Kansaa kusetetaan lisää ….


Vaalitaistelun uusin ilmiö on Pusikon Ykän entinen puhemies (hän erosi vuonna 2006), Scott McClellan, julkaisi pari päivää sitten kirjan, jossa hän kertoo paljastuksiaan Valkoisen Talon jutuista.  TeeVeessä on joka kanavalla juttua tästä aiheesta.  Radiossa jauhetaan tätä juttua.  Ja lehdistö on innoissaan.

Ja tuttuun Vapaan Maailman tyyliin kaikki keskustelu käsittelee itse Scott McClellan’ia kavaltajana, ja ketään ei kiinnosta mitä Scott sanoo.  Scott on pettänyt ystävänsä Pusikon Ykän luottamuksen.  Miten Scott tulee menettämään kaikki entiset ystävänsä?  Miten Scott’in elämä tulee muuttumaan tulevaisuudessa?  Kaikki jutut keskittyvät sanoman esittäjään, eivätkä suinkaan hänen viestiinsä.  Valkoisen Talon jengin viestit ovat ”me luotimme Scott’iin, hän on hyvä ihminen, mitä ihmettä hänelle on tapahtunut?”

Yksikään näkemäni tai kuulemani juttu ei sano että Scott oli väärässä tässä jutussa, tai että Scott sanoi jotain joka ei ole totta, tai että Scott jauhaisi paskaa.  Kaikki julkisuus keskustelee Scott’ista henkilönä.  Kukaan ei keskustele siitä mitä Scott sanoo.

Vapaan Maailman tiedotusvälineet ovat täysin perseestä.  Neuvostoliitossa tiedotusvälineet olivat perseestä koska puolue kontrolloi tiedonvälitystä.  Vapaassa Maailmassa ei tarvita puoluetta tai hallitusta kontrolloimaan sanomaa koska homma hoituu ihan itsestään.  Miksi teeveessä on aina kaikenkattava 24-tuntia vuorokaudessa oleva päivystys kun hurrikaanit uhkaavat itärannikkoa?  Koska hurrikaaniohjelmat ovat helvetin halpoja ohjelmia tuottaa – yksi kamera, jannulle myrskyvaatteet niskaan, ja kamera kuvaa jannun tukan heiluvan myrskyssä kun sade pieksee hänen naamaansa – dramaattista helvetin halpaa teeveeohjelmaa.  Miksi pääotsikot ovat julkkujen tekemisiä? Koska julkkujen seuraaminen on halpaa.  Ja kun jengi jauhaa paskaa Scott McClennan’in kirjasta, niin sekin on halpaa huvia tuottaa teeveeseen – kun keskustellaan Scott’in motiiveista niin kenenkään ei tarvitse ostaa edes kirjaa…..

Mainokset

2 vastausta to “Kansaa kusetetaan lisää ….”

 1. Goesta Says:

  « Yksikään näkemäni tai kuulemani juttu ei sano että Scott oli väärässä tässä jutussa, tai että Scott sanoi jotain joka ei ole totta, tai että Scott jauhaisi paskaa. Kaikki julkisuus keskustelee Scott’ista henkilönä. Kukaan ei keskustele siitä mitä Scott sanoo.»

  Havaintojeni mukaan on toisin, vrt. esimerkiksi ote NYT op-ed sivulta: ”Although his analytical skills are extremely limited, the former White House press secretary — Secret Service code name Matrix — takes a stab at illuminating Junior’s bumpy and improbable boomerang journey from family black sheep and famous screw-up back to family black sheep and famous screw-up.”

  « Neuvostoliitossa tiedotusvälineet olivat perseestä koska puolue kontrolloi tiedonvälitystä.»

  Ovat yhä. Valtio on ottanut haltuun kaikki tv-kanavat ja jakaa lehdille suoraa tukea. Yksi lehti erehtyi kirjoittamaan Putinin naisasioista. Lakkasi yhtäkkiä ilmestymästä ”taloudellisista syistä”.

  « Ja kun jengi jauhaa paskaa Scott McClennan’in kirjasta, niin sekin on halpaa huvia tuottaa teeveeseen – kun keskustellaan Scott’in motiiveista niin kenenkään ei tarvitse ostaa edes kirjaa…»

  Mainosrahoitteinen tv lähettää ohjelmaa, joka pitää katsojat kanavalla. Kirjamyynnin kannalta on sama mistä puhutaan kunhan puhutaan. Kaikki julkisuus lisää kirjan menekkiä.

 2. heka Says:

  Mainosrahoitteinen TV (ja radio) todellakin lähettää ohjelmaa jolla pyritään pitämään katsojat ja kuuntelijat paikalla.

  Musta tuntuu että ohjelmien dorkuus johtuu siitä että uutistoimistojen kustannuksia on karsittu vuosien mittaan niin rankasti, että duunissa on enää jäljellä aika aivottomia tyyppejä. Esimerkkinä tästä on Los Angeles Times, jonka herra Sam Zell osti noin vuosi sitten. Noin viikko sitten hra Zell ilmoitti huomanneensa että jotkut lehtimiehet kirjoittavat satoja sivuja vuodessa ja toiset vain parikymmentä, ja nyt on aika karsia toimituksen jengiä. Lehtimies joka kirjoittaa kuolinilmoitusten juttuja tuottaa varmaan parisataa sivua vuodessa. Lehtimies joka kirjoittaa jotain tutkivaa journalismia ei ehkä pääse samaan sivumäärään. Jompikumpi saa kenkää. Ja lehti ei välttämättä parane vaikka lehtimiesten työntuottavuus on taas noussut stahanovilaiseen tapaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: