Inflaatio, työttömyys. Kaikki kusetusta.


Minusta on aika vekkulia miten sanat ja käsitteet ovat menettäneet merkityksensä Vapaassa Maailmassa.  Kansa, nämä rassukat, ovat jo niin alistuneita, että he eivät polta päreitään mistään.  Soitat pankkiin, ja kuulet äänitetyn viestin kertovan sinulle ”soittosi on Sampo Pankille erittäin tärkeä ja hyvin koulutettu asiakaspalvelija vastaa puheluusi niin pian kuin mahdollista”.  Puoli tuntia myöhemmin rassukat ovat kuulleet saman viestin 20 kertaa ja he eivät vieläkään polta päreitään.  Rassukoille voi kertoa mitä vain, ja he eivät funtsaa.

Inflaatio. Vapaan Maailman liittovaltion viralliset tilastot kertovat että inflaatio on jotain 3% luokkaa.

inflaatio

Ei mitään hätää, kolme prossaa on ihan jees.  Ja siksi kansaneläkkeitä nostetaan kolme prossaa.  Ja monet muut inflaatioon sidotut jutut kasvavat kolme prossaa.  Ei mitään hätää.  Paitsi että virallisesta inflaatiosta on poistettu pari pikku juttua jotka eivät kiinnosta ketään ja joiden hinta vaihtelee liian paljon.  Kuten ruoka ja polttoaineet. Nehän sekoittaisivat tilastoja ihan liikaa.  Jos nuo pikkujutut otettaisiin huomioon, niin Vapaan Maailman inflaatio olisikin jossain 10% pinnassa.  Ja silloinhan eläkkeitä tarttis nostaa ja silleen ja sehän olisi niinku nuija juttu ja sellaista.  Inflaatio on siis noin 3%.

Työttömyys. Sama juttu.  Viralliset tilastot kertovat että työttömyys on jossain 5%:n pinnassa.

työttömyys - ei mikään ongelma.

Nyt kun olet saanut kenkää niin olet työtön.  Muttet onneksi ole kovin kauan työtön koska poistut pikkuhiljaa virallisten tilastojen ulkopuolelle.  Muistaakseni oltuasi 6 kuukautta työtön et ole enää työtön vaan jotain ihan muuta.  Olet poistunut työttömyystilastoista.

Tässä on linkki yhteen aika hyvään hard-numbers_-the-economy-is-worse-than-you-know-st-petersburg-times20080427 juttuun aiheesta – se on PDF faili.  Jutussa mainitut asiat istuvat aika hyvin yhteen omien vuosien myötä syntyneiden vaikutelmieni kanssa, joten päätin laittaa jutun liikenteeseen.  T’ss’ toinen linkki samaan aiheeseen Kommentoikaa jos olen ymmärtänyt jotain väärin tai jos jutussa on virheitä.

Mainokset

3 vastausta to “Inflaatio, työttömyys. Kaikki kusetusta.”

 1. Amerikkalainen Says:

  USA kayttaa samaa menetelmaa tyottomyyden laskemisessa kuin muutkin maat. Eli jos olet tyoton mutta et hae aktiivisesti toita niin sinua ei lasketa tilastoihin mukaan.

 2. heka Says:

  En tiedä käyttääkö USA samaa menetelmää kuin muut maat – en edes tiedä kuinka yhtenäisiä työttömyyden määrittelyt ovat eri maissa.
  Suomessa puhutaan ”pitkäaikaistyöttömyydestä” mutten ole koskaan kuullut vastaavasta käsitteestä puhuttavat USAssa.

  Jostain syystä lehdistössä on parin viime viikon aikana ollut useita inflaationumeroiden virheellisyydestä kertovia juttuja. Dept of Commercen tilastot sanovat että huhtikuussa energian hinnat *laskivat* jotain 4,6% mikä ei tietenkään voi heijastaa todellisuutta millään lailla. Kyseessä onkin ”seasonally adjusted” luku, käsite jossa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta kun justeeraat numeroita riittävän kauan, niin musta on valkoista…. Tai sitten minä en yksinkertaisesti ymmärrä tätä asiaa riittävän hyvin.

 3. Työttömyys. Mitä se tarkoittaa Vapaassa Maailmassa? « maailmanmenoa vapaassa maailmassa… Says:

  […] (2) Työttömyys- ja inflaatioprosentti. Olen kirjoittanut tästä ennenkin. https://heka.wordpress.com/2008/05/08/inflaatio-tyottomyys-kaikki-kusetusta/ (3) Kirjoitin jutun siitä mihin Vapaan Maailman jengi kuluttaa rahansa. Ei kerskakulutukseen, vaan […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: