Alhainen inflaatio, ei syytä huoleen.


Voin nukkua tämän yön huoletta koska Vapaan Maailman inflaatio ei ole päässyt karkaamaan käsistä – inflaatio vuonna 2007 oli vain hikiset 2,4%.  Vaude – vuonna 2006 inflaatio oli 2,6%.   Menee paremmin ja paremmin. Ei hätää, äiti, eihän?  Äiti ja lehdet sanoo pehmeällä äänellä kaiken olevan oo-koo. Lapset nukkuu …

Vedä fyffet vessasta alas.

Vapaassa Maassa köyhän luku- ja numerotaidottoman kansan kusetus on aina ja poikkeuksetta pelin henki (Veikko Vennamoa mukaillen).  Kaikki perustuu kusetukseen, mitään ei koskaan sanota suoraan.  Kun kuulet mitä tahansa Vapaan Maailman juttuja, niin pidä aina sylttytehdas mielessä eli kuka sanoo ja mitä sanoo ja mistä he eivät halua puhua.  Tässä kaksi esimerkkiä. Esimerkki Yksi: montako purukumin jauhajaa on kuollut vapauttaessaan Irakia (siis tämä viimeisin vapautus)? Vastaus: noin 4.000 – ja sen numeron kertoo kuka?  Kukas muu kuin Pusikon Ykä (eli George W Bush) joka sanoo näin. Mitäs Ykä haluaa? Vähemmän purukumiruumiita.  Joten Ykältä sattui unohtumaan luvuista ne yli tuhat purukumia märehtivää ”siviiliä” (”contractors”) jotka ovat kuolleet Irakia vapauttaessaan (luku on kesältä 2007) (lähde: http://icasualties.org). Esimerkki Kaksi: Me kaikki tiedämme, että Vapaassa Maailmassa katoaa 1.315.600 lasta vuodessa (”missing children”) – jenkkien oikeusministeriön 12 sivuinen tutkimus.  Sama tutkimus tarjoaa myös lukua 797.500 kadonnutta lasta vuodessa.   Näitä lukuja jauhetaan julkisuudessa.  Eli kuka sanoo? Jenkkien oikeusministeriö.  Mitäs ne haluaa? Lisää fyfffeä ens’ vuoden budjettiin.  Mitäs unohtui sanoa? Pikkujuttu vaan, nuo luvut pienenee ja pienenee kunnes ei-perheenjäsenen tekemä kidnappausluku on 12.100 kakaraa.  Se on silti helvetin paljon lapsia kadonneita lapsia vuodessa. Vietnamin sodassa kuoli noin 60.000 amerikkalaista kymmenessä vuodessa, eli noin 6.000 vapauttajaa vuodessa.  Sehän on puolet vähemmän kuin mitä lapsia katoaa vuodessa.  Voiko olla näin? Siis 12.100 kakaraa katoaa???? Mutta sitten sivulta 6 löytyy paitsi tuo 12.100 lasta niin myös maininta 95 prosentin varmuusvälistä, joka on … rummut pärisevät, kirjekuori aukaistaan …. varmuusväli on ”alle sata – 31.000” lasta.  Paljonko sulla on käteistä taskussa? Emmä tiedä, mutta jotain alla satasen ja vähän yli kolmenkymmenen tonnin välillä.  Toisinsanoen sinulla ei ole aavistustakaan paljonko sulla on fyrkkaa fikassa.  Oikeusministeriö kilpailee budjettirahoista puolustusministeriön kanssa ja tuomareitten tarttee viritellä lukujaan jotta he voivat perustella miksi he tarttevat lisää rahaa. Tässä on muuten se kadonneet kakarat tutkimus. Minä joskus tutkiskelin noita numeroita ja muistaakseni täällä tapahtuu ”huonoja juttuja” kakaroille vieraitten toimesta vähän yli 200:lle kakaralle. Ja luku joka aina muistetaan mainita on joko tuo 1,3 miljoonaa tai vajaat 800.000 kakaraa.

Takaisin inflaatioon.  Jätetään inflaatiolaskuista pois energia ja ruoka, ja huolet ovat ohi.  Pusikon Ykän ”core inflation”, jota käytetään laajalti ”inflaation” mittana, ei sisällä energiaa eikä ruokaa.  Sinänsä järkevältä kuulostava ajatus, koska yhteiskunnassa ei monenkaan välttämättä tarvitse käyttää energiaa tai ruokaa. Tässä pari kuvaa ruoan ja energian hintakehityksestä.

Ruoka.  Miten olisi tämä käppyrä? Ei inflaatiota, eihän äiti?

Ruoan hinnan kehitys.

Ja energian hintahan ei ole sekään muuttunut, eihän äiti?  Mun ei varmaan tarvitse näyttää energian hintakehityksen käppyrää.


Mainokset

Yksi vastaus to “Alhainen inflaatio, ei syytä huoleen.”

  1. Yaz Okulu Says:

    does anyone knows if there is any other information about this subject in other languages?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: