Varikset eivät olekaan mitään turhaa jengiä.


Minusta varikset ovat aina olleet jotenkin ärsyttäviä lintuja – ne rääkkyvät ja pyörivät jaloissa kiusaksi asti.  Ja nyt yht’äkkiä olenkin ihan eri mieltä. Nyt varikset ovat mielestäni mielenkiintoisia kotieläimiä, joiden kanssa haluan leikkiä.  Aika jännää miten asenteeni voivat muuttua laidasta laitaan hyvin nopeasti.  Mikä muutti mieleni?  Lisäinformaatio on kova sana.

Varisten ruoka-automaatti.

Tämä jannu, Joshua Klein, on funtsannut joutessaan variksia jonkun 10 vuotta.  Sitten hän alkoi leikkimän varisten kanssa. Joshua rakensi pellolle variksille ruoka-automaatin. Aluksi varikset saivat ruokaa ja kolikoita, ja sitten vain kolikoita, ja silleen.  Lopussa varikset noukkivat maasta kolikoita ja laittoivat kolikot ruoka-automaattiin, ja sitten ruoka-automaatti antoi variksille ruokaa.  Jannu esitti juttujaan TED.com’ista lyhyellä 10 minuutin esityksellä variksista ja hänen ruoka-automaatistaan.

Varikset osaavat tehdä ja käyttää työkaluja (tuntuu olevan tosi juttu: olen lukenut tästä aiheesta muualtakin).  Tämän työkalujen käytönhän piti olla vain ihmisten osaama juttu – mikään muu eläin ei ole niin fiksu kuin me ihmiset.  Paitsi että nämä typerät varikset osaavat myös käyttää työkaluja…

Tosi mielenkiintoinen himmeli – se herätti minussa ajatuksen alkaa tehdä jotain uusia juttuja ja alkaa pelleillä omien variksieni kanssa – juuri niinkuin kuten tämä jannu toteaa niin torakoita, rottia ja variksia pyörii ihmisten ympärillä joka paikassa.

Suomessahan on paitsia variksia niin myös lokkeja.  Olisivatkohan lokit fiksuja niinkuin varikset?

Mainokset

2 vastausta to “Varikset eivät olekaan mitään turhaa jengiä.”

  1. Tri. T Says:

    Tarkalleen ottaen uudenkaledonianvarikset ovat näitä, jotka osaavat _VALMISTAA_ työkaluja, joka on kovempi juttu kuin työkalujen käyttäminen. Monet eläimethän käyttävät jotain tikkuja taivastaavia vaikkapa ötököiden kaivamiseen, mutta nuo kaverit osaavat tehdä uusia vehkeitä aiemmin tuntemattomista materiaaleista. Taivuttavat rautalangasta koukkuja ja teroittavat tikkuja ”keihäiksi”. Nythän tosin myös simpanssit ovat alkaneet jossain päin maailmaa metsästää pienempiä apinoita keihäillä, mihin tämä kaikki johtaa.

  2. heka Says:

    Joo noin on, jossain vaiheessahan me ihmiset oltiin ainoita työkaluja käyttäviä eläimiä, mutta vain siihen asti kunnes me opimme että osa eläimistä osaa myös rakentaa niitä… Eli jos tuhoamme maapallon jollain meidän jekulla, niin ehkä varikset luovat uuden paremman maailman meidän jälkeemme ….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: