Finanssikriisi? Ei ongelmaa, nyt kun nännipommitkin on ratkaistu.


Tänään maanantaina 31.3.2008 Vapaan Maailman hallitus julisti hoitavansa tämän finanssikriisin lisäämällä rahoituslaitosten valvontaa (tässä yksi [artikkeli] aiheesta). Nyt juttu on handussa ja kaikki voivat hengittää rauhallisemmin.  Joopa joo.  Miten olisi jos minä heittäisin tähän pari huomiota Vapaitten Ihmisten tavasta hoitaa asioita?

Hälytysvärikoodit. nännipommi.

Nännirenkaan kuva liittyy tämän jutun loppuosaan.  Ja toinen ylläoleva kuva on Isänmaan Turvallisuus Ministeriön (DHS, Department of Homeland Security) virallinen uhkavärikartta, vähän samaan tyyliin kuin säätiedotussysteemit – ”odotettavissa ohutta yläpilveä” tai ”odotettavissa kevyitä terroristi-iskuja”. Kiva tietää että jokaisena päivänä terroristi-iskun uhka on joko vakava, korkea, oleellinen, yleinen tai alhainen. Kiitti vitusti isä että pidät minut ajan tasalla….

Kun amerikkaisilla on ongelmia,  joko todellisia tai kuviteltuja, niin tapana on ensiksi keksiä joku ratkaisu, joka kuulostaa hyvältä ja jonka yksityiskohdat jätetään tässä vaiheessa täysin auki.  Pari vuotta sitten kun Irakin sota eikun vapautus ei mennyt hyvin,  niin Pusikon Ykä kehitti uuden isähahmon eikun Ylipääjohtajan viran – Sota Tsaari (ihan totta!  Jos et usko, niin KVG, eli Kato Vittu Googlesta, ”war czar”. Tätä ennen jengi perusti ainakin Huume Tsaarin (”Drug Czar”) viran, ja Tiedustelupalvelu Tsaarin (”Intelligence Czar”) pari vuotta sitten ja silleen). Tsaareista ei enää kuulla mitään muutamaa viikkoa myöhemmin, mutta Vapaan Maailman jengi on tyytyväinen siitä että asioita on alettu hoitaa.  Eiköhän tähän saada vielä Finanssi Tsaarin paikka julistettua hakuun.  Tsaari juttu on muuten alkanut jo joskus 70-luvulla, joten puhun aiheesta jota minä en ole keksinyt – tämä on olennainen osa Vapaan Maailman kulttuuria.  Tsaari on näille rassukoille isähahmo joka huolehtii heidän turvallisuudestaan.

Tähän finanssikriisiin kehitetään luultavasti joku tsaari tai kansleri, joka kertoo rassukoille miten kaikki hoituu oikein päin – ja rassukat rauhoittuvat ja palaavat teeveen äären seuraamaan beisbool mätsejä. Musta tuntuu, että tällä kertaa asian hoitajaa ei kutsuta tsaariksi, vaan hänelle keksitään joku parempi titteli.  Ja sitten finanssikriisihomma ryssitään perusteellisen syvältä joko tekemällä helvetisti erilaisia älyttömiä asioita tai hautaamalla koko juttu hiljalleen tekemättä mitään.  Mutta mikään ei muutu ….

Finansikriisi on todellinen iso ongelma.  Syyskuun 11 2001 oli todellinen iso ongelma.  Miten Vapaan Maailman vapaat ihmiset hoitavat isoja ongelmia?

Tällä lailla.  Vapaassa Maailmassa kaikki perustuu huutoon, kiljumiseen ja asioiden tapahtumiseen.  Eli huudetaan lujaa, tömistellään lattiaa marssimalla, lauletaan mieltä kohottavia lauluja ja lasketaan liikkeelle kunnollinen savuverho. Ja kukaan ei tee mitään.

Syyskuun 11 2001 jälkeen Vapaa Maailma päätti ratkaista ongelman tekemällä jotain näyttävää.  Ihan ensiksi samana päivänä tilanne jäädytettiin – kaikki lentokoneet pakotettiin laskeutumaan ja kukaan ei lentänyt kun tilannetta pohdittiin.  Tämä ei ollut välttämättä mikään mölö reaktio, mutta tämän jälkeen kaikki miettiminen loppui.  Kansalliskaarti laitettiin maastopuvuissaan partioimaan lentokenttiä aseineen ainakin yhdeksi vuodeksi (ja myöhemmin osoittautui että heillä oli aseet muttei panoksia aseissaan – se olisi ilmeisesti ollut liian vaarallista). Los Angelesin lentokentällä ei saanut enää ajaa autolla terminaaliin – ja ajaminen estettiin oranssinvärisillä parin kilon painoisilla muovikartioilla. Ihan ekana reaktiona ehkä juttu hoidettiin aika oikein, minä en tiedä.

Mutta sitten kun jengillä oli ollut aikaa miettiä juttua vähän aikaa, niin Vapaa Maailma perusti uuden ministeriön, DHS, Department of Homeland Security, Isänmaan Turvallisuuden Ministeriön. Vittu mikä syöpä siitä on tullut. ITM on nyt Vapaan Maailman kolmanneksi suurin ministeriö (puolustusministeriö on suurin, ja puolustusveteraanit eikun sotaveteraanihallinto on toiseksi suurin) ja sillä on 200.000 turvallisuusammattilaista palkkalistoillaan.  ITMään on laitettu tulli, rajavartiosto, ulkomaalaistoimisto, lentokenttien turvallisuuspellet. Ja miten homma sujuu?  Tänään ITM julkaisu uuden tilannekatsauksen: lentokenttien turvallisuustarkastuksissa hoidetaan uudella tavalla naiset, joilla on nänneissään metallikoristeita. Aikaisemmin ne revittiin pois pihtien avulla, tästä eteenpäin visuaalinen tarkastus riittää varmistamaan sen ettei nänneissä roiku pommeja.  Ja taas kerran, en ole keksinyt tätä juttua. Nännijulistus on totta. KVG ”DHS nipple rings” tai lue tämä [juttu].

Kannattaa pitää mielessä, että Vapaa Maailma on nyt ollut vapauttamassa Irakia kauemmin kuin mitä Vapaa Maailma käytti toisen maailmansodan sotimiseen.  Olenko muistanut mainita että Vapaassa Maailmassa nykyään puhutaan ja mellastetaan pitkään ja hartaasti, mutta kukaan ei tee mitään vahingossakaan tosissaan? Paitsi FedEx, UPS ja Google.

Finanssikriisiin löytyy varmasti näiltä ammatti-ihmisiltä joku yhtä hyvä ratkaisu kuin nännipommeihinkin ….

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: