Ylipääjohtaja Pusikon Ykä on romanttisella tuulella …..


Kun Suomessa keskustellaan rakkauslomasta niin Pusikon Ykäkin oli romanttisella tuulella eilen 13.3.2008 ottaessaan osaa videokonferenssiin jossa käsiteltiin Afganistanin tilannetta.  Reuters’in juttu on [tässä].

Romantikko.

Ykä kertoi olevansa kateellinen ja ”jos olisin nuorempi ja en olisi duunissa täällä (Valkoisessa Talossa), uskon sen olevan fantastinen kokemus olla eturintamalla auttamassa tätä nuorta demokratiaa onnistumaan.” … ”Tämän täytyy olla innostavaa teille .. jollain lailla romanttista, jotenkin, tiedäthän, kohdata vaaraa.  Olette todella luomassa historiaa, ja kiitti vaan”.

Ykä on varmaan nähnyt liikaa John Wayne länkkärileffoja ja lukenut liikaa Tex Willeriä  sarjakuvina.  Toisaalta kukaan ei Vapaassa Maailmassa kiinnitä huomiota edes näinkään lapselliseen pölisemiseen. Yksi syy siihen on se, että jengiä ei kiinnosta nämä sotajutut, kun asevelvollisuutta ei enää ole ja omia kakaroita ei raahata tapettavaksi – on paljon helpompi käydä sotaa toisten ihmisten lapsien avulla.

Ja aikanaan kun Ykällä oli mahdollisuus olla auttamassa nuorta Vietnamin demokratiaa onnistumaan hänellä oli muita kiireitä (joo, joo, Ykä oli muodollisesti Teksasin reservin ilmavoimissa, muttahäntä ei nähty paikalla kovin usein).

Tässä kääntämäni Ykän sanat alkuperäisinä: …Bush heard tales of all-night tea drinking sessions to coax local residents into cooperating, and of tribesmen crossing mountains to attend government meetings seen as building blocks for the country’s democracy-in-the-making.

”I must say, I’m a little envious,” Bush said. ”If I were slightly younger and not employed here, I think it would be a fantastic experience to be on the front lines of helping this young democracy succeed.”

”It must be exciting for you … in some ways romantic, in some ways, you know, confronting danger. You’re really making history, and thanks,” Bush said.

Mainokset

4 vastausta to “Ylipääjohtaja Pusikon Ykä on romanttisella tuulella …..”

 1. Goesta Says:

  « Ykä on varmaan nähnyt liikaa John Wayne länkkärileffoja ja lukenut liikaa Tex Willeriä sarjakuvina.»

  Jos luki uutisista tai jos hänelle luettiin, että Englannin prinssi William oli rintamalla pari kuukautta, ennen kuin lehdet paljastivat sen?

 2. heka Says:

  Mielenkiintoista miten myös Falklandin sodassa oli yksi prinssi lentämässä helikopteria. Irakissa ja Afganistanissa on vain muutama kongressin tai senaatin jäsenen lapsi. Ja sodat aloittivat Vietnamin sodasta ulosluistelleet jannut (Rumsfeld, Cheney, Ykä ja Wolfowitz) jotka kaikki muistavat miten se roisto pelkuri Bill Clinton oli vältellyt asepalvelua Vietnamissa…

 3. Goesta Says:

  Ranskan pääministeri Clemenceau sanoi 90 vuotta sitten, että sota on liian tärkeä asia, jotta sen voisi jättää kenraaleille. Argumentoinnista Hitler ja Göbbels esittivät näkemyksiä, jotka nekin ovat säilyneet tuoreina: http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Lie

  Esimerkiksi aikoinaan Clinton ja nyt vastikään Spitzer valehtelivat biologisen aseensa käytöstä, mikä aiheutti suurta kohua, toisin kuin yllä mainittujen jannujen valehtelu Saddamin biologisista tai ydinaseista.

 4. heka Says:

  Vapaan Maailman kansa tuntuu noin yleensä olevan sitä mieltä että henk koht biologisten aseiden käyttö on aina harkinnanvaraista puuhaa. Minä en ole ihan varma tästä jutusta, mutta olen kyllä yli yhden kerran elämässäni herännyt yöllä ja tuntenut pakottavaa tai ainakin helposti uskottavaa kaiken harkinnanvastaista tarvetta käyttää biologista asettani. Toisaalta en ainakaan muista koskaan heränneeni yöllä ja tunteneeni tarvetta vaikkapa veropetokseen tai sodan alkamiseen tai demokratian levittämiseen – tämä varmaan osoittaa kuinka yksinkertainen alamaailman yksilö minä olen..
  Jotkut jutut ovat enemmän harkinnanvaraisia tekoja kuin jotkut toiset.

  Itse asiassa Clinton valehteli, mutta tietääkseni Spitzer ei valehdellut vaan erosi. Mulle ei mahdu pollaan tämä alkuasukkaiden ajatusmalli, jossa kaikki avioliiton ulkopuolinen (tai sisäinen) seksuaalinen toiminta tekee ao henkilön kykenemättömäksi tekemään duuniaan. Spitzer joutui eroamaan muodollisesti tämän huorajutun takia – minusta tuntuu että jannu oli senverran vittumainen tyyppi, että hänet hoidettiin pois. Bill ja Monica jutun aikana Billiä yritettiin poistaa kuvioista, mutta jopa alkuasukaskansa bonjasi jutun, ja Billin suosio lisääntyi mitä enemmän Billiä pompotettiin. Nyt Spitzer pudotettiin todella nopeasti. Miksi? En tiedä? Kuka junaili pudotuksen? En tiedä?
  Mutta jotain mättää. Spitzer jäi kuulemma kiinni jostain pienistä rahansiirroista jotka olivat ”epäilyttäviä”. Ja paskat. Jenkkien nykyinen terrorisminvastainen sisäinen tiedustelusysteemi tarjoaa vallassaoleville loistavan mahdollisuuden vakoilla vastustajiensa yksityiselämää. Tällä hetkellä republikaanit hilluvat, ja kohta valta siirtyy demareille, ja sitten he alkavat hillumaan, ja sama yksityissuojan loukkaaminen jatkuu edelleen.

  Minusta juttu ei vaikuta ollenkaan hyvältä ….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: