Subprime kriisi hiukan muttei liian yksinkertaistettuna.


Tämä Vapaan Maailman ”subprime crisis” on paljon helpompi bonjata jos luet tämän selityksen siitä mitä tässä oikein tapahtui.

subprime kriisi

Tässä sama juttu kahtena eri versiona, toinen on Powerpoint esitys ja toinen on sama juttu PDF failina.  Molemmat ovat vähän yli 2 megaa.  VoimaPiste ja PDF versiot on tässä [PowerPoint versio] [PDF versio]

Mainokset

3 vastausta to “Subprime kriisi hiukan muttei liian yksinkertaistettuna.”

 1. alo Says:

  Tuosta sarjakuvasta puuttuu vielä se vaihe, jossa RSG lainaa rahaa vakuutusyhtiöille, jotta ne voivat maksaa korvauksia noille ensisijaisille saamamiehille. Vakuutusyhtiölainat puolestaan muutetaan AAA-sijoitusinstrumenteiksi, koska vakuutusyhtiöthän ovat perinteisesti hyvin vakavaraisia. Tällä tavalla saadaan lisää rahaa kiertoon, josta voidaan ottaa taas komissioita RSG:n johtajien bonusten maksuun.

 2. Goesta Says:

  Onko tuossa jotain samankaltaista kuin siinä kuinka firma nimeltä Enron taikoi pöytään kasvavia myynti- ja tuloslukuja vuosikausia? Siinäkin harrastettiin finanssitieteellistä akrobatiaa ja mm. ”Special Purpose Entity” nimisiä keksintöjä Kaimaanisaarilla, oliko niitä peräti tuhatmäärin. Varmuudeksi jätettiin harrastamatta tilintarkastusta. Himmelin koossa pitävä lanka oli, että Enronin osakkeen arvo nousee ikuisesti.

 3. heka Says:

  Samaa akrobatiaa minusta tämäkin on. Iso kasa CCC reitattuja lainoja laitetaan samaan ämpäriin ja nyt samassa kasassa lojuvat laivat reitataan AAA kelpoisiksi – ja kukaan ei kiinnittänyt huomiota niihin muutamiin tyyppeihin jotka ”jo silloin” alkoivat arvostella tätä käytäntöä.
  Ja juttu vaan paranee kun odottelemme lisää akrobatiaa kun credit default swap’it ja muut voimistelutarvikkeet tuodaan estradille ihmeteltäviksi.
  Tän päivän lehdissä oli juttua siitä että liittovaltion jakamien ruokakuponkien (Food Stamps) käyttö on noussut rankasti – 28 miljoonaa ihmistä saa nyt ruoka-apua. Michiganissa 13% ihmisistä saa niitä. Food Stamp ovat arvoltaan keskimäärin $100 per nenä per kuukausi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: