”, ja ”paperi olisi isompi”, ja ”tarttis isompia varastotiloja miljoonille isommille lapuille”, ja ”tarttis uusia mutta hitaampia äänestyskoneita”,  ja ”tarttis enemmän henkilökuntaa ja rakennuksia”, ja ”ääntenlaskenta hidastuisi”… Tässä koko LA Timesin artikkeli linkkinä ja Juttu PDF failina. Tosi hyvä tarina, kuvaa Vapaan Maailman ressukoiden tohinaa helvetin hyvin.

Irakin sodan eikun Irakin vapautuskampanjan alkuvaiheessa samoja selityksiä tarjottiin siihen miksi vapauttajasotilailla oli huonoja luodinkestäviä liivejä – ne hyvät liivit maksaa (hiukan) enemmän ja siksi me käytetään näitä liiveja jotka ei toimi kovin hyvin mutta nää vanhatkin näyttää komeilta …..

Mainokset

5 vastausta to “Esivaalit Länsi-Leningradissa.”

 1. JH Says:

  Artikkelissa sanotaan mm. ”The present ballot was adapted from old punch-card ballots”. Muistaakseni Herman Hollerith -vainaan reikäkortteja ei sentään tarvinnut silittää, ainakaan jos piti mekaanisen lajittelijan lukupensselin hyvässä kunnossa.

  Antaahan tuollainen järjestelmä jonkinlaisen järjestelyvaran vaalien tuloksiin. Useimmilta lienee jo unohtunut edellisten pressanvaalien jälkeinen uutisointi, jonka mukaan nykyinen presidentti olisi jäänyt valitsematta ilman sähläystä Floridan äänestyslippujen kanssa.

 2. heka Says:

  Ja ei kannata unohtaa Chicagossa ollutta vaalitapaakaan ”vote early and vote often”. Kaliforniassa äänestäjältä ei kysytä henkaria, mutta nimen täytyy olla äänestäjälistassa, johon pääsee kätevästi ilmoittamalla olevansa äänestäjä. Musta tuntuu, että tällainen vaalipetos ei ole yleistä, mutta noin yleisesti ottaen systeemi tukee vankasti vallassaolevia (poliitikkojen uudelleenvalinta prosentti on jossain 95%:n pinnassa).

 3. acabaca Says:

  Ilmeisesti Suomen ääntenlaskuprosessi on ihan maailmanlaajuista huippuluokkaa, ainakin olen ollut kuulevinani joidenkin brittien ihmettelevän kovastikin miten koko maasta voidaan saada luotettavat tulokset parissa tunnissa.

  Onpahan jotain mistä voi olla ylpeä.

 4. heka Says:

  Kun kerron jengille kuinka kauan vaalitulosten laskeminen kestää Suomessa, niin vakio zombie-lässytys vastaus on ”Suomi on pieni ja Vapaa Maailma on iso, siksi se kestää kauemmin”. Kukaan ei ole vielä ymmärtänyt minun vastaväitettäni – kysymys ei ole siitä paljonko ääniä annetaan vaan siitä paljonko on porukkaa laskemassa ääniä. Tämä menee täysin ohi heidän hilseensä….

 5. Goesta Says:

  Kokeile kertoa, että äänet lasketaan USAssakin osavaltioittain?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: