Uutiset (ali)mitoitetaan lukijoiden tasolle.


Jännä juttu miten Vapaan Maailman mediayhtiöt ottavat lukijoittensa sivistystason ja lukutaidon huomioon tuottaessaan uutisviihdettä eli newstainment, sana joka rakennetaan ”news+entertainment”.  Tässä esimerkki parin vuoden takaa Newsweek lehdestä.

Newsweek lehden kansia-1

Ja vielä joku toinen viikko ….

Newsweek lehden etusivuja-2

Paikallinen uutisviihdejengin toteama onkin että uutisiin on pakko saada mukaan vesisuksilla hiihtävä orava kansan mielenkiinnon ylläpitämiseksi.  Ja oravia riittää ja kansa viihtyy….

Newsweekin ainoastaan Pohjois-Amerikan painoksen pääjuttu on höpö-höpö aiheesta.  Syy on tietenkin se, että Vapaan Maailman lukutaidottomat eivät osaisi sulattaa vaikeita aiheita kuten Afganistan, Putin tai Kiina.  Lukutaidottomuudesta Vapaassa Maailmassa kertoo sekin, että sadan suurimman päivälehden yhteenlaskettu levikki on jotain vähän alle 36 miljoonaa, eli 300 miljoonan jengistä 12%:lle painetaan yksi lehti per päivä.  Loput 88% saa tietonsa, tai todennäköisesti ei saa, jostain/mistään muualta. Tässä yksi lähde noille lehtien levikkiluvuille.

Minusta tiedonvälitys on mennyt täysin perseelleen Vapaassa Maailmassa.  Täällä länsirannikolla perusjäbä Joe Sixpack tietää tarkkaan että Ranskassa ei ole suihkuja, ja ranskalaiset ovat ”juustoa syöviä antautuja apinoita” (kvg ”cheese eating surrender monkeys”) jotka vihaavat USAaa.  Vapaan Maailman jengi uskoo että kaikki vihaavat USAa koska he vihaavat demokratiaa ja vapautta.

Vuonna 1987 kumottiin ”Fairness Doctrine” jonka mukaan yksinkertaistaen uutisvälityksessä piti tarjota tasapuolisuutta eri näkökulmien suhteen (kvg ”wiki fairness doctrine” jos haluat hieman syvempää selostusta).  Ja ainakin radio alkoi muuttua nopeasti sen jälkeen. Talk Radio keskusteluohjelmat joissa oli ennen keskusteltu eri aiheista monelta eri kannalta, alkoivat pikkuhiljaa kadota.  Tilalle tuli uusia talk radio ohjelmia, joissa esitettiin vain yhden suunnan propagandaa.  Ja pikkuhiljaa tämä meedia, jota kaikki haukkuvat Vapaassa Maailmassa vasemmistolaiseksi ja liberaaliksi (”liberaali” on pahempi haukkumasana kuin ”ateisti” tai ”kommunisti” tai ”mielisairas”), alkoi minusta mennä ei pelkästään äärioikeistolaiseksi vaan äärioikeistolaiseksi idioottimaisuudeksi (totta kai toisenkin reunan jengissä on yhtä paljon idiootteja – heille vain ei tunnu löytyvän kanavia radiossa).

Vapaan Maailman suosituin radiojuontaja on Rush Limbaugh, jolla on jotain 13 miljoonaa kuulijaa viikossa. Pojan viestit ovat käsittämättömän idioottimaisia jopa tämänkin jengin ajatustason huomioonottaen, tyypillisesti luokkaa ”laitetaan pari risteilyohjusta jokaiseen moskeijaan maailmassa ja sitten rättipäät rupeavat kunnioittamaan USAa”.  Ja kansa hurraa…..  Naisille ja muille mieleltään uusavuttomille löytyy Dr Laura Schlessinger, täysin tollo nainen jonka ohjelma on nykyään nro kolme Vapaassa Maailmassa (kakkonen on Sean Hannity).  Kaikki kolme ovat vähän samaa luokkaa kuin Tony Halme, patsi että Tony ei ole noin tollo.

Mainokset

Avainsanat:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: