Rassukat metsästävät taas kerran terroristeja.


Rassukat ovat huolestuneita turvallisuudestaan ja siitä miten terroristit suunnittelevat uusia hyökkäysiskuja Vapaan Maailman turmaksi.  Sinänsä ei välttämättä mikään nuija ajatus olla valmistautunut erilaisten onnettomuuksien suhteen.  Minusta on hemmetin hauskaa katsoa miten rassukat turvaavat tulevaisuutensa.  Tai miten rassukat ovat aikaisemmin varautuneet tulevaisuuden varalle.  Heti ekana tulee mieleen FEMA, Liittovaltion Hätätilan Hallinta Ministeriö (Federal Emergency Management Agency), joka vuonna 2000 (tai niillä main) teki listan pahimmista hätätiloista joita voisi sattua Vapaassa Maailmassa.  Kolme kärkitilan uhkaa olivat

 • terroristi-isku New Yorkissa,
 • hurrikaani tuhoaa New Orleansin padot
 • iso maanjäristys Kaliforniassa.

New Orleans oli hyvin hoidettu juttu –  kaikilla tasoilla (kaupunki, osavaltio ja liittovaltio) juttu ryssittiin täydellisesti. Minusta 9/11 terroristi-iskussa paras juttu oli se, miten siirtolaisviranomaiset lähettivät Muhammed Atta’lle (terroristien johtaja, joka lensi koneen World Trade Centeriin New Yorkissa) hänen maassaololupansa ja viisuminsa kuusi kuukautta terroristi-iskun jälkeen.

Nyt rassukat ovat keksineet miten salaa Vapaassa Maailmassa piileskelevät terroristit saadaan kiinni.

Miten tunnistat terroristin?

SeinäKadunLehdessä (Wall Street Journal) oli tänään 15.4.2008 juttu (lapd-terror-tip-plan-may-serve-as-model-wsj20080415) siitä miten Los Angelesin poliisi on kehittänyt systeemin, jolla tunnistetaan terroristeja heidän käyttäytymisensä perusteella.  Epäilyttäviä toimintoja ovat mm ”kaavakuvien piirtäminen ja muistiinpanojen tekeminen”, ”tehdä mittauksia”, ”kysellä turvalisuushenkilökunnalta arkaluontoisista aiheista”, ”kuvien tai videoiden ottaminen kohteista, joilla ei ole mitään ilmeistä esteettistä arvoa” ja ”ostaa tai yrittää ostaa epäilyttäviä tuotteita kuten uima-altaan kemikaaleja tai lannoitteita”.  Joopa joo, kun minä lähden pommittamaan eduskuntataloa, niin heti ekaksi käyn ottamassa valokuvia ja mittaamassa portaitten korkeutta ja leveyttä, ja kyselen vielä varmuuden vuoksi vahtimestarilta mikä olisi paras tapa tuoda sisälle huomaamatta pari matkalaukkua.

Rassukoiden elämäntyyliin kuuluu jo lapsena opittu kyky suunnata kaikki tarmo ja täsmäaseet täysin epäolennaisiin juttuihin – höystettynä kovalla huudolla.  Mä olen nähnyt muuallakin mainintoja siitä, miten valokuvien ottajia on pidätetty ja kuulusteltu.  Itse asiassa minullekin jo kaksi kertaa tultu kertomaan etten saa ottaa valokuvia julkisella paikalla – toisella kerralla poliisi halusi nähdä kamerassani olevia kuvia.

ja kiljumisella.

Pari viikkoa 9/11 kälkeen jouduin ajamaan Los Angelesin lentokentälle.  Kenttä on iso kierukka, jonka keskellä on pysäköintitaloja ja ulkoreunalla ovat matkustajaterminaalit.  Uudet turvasäännöt kielsivät auton ajamisen terminaalin viereen – auto piti pysäköidä kierukan keskelle ja sieltä käveltiin laukkujen kanssa terminaaliin.  Ajan autolla kierukkaa pitkin ja toden totta, terminaalin ovelle ei enää saanut pysähtyä.  Ajo kielto oli merkitty selvästi oranssinvärisillä liikennekartioilla joita oli parin metrin välein estämässä terroristeja ajamasta terminaalin räjäyttämään autoaan… Ja kansalliskaarti partioi lentokenttien terminaaleja maastopuvuissaan vuositolkulla tämän jälkeen – ja myöhemmin ilmeni että onnettomuuksien estämiseksi kaartilaisilla ei ollut mukanaan panoksia aseisiinsa….. Marsalkka Potemkin olisi ylpeä nähdessään miten hänen oppinsa vielä elävät.

Mainokset

5 vastausta to “Rassukat metsästävät taas kerran terroristeja.”

 1. JH Says:

  Ihmettelin jokunen vuosi sitten, miksi jouduin usemman kerran peräkkäin LAXin ja SFOn kentillä siihen perusteellisempaan turvatarkastukseen, jossa tutkitaan vyöt, kengänpohjat ja housunsaumat sekä etsitään räjähdysainejäämiä käsimatkatavarasta kemikaalien avulla. Tämän palvelunhan saa vastaanottaa tuollilla istuen vaihtoehtoisesti joko selostuksella tai ilman.

  Kävi ilmi, että boarding cardeissani oli kynällä tehty merkintä, jonka perusteella jouduin tähän tarkastukseen. Merkintä oli tehty siksi, että aikataulun avoimuuden vuoksi olin ostanut lennot menolippuina ilman paluuta, koska halusin pitää mahdollisuuden lentää takaisin eri yhtiöllä. Onhan selvää, että jos joku aikoo räjäyttää koneen, hän ostaa tietysti vain menolipun…

 2. heka Says:

  Jep, yksisuuntainen lentolippu herättää epäilyksiä. Samoin jos maksat käteisellä lippusi. Rätti päässä herättää epäilyksiä.

  Nyt rassukat ovat aloittaneet psykologisten käyttäytymismallien käytön – lentokentillä luuhaa matkustajien näköistä jengiä, joka etsii hermostuneen, epätoivoisen tai muuten ei-asiaankuuluvan näköisiä potentiaalisia terroristeja matkustajien joukosta.

  Mielenkiintoista on minusta se, että 9/11 jälkeen aina silloin tällöin pidätetään epäilyttäviä terroristeja helvetinmoisen huudon ja kiljumisen säestyksellä ja ollaan kovaa poikaa. Käsittääkseni ei yhtäkään tällä lailla löydettyä ”terroristia” ole onnistuttu tuomitsemaan mistään…..

 3. Goesta Says:

  Huuto ja kiljuminen ovat tarpeellisia suuren yleisön mielenrauhaa edistämään.

 4. heka Says:

  Ja sillä saadaan jengi myös kiinnittämään lyhyen huomiokykynsä mahdollisimman epäolennaisiin juttuihin.

 5. Kuinka terrorismi voitetaan. « maailmanmenoa vapaassa maailmassa… Says:

  […] (1) Juttuni https://heka.wordpress.com/2008/04/16/rassukat-metsastavat-taas-kerran-terroristeja/ (2) Juttuni […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: