Hyviä selittäjiä …


Olen kai joskus tullut maininneeksi että Vapaan Maailman kansa on kova selittämään, mitä vaan, miloin vaan.  Heidän selityksiään vauhdittaa luja usko omaan itseensä, ja kaikkea tätä pönkittää täydellinen tietämättömyys kaikesta.  Tämä Etelä-Karoliinan Missi Teini vuodelta 2007 valaisee käsitystäni aika hyvin – hän vastaa kysymykseen ”miski viidennes amerikkalaisista ei löydä USAa kartalta?”.  Eivät tietenkään kaikki, tai edes kovin useat, Vapaan Maailman alkuasukkaat ole näin jurbia, mutta silti tässä on hemmetin paljon totta….

Selittäjä vaudissa.

Video on [tässä]

Tämä hölinä on jotenkin ällistyttävää. Jengi sanoo esitelmöityään muutaman minuutin ”kertoakseni sinulle totuuden plää plää ….” – puheita pullistetaan paljolla tyhjänpäiväisiä täytesanoja. Erityisesti radion ja teeveen jengi on tosi taitavaa sanomaan pitkän litanian sanoja, joiden informaatioarvo on tasan nolla.  Kuten tuo Missi Teini joka sanoo sanoja 40 sekuntia ymmärtämättä aiheesta hönkäsen pöläystä.

Mainokset

3 vastausta to “Hyviä selittäjiä …”

 1. Goesta Says:

  « Erityisesti radion ja teeveen jengi on tosi taitavaa sanomaan pitkän litanian sanoja, joiden informaatioarvo on tasan nolla.»

  Se on tärkeä taito poliitikoille, miksei muillekin. Kun käyttää sopivaa sananvalintaa ja rytmitystä, puhutaan karismasta. Jengin saa tekemään vapaaehtoisesti mitä vain tai innostumaan vaikka tyhjästä. Teddy Roosevelt kehuu saaneensa elämänsä parhaat suosionosoitukset tuosta pätkästä:

  « I hope to see the time when a man will be ashamed to take any enjoyment on Sunday which shall rob those who should be dearest to him, and are dependent on him, of the money he has earned during the week; when a man will be ashamed to take a selfish enjoyment, and not to find some kind of pleasure which he can share with his wife and children.»

  Kuulijoina oli 7000 kieltolain kannattajaa mutta sanoiko TR tuossa jotain kieltolain puolesta tai viinaa vastaan?

  Esimerkiksi Adolf H, Winston Ch ja John F K olivat kaikki peilin edessä harjoitelleita puhujia. Videon missillä taitaa olla vielä opinnot kesken?

 2. heka Says:

  Teddyn lausetta lukiessa alkaa ajatus harhautua jonnekin muualle, mutta kun lausetta tavaa oikein kynän kanssa, niin kyllä minusta Teddy on selvästi jonkun asian puolesta.

 3. Goesta Says:

  Teddy R lupasi toivoa, että huonoilla isillä olisi huono omatunto. Kieltolain kannattajat kuulivat ja luulivat, että hän puolsi kieltolakia. Se ’any enjoyment’ voisi tarkoittaa yhtä hyvin esimerkiksi nuorta naispuolista tuhannen taalan puhelinvastaajaa.

  Jompikumpi noista vaikuttaa tehokkaammalta:
  1) ”Mua vihastuttaa, mua väsyttää, mua tympii!”
  2) ”Kismittää vietävästi ja väsymys käy jo käpälään. Alkaa kyllästyttääkin pikku hiljaa.”

  Useimmiten tyhjän selittäjät kuulostavat siltä mitä ovat. Parhaat kuulostavat siltä kuin sanoisivat jotain tärkeää, vaikka eivät sanokaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: