Luottokorttivelat kasvavat.


Jengiltä alkaa fyffe loppua.  Asuntojen hinnat ovat rajussa laskussa joten asunnon uudelleenrahoitus ei ole enää vaihtoehto.  Seinä Kadun Lehti (Wall Street Journal) kirjoitti tänään mielenkiintoisen jutun siitä mistä jengi hakee ruokarahojaan – voit vaikkapa myydä henkivakuutuksesi ja säät käteistä sitä vastaan (periaatteessa sinulle maksetaan siitä että muutat henkivakuutuksesi siten, että lapsesi eivät saa mitään mutta vakuutuksesi uusi ostaja saa koko potin), tai voit kikkailla muilla vastaantyyppisillä voimisteluliikkeillä.  Mutta aina helppo ratkaisu on käyttää luottokorttia.  Tekninen nimi luottokorttiveloille on ”revolving credit” – voit siirtää velkasi ensi kuulle helposti olemalla maksamatta pois tämän kuun velkoja.

luottokorttivelkoja.

Luottokorttivelat Vapaassa Maailmassa olivat maaliskuussa 2008 vaatimattomat 957 biljoonaa dollaria. Nousu viime vuodesta on 8%. Tämä on noin USD 3.200 per jenkki (miehet, naiset, vauvat, työttömät jne) – eli jos oletamme että keskivertoperheessä on isukki, äiti ja kaksi kakaraa, niin keskivertoperheen luottokorttivelka on yli USD 12.000.

Seinä Kadun Lehden artikkeli (pinched-consumers-scramble-for-cash-wsjcom20080602) on aika masentavaa luettavaa.  Jengi myy henkivakuutuksiaan, ottaa ennakkoa eläkekassastaan, ottaa ennakkoa asunnoistaan …

Minusta artikkeli ei ole mitenkään sensaatiomainen, päinvastoin se tuntuu heijastavan todellisuutta aika hyvin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: