Lama iskee? Bensan hinta iskee Kalifornian katuelämään.


Palasin juuri Australiasta, Singaporesta ja Malesiasta, neljä viikkoa pois kustannuspaikalta.  Paluu Vapaaseen Maailmaan oli mielenkiintoista – tässä huomioitani.

Sunnuntaina 13.7.2008 päätin mennä ostamaan ruokaa.  (Asun Kaliforniassa, Los Angelesissa). Viikonloppu on ostospäiviä Vapaassa Maailmassa.  Jengi ei ole duunissa, nyt voi ostaa krääsää.  Jengi syöksyy ostoskeskuksiin.

Eka huomioni sunnuntaina noin klo 16:00 iltapäivällä 101 Freewayllä oli ”miksi täällä ei ole autoja”?  Seuraava huomio friiveiltä poistuttuani oli ”miksi täälläkään ei ole autoja”?  Super-Duper-marketissa on yleensä jengiä kassajonossa ainakin kaksikymmentä.  Nyt oli kolme.  Ajoin seuraavaan super-duperiin, ja kadut olivat tyhjiä.  en uskonut silmiäni ja soitin surkealle urheilusta innostuneelle kakaralleni ja kysin onko tänään menossä joku Superbowl tai olympialaiset koska en näe autoja – lahjaton lapseni vakuutti minulle että urheilumaailmassa ei tapahdu mitään.  Friiveit ovat tavallisesti tukossa viikonloppuisinkin…  Google Maps kertoo missä jengi on sunnuntaina 13.7.2008 – he eivät ole kuluttamassa….

Friiveit - tyhjiä!

Friiveit - tyhjiä!

Google Maps värittää friiveit vihreällä, keltaisella ja punaisella, liikenteen mukaan.  Kaikki freeveit ovat vihreitä.  Jengi on lopettanut kuluttamisen.  Jos muistan oikein niin Vapaan Maailman talous perustuu kuluttamiseen….

Tässä kuva Los Angelesin 10 Feeewayltä sunnuntaina noin klo 18.

101 Freeway illalla, ja asfaltti ei ole kunnossa sekään

101 Freeway illalla, ja asfaltti ei ole kunnossa sekään

Kuvassa on ainakin kaksi mielenkiintoista pikku juttua.  Ekaksi, missä ovat autot?  Tokaksi, katso friivein asfaltin kuntoa – se on ihan hanurista.  Kalifornian infrastruktuuria ei ole ylläpidetty viimeisen 30 vuoden aikana, ja vastaavasti koko Vapaan Maailman infrastruktuuria ei ole myöskään ylläpidetty samana aikana.  Minusta on aika iso ihme että vain kaksi avaruussukkulaa on räjähtänyt samana aikana.

Tilanne on lohduton mutta onneksi myös toivoton.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: