Vaalikeskustelun ihastuttava syvällisyys.


Pressaskaba on käynnissä. McCain tuntuu olevan reppareiden ehdokas ja demareilla skaba ei ole selvinnyt – ehdokas on joko Obama tai rva Clinton.  Kansan tarttee oppia tuntemaan ehdokkaat jotta kansa osaisi tehdä järkevän valinnan. Ja apuun ratsastaa torvet soiden Seinä Kadun Sanomat. Wall Street Journal analysoi demareita eilen 19.2.2008 artikkelissaan ”Valkoisilla miehillä on demareiden avain” (artikkeli on tämän jutun lopussa).  Seinä Kadun Sanomat on minusta ollut jenkkien parhaita lehtiä – mielipidesivua pitävät hallussaan Attilasta kaukana oikealla oleva mongoli- ja astronauttijengi (lukiessani mielipidesivua usein ihmettelen millä planeetalla kirjoittavat asuvat – he ovat edelleen kateellisen katkeria hra Clintonille siitä että hän sai poskeen Monicalta – ja he eivät).  Mutta muuten lehti on (ollut) mielenkiintoinen ja informatiivinen.  Rupert Murdoch (News Corporation) osti Seinä Kadun, ja nyt siinä on uutuutena urheilu-uutisia ja muuta kivaa.  Ja nyt poliittisia analyysejä.

Näillä jutuilla on merkitystä.

Jeesus.  Seinä Kadun Sanomat, ei siis Ilta-Sanomat tai Jallu, pohtii vakavana Obaman ja rva Clintonin ystävällisyyttä, tarmokkuutta, optimistisuutta ja muita Vapaan Maailman Ylipääjohtajalle tärkeitä luonteenpiirteitä.  Suomen äänestäjät ovat itse asiassa flegmaattisia arkoja sopuleita, jotka eivät osaa hahmottaa oikein esim Vanhasen suhteita naisiin ja hänen kykyynsä olla fiksu ja filmaattinen Ylipääjohtaja – jos Vanhanen ja hänen ex-kinkkunsa olisivat Vapaassa Maailmassa niin siitä jutusta heitettäisiin vakavissaan läppää seuraavat parisataa vuotta (jengi täällä jaksaa miettiä ja pohtia sitä että heittikö presidentti Thomas Jefferson vuonna 1802 orjaansa Sally Hemings’iä koipeen ja syntyikö heille lapsi – tärkeä juttu jota kannattaa pohtia edelleenkin 205 vuotta myöhemmin).

Seinä Kadun Sanomien juttu on tyypillinen Vapaan Maailman poliittinen ”keskustelu”. Aihe viihteellistetään ja siten itse aihe unohtuu – ja onhan toki helpompaa pohtia sitä onko Obama tai Hillary ”ystävällinen” vai ei. Asiaa helpottaa huomattavasti se, että kukaan ei ole koskaan tavannut kumpaakaan.  On helvetin kivaa keskustella jostain josta ei voi edes teoriassa tietää mitään.  Miksi Suomessa ei keskustella vakavasti siitä kuinka ”ystävällisiä” ovat Vanhanen, Halonen tai Putin?  Jos minulla olisi ollut mahdollista äänestää niin olsin varmasti kannattanut Adolfia, Stalinia ja Mao Tse Tungi, koska he vaikuttivat olevan ”energisiä”.  Ja pojat saivat toki aika paljon aikaiseksi, jannut ei olleet mitään saamattomia tuhkamunaisia lälläreitä.

Tässä Seinä Kadun Sanomien syvällinen analyysi demareista.

Mainokset

7 vastausta to “Vaalikeskustelun ihastuttava syvällisyys.”

 1. JH Says:

  Miksikö Suomessa ei keskustella vakavasti valtion päämiesten ja -naisten ystävällisyydestä? Siksi, että kaikki aika menee sosiaalidemokraattisen puolueen puheenjohtajaehdokkaiden menestymisedellytysten pohtimiseen. Heinäluoman otettua ryhdikkäästi poliittinen vastuu demareiden rökäletappiosta viime vaaleissa ehdolle korvaavaksi puheenjohtajaksi on ilmoittautunut nähtävästi lähes jokainen, jolla vielä on demarien jäsenkirja. Mikään median palstatila tai lähetysaika ei tunnu riittävän ehdokkaiden esittelemiseen riittävässä laajuudessa.

 2. heka Says:

  Onko keskustelu Suomessa tyyliin ”Heinäluomalla oli tyylikäs puku ottaessaan vastuun…” tai ”Heinäluoma oli eriittäin luonteva ja itsevarma sanoessaan…”?

  Viimeinen Obama-Hillary vaalikeskustelu CNN:ssä pari päivää sitten oli yhtä ”me kunnioitamme toisiamme” juhlaa paitsi kun he väittelivät terveydenhoito-ohjelmistaan. Koko CNN:n jälkianalyysi keskittyi Oon ja Hoon ulkonäköön, kuinka itsevarmalta he näyttivät plus kaikki muut taitoluistelunäytöksen osasuoritukset. Missään vaiheessa CNN ei katsonut tarpeelliseksi kommentoida Oon ja Hoon terveydenhoitosuunnitelmien mahdollisia eroja. Kommentit keskittyivät tyylikkäästi ”moni kakku päältä kaunis” tilanteen kakkujen koristeiden ihmettelemiseen.
  Ja minulla ei ole pienintäkään aavistusta miten Oon ja Hoon ohjelmat eroavat toisistaan (luultavasti ei kovinkaan paljon)…. Tai sitten eroavat, minä en tiedä.

 3. Mervi Siiri Maria Says:

  Käytös ja ulkonäkö ovat konkreettisia asioita, joista voi HELPOSTI lausua mielipiteitä. Terveydenhoito- ja muut ohjelmat ovat vaikeita ja Oolla Hoolla ohjelmat ovat ehkä aika samankaltaisia…. KUITENKIN onneksi olkoon ihana Amerikka, että teillä on ehdolla Obama ja Hillary. Molemmat ovat kunnollisia, fiksuja ja kauniita ja vielä hyväkäytöksisiä!!!! Molemmilla on lisäksi koulutetut, fiksut ja kauniit puolisot (varsinkin Hoolla, ah). Hillarya olen arvostanut aina, ja nyt myös huomannut Obaman arvon. Kumpi vai kampi kuhan ei republikaani!
  Menneiltä vuosilta muistan Dukakiksen, jota kannatin. Hän kai hävisi jo alkutaipaleella. Ja jos oikein muistan Dukakiksen puoliso ei ollut menestyksen avain……….

 4. Mervi Siiri Maria Says:

  Esivaalikamppailun viime metreillä täytyy kysyä kuitenkin kysyä teiltä, jotka asutte Amerikassa: mitä mieltä olette? Minä luulin vielä 6.3.2008, että Hillary voittaa, joten oli varaa kehua myös Obamaa. KUITENKIN miksi Amerikan demokraatit niin nopeasti siirtyivät SANKOIN JOUKOIN Hillaryn leiristä Obaman leiriin? En käsitä tätä, eikö asiat kypsy ja varmistu ja niitä ei nopeasti vaihdeta? Olisiko Obama valkoisena miehenä voittamassa demokraatien esivaaleja?
  Toivon Hillaryn voittoa, kai olette äänestäneet????????? Minulle ei ole sama kumpi voittaa………..

 5. heka Says:

  Vielä pari kuukautta sitten mulle oli ihan sama kumpi voittaa, Obama tai Hillary, molemmat tuntuvat olevan aika jees tyyppejä (siis niistä jotka eivät ole vielä pudonneet pois kisoista). Mutta Hillary on parin viime kuukauden aikana mokannut itsensä minun silmissäni alkamalla vittuilla Obamalle höpölöpö jutuista sensijaan että Hillary puhuisi oikeista asioista. Esimerkki: Hillaryn vastaus kysymykseen ”onko Obama itse asiasa muslimi?” oli epäselvää mutinaa eikä suinkaan ”ei ole”. Mua on ruvennut yököttämään tämä muija vaikka ymmärrän että negatiivinen kampanja on hänen ainoa jäljellejäänyt mahdollisuutensa. Onneksi Obama ei ole vittuillut kovin pahasti.
  Molemmat ovat minusta ”pätevän” tuntuisia, erityisesti Pusikon Ykään verrattuna. Mutta Hillary on alkanut poltella siltojaan…. Kaikki kaverini ovat siirtyneet Obaman leiriin (paitsi yksi jonka mielestä Obaman voitto muuttaisi kaikki neekerit ylimielisiksi (”cocky”))….
  Hillary saattaa silti voittaa Pennsylvanian tänään 10 tunnin kuluttua.

  Toisaalta olen aina ollut täysin väärässä Vapaan Maailman vaaleissa. Minusta Al Gore voitti kaikki vaalikeskustelut yksi-nolla pisteillä ja Pusikon Ykä voitti vaalit. Joten mun mielipiteeni ovat luultavasti täysin päinvastaisia Vapaan Maailman äänestäjien suhteen.

 6. Goesta Says:

  Asetelmat voivat muuttua hetkessä ihan vain vaalitavan vuoksi. Ensimmäisten osavaltioiden peesissä tulevissa väki alkaa miettiä äänestääkö ollenkaan, ja jos äänestää, ketä äänestää jotta ääni ei menisi hukkaan. Oheiset luvut kertovat kuinka vedonlyöjät arvioivat ehdokkaiden mahdollisuuksia. Linkistä ’Graph’ näkyy miten arviot ovat heilahdelleet muutaman yksittäisen vaalin jälkeen:

  http://iemweb.biz.uiowa.edu/quotes/Nomination08_Quotes.html

 7. heka Says:

  Joo, on aika yllättävää lukea mielipidetiedusteluja, joissa jengi sanoo että jos heidän esivaaliehdokkaansa, oli se sitten Obama tai Clinton, ei voita, niin sitten he äänestävät McCain’ia. Mulle ei tuo ajattelutapa selviä alkuunkaan….

  Mun sormituntuma on se, että täällä jengistä joku 80% on Obaman kannalla. Mutta kuten sanoit, asetelmat voivat muuttua hetkessä, koska kukaan ei tiedä ehdokkaiden ajatuksista mitään, kaikki huomio kiinnittyy kauneuskilpailun uimapukukierrokseen. Tosi vekkulia kuunnella jengin arvioita kuten ”se puhui sujuvasti”, ”ei epäröinyt”, ”puhui kuin johtaja” jne. Kaikki arvioivat esiintumistö eikä esityksen sisältöä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: