Obamalle luu kurkkuun?


Vapaan Maailman vaalitaistelu on läheltä katsoen ihmeellinen himmeli.  Kysymyksessä ei ole mikään ”parhaan ehdokkaan” valinta, vaan koko vaalin tavoite (”valita mielestäsi paras tyyppi USAn presidentiksi”) on muutettu Miss Suomi kauneuskilpailun uimapukukierrokseksi, jossa arvioidaan ylä- ja alaosan värejä, kankaan materiaaleja, ja saumojen ompelua.  Ketään ei kiinnosta mitä ehdokkaat sanovat ja haluavat – näillä jutuillahan ei ole mitään tekemistä pressanvaalien kanssa – nyt arvostellaan heidän bikineitään.

Obama kävelee veden päällä

CNN on tänään lähettänyt koko illan lisäinfoa Obaman sopivuudesta ja kyvystä tulla USAn presidentiksi.  CNN lähettää suorana lähetyksenä Obaman seurakunnan papin puhetta jossain tilaisuudessa.  Selvästikin ajatuksena on esittää, sanomatta sitä suoraan, että papin ajatukset ovat Obaman ajatuksia.  Minä olen ollut joskus Hesassa Lauttasaaren seurakunnan jäsen, mutta muistaakseni kukaan seurakunnan papeista ei edusta minun ajatusmaailmaani.  Vapaa Maailma on eri juttu.  Obaman pressaehdokkuutta yritetään nyt tappaa liittämällä Obama hänen seurakuntansa pastoriin.  Suomessa ehkä vastaaja juttu olisi jos Ilkka Kanervan ura yritettäisiin tuhota ei SMS viesteillä vaan ao mummon poliittisilla mietteillä – minusta ensiksikään hra Kanervan naisasiat eivät saisi olla poliittisen uran kriteeri, mutta oli niin tai näin hra Kanerva on lähinnä vastuussa omista SMS viesteistään mutta ei suinkaan mummonsa mietteistä.  Ehkä olen väärässä mutta hra Kanerva ei ole luultavasti etsinyt tältä mummoltaan poliittista valaistusta vaan ehkä jotain muuta (mutta jos kyseessä olisi poliittinen neuvonanto, niin silloin mummo olisi oleellinen tekijä hra Kanervan arvioinnissa).

Vapaan Maailman vaalikampanjat eivät perustu alkuunkaan keskusteluun aiheesta ”mitä tarttis tehdä”.  Sen sijaan vaalikampanjat perustuvat vastustajan mollaamisen millä tahansa perusteilla.  Mä en tiedä miksi näin on, mutta musta tuntuu että jäljet johtavat sylttytehtaalle, jossa Vapaan Maailman koulu(tus)systeemi ei ole pelkästään huono vaan täysi katastrofi (jonka voi vain kokea olemalla tai asumalla täällä).  Kansa ei tajua mitään, ei edes perustosiasioita – yksinkertainen esimerkki on terveydenhoito, jossa Vapaa Maailma maksaa noin 50% enemmän per henkilö terveydenhoidostaan kuin EU, ja jonka jälkeen EUssa ihmiset elävät pitempään kuin Vapaassa Maailmassa ja kukaan Vapaan Maailman asukas ei tiedä tätä – kukaan ei tiedä mistään mitään.

Nyt Obamaa yritetään tuhota hänen tuntemiensa tyyppien sanomista jutuista.  Samoja juttuja tullaan käyttämään myös Hillary Clintonista ja McCainistä.  Koko systeemi on täysin perverssi demokratian raiskaus – kukaan ei puhu olennaisista aiheista, vaan kaikki keskustelu käännetään täysin epäolennaisiin juttuihin.

Minusta tämä koko homma palaa takaisin Vapaan Maailman koulu(tus)systeemiin.  Nyt kun kansalta on otettu pois koulutus ja lukutaito, niin kansaa on paljon helpompi ohjata ”oikeille” raiteille.  Vapaan Maailman lehdet ja TeeVee ja radio ovat uskomaton viritys.  Kun olet lomalla Vapaassa Maailmassa, niin korkkaa punkkupullo ja laita TV päälle illalla motellissa – tätä näkemääsi paskaa tämä kansa imee posket lommolla joka ilta.  Sitä paskaa minä en edes osaa kuvata, se täytyy nähdä.

Tähän mennessä koko vaalikeskustelussa ei ole puututtu ollenkaan pariin pikkujuttuun, kuten Irakin sotaan, terveydenhoitoon tai koulutussysteemiin.  Kolme asiaa jotka ovat täysin perseellään.

Mainokset

6 vastausta to “Obamalle luu kurkkuun?”

 1. Mervi Siiri Maria Says:

  Kuitenkin Amerikka on demokratian kehto. Sieltä demokratia alkoi. Tiukissa paikoissa Amerikka on tullut ja auttanut Eurooppaa, auttanut oikeasti. Suomeakin ja Suomea juuri koulutuksessa! Parhaat suomalaiset lääkärit jne saivat 60-ja 70- ja 80-luvuilla lisäoppinsa Amerikassa…. Onko se niin, että Amerikkaan mahtuu kaikki: se paras oppineisto, mutta se piittaamaton sakki. Ja aika erikoinen -myönnän- keskiluokka, joka ei välitäkään tietää mitään oman osavaltion ulkopuolelta. Parhaat leffat (Fargo tulee meillä lauantaina telkkarista, toinen fantastinen leffa on American Beauty), parhaat kirjat (lukekaa esim. John Updike Brazil…hyytävän hyvä), parhaat Bob Dylanit, parhaat arkkitehdit, …….
  HILLARY ja OBAMA: Hillary on näyttänyt kykynsä ja on varma & hyvä tapaus. Trendin myötä en hylkää Hillaryä. Toiveeni olisi Hillary presidentiksi, Obama varapressaksi. Voisimme antaa siten myös Obamalle aikaa kasvaa. Nyt ei ole -minun mielestäni- Obaman aika. Yrittäkää tekin välttää Obama-trendiä, Obamas kannattaa ottaa kun trendi on laantunut 5 viiden lukuttua… ehkä…

 2. Goesta Says:

  Onhan se USA ollut ja on edelleen parempi kuin moni muu suurvalta, esimerkiksi Neukku tai Kiina ennen tai nyt. Taitaa olla myös aika yhdentekevää muulle maailmalle, kuka jäljellä olevista valitaan (ml. McCain)? Englanninkielisellä (?!) France24-kanavalla haastattelija kysyi kahdelta amerikkalaiselta, että jos Hillary Clinton edustaa paluuta 1990-luvulle, niin ”Which part of the 90’s you didn’t like, the peace or the prosperity?” Jäin hämmästelemään kysymystä niin, että missasin vastauksen. Obamasta puolestaan sijoittajasetä Soros arvioi artikkelissa http://www.nybooks.com/articles/21352 seuraavaa:

  « I think that he has shown himself to be a really unusual person. And I think this emphasis on experience is way overdone because he will have exactly the same advisers available as Hillary Clinton, and it will be a matter of judgment whom he chooses. And actually, he is more likely to bring in new blood, which is what we need.»

  Sama se… ja sen vuoksi, sama jos valitaan sen perusteella kuka sattui olemaan seurakunnan pastorina?

 3. heka Says:

  Bob Dylan on ihan jees, ja näen jopa jannun talon verannaltani (mutten ole koskaan nähnyt Robert Zimmermannia kadulla). Ja Vapaa Maailma oli ehkä joskus demokratian kehto, tyyliin ”yksi mies, yksi ääni” niinkun demokratian määrittely sanoo. Näin ei ole enää, tämä on ”yksi dollari, yksi ääni” yhteiskunta – minusta on täysin uskomatonta miten raha ei ratkaise, mutta rahan omistajat ratkaisevat. Jos raha ratkaisisi, niin Vapaa Maailma ei olisi vapauttamassa Irakia, mutta öljyrahan omistajat päättivät toisin. On aika selvää että terveydenhoito on 50% kalliimpaa kuin EU:ssa ja silti elinodotus on lyhyempi kuin EU:ssa. Miksi systeemiä ei muuteta? Koska systeemi on viritelty niin, että vakuutusyhtiöillä ja lääketeollisuudella on kivaa ja he lobbaavat liittovaltion lainsäätäjiä pitämään nykyisen systeemin (Vapaan Maailman suurin lääkkeiden käyttäjä Medicare (eli USAn liittovaltio) ei saa neuvotella ostamistaan lääkkeistä alennuksia ja Medicare maksaa listahinnat kaikesta). Jos raha ratkaisisi niin lääkkeet ostettaisiin alennuksella – kukahan tämän lain keksi, veronmaksajat vai lääketeollisuus?

  Vapaasta Maailmasta puuttuu kokonaan ”mikä olisi yhteiskunnalle kohtuullisen järkevä ratkaisu” tyyppinen ajattelutapa – ja siksi koulutussysteemi on perseestä, terveydenhoito on perseestä, infrastruktuuri on perseestä, pankit on perseestä ja silleen. Mutta Google, FedEx, UPS ja Amazon on kovia sanoja…..

 4. heka Says:

  Mulla ei ainakaan ole kauheasti valittamista sen suhteen, että Vapaa Maailma voitti kylmän sodan – neukku olisi ollut oleellisesti huonompi vaihtoehto. Kun minä ihmettelen Vapaan Maailman takapajulan systeemejä, niin vertailukohteenani on Skandinavia ja EU yleensä – ja Vapaan Maailman mediateollisuus, joka takoo jengin päähän sitä että he elävät paratiisissa.

  McCain, Hillary, Obama? McCain ja Hillary saavat vaalirahansa suhteellisen isoina erinä suhteellisen harvoista lähteistä. Obama saa lukuisia pikkuavustuksia ”laajoilta kansalaispiireiltä” (jannu on populisti tässä suhteessa). Tällä hetkellä olen Obaman kannalta lähinnä siitä syystä, että Obama on kiitollisuudenvelassa vähemmille suurlahjoittajille kuin McCain ja Hillary.

  Mulle oli yllätys se, että Hillary kerää paljon kouluttamattomien ja työttömien ääniä kun taas Obama puree paremmin hyvin koulutettuun sakkiin. Minä en olisi uskonut että heidän kannattajakunnillaan olisi isoja eroja…..

  Tässä on arviointini: vaalitaistelu muuttuu yhä älyttömämmäksi ennen vaalipäivää. Vaalikeskustelusta tulee puuttumaan lähes kaikki ”todelliset” kysymykset. Sensijaan ehdokkaiden menneisyydestä kaivetaan esiin mitä tahansa epäolennaisia tikkuja (kuten nyt Obaman pastori) ja sitten tikuista tehdään asiaa. Alkuasukasrassukat keskustelevat nyt siitä onko McCain’illä neekerirakastaja jonka suhteet lapset on adoptoitu McCain’in avioliittoon, onko Hillary lesbo ja onko Obama muslimi tai terroristi koska hänen toienn etunimensä on Hussein? On ensiarvoisen tärkeää pitää keskustelu tiukasti täysin epäolennaisissa aiheissa. Ja minä usko vahvasti että näin tulee käymään.

 5. Goesta Says:

  « pankit on perseestä ja silleen. Mutta Google, FedEx, UPS ja Amazon on kovia sanoja…..»

  Kumpaan ryhmään menisi oikeuslaitos?

 6. heka Says:

  Oikeuslaitos menisi luultavasti perseestä olevaan osastoon. Olen kehittämässä juttua vankilaoista ja vankien määrästä. Samaan aikaan, kiitos DNA:n, on jengiä alettu vapauttaa vankiloista, koska DNA on osoittanut tyyppien olevan absoluuttisesti syyttömiä rikokseen joista heidät tuomittin.

  Kuinka paljon viattomia on vankiloissa? Yksi korkeimman oikeuden tuomari arvioi että luku on 0.0027% prosenttia jengistä, jotkut muut tutkimukset vihjaavat 6-9% luokkaan. Minä tutkin asiaa edelleen ja ehkä tästä syntyy lisää tarinaa. Tässä yksi linkki aiheesta.
  http://www.innocenceproject.org/

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: