Burning Man. Pakanallisen hauska keksintö.


Minä aina Nyt tulee lyhyt tauko – lähden huomenna Böönin Män’iin.  Seitsemäs kerta toden sanoo.

Böönin Män’iä ei voi selittää – se vain on joku juttu.  Ehkä se on joku Helsingin Taiteiden Yön, Pori Jatsin, juhannussekoilujen ja Kakolan mielisairaalan yhteinen mössö.

BM on aavikolla Nevadassa, Black Rock Desert, joka on kuulemma pohjoisameriikin isoin täysin tasainen aavikko.  Siellä ei kasva mitään, ei yhtään ruohonkortta.  Aavikon pinta on silika hiekka, joka on luonteeltaan vauvan hoidossa käytettyä talkkia.  Pieninkin tuulenvärähdys saa aikaan pölymyrskyn.  Sinun täytyy aina pitää taskussasi hengityssuojainta ja suojalaseja – tai ei tartte, mutta sinulla on paljon kivempi olla jos sulla on ne mukana. Pölymyrskyt ovat helposti niin tiukkoja, ettet näe sormiasi pölyn seasta.  BM:n sisäänpääsylippy maksaa minimissään jotain $250 ja siihen hintaan saat riittävän paljon rakennustyömaan ulkohuuseja, ja sen lisäksi saat ostaa jäätä kylmälaukkuusi ja saat ostaa keskusteltasta kylmä ja kuumaa kahvia.  BM:ssä ei ole mitään palveluja, et voi ostaa mtään, et voi myydä mitään.  Kaikki kaupallisuus on paitsi kiellettyä niin se on myös yleisesti voimakkaasti paheksuttua.  Oravannahkojen vaihtaminen alusvaatteisiin tai vodkaan on paitsi hyväksyttyä niin myös suositeltua.  Sinun täytyy olla täysin omavarainen – jos haluat mennä suihkuun, niin sehän käy, jos olet muistanut tuoda mukanasi suihkun ja vettä ja opyyhkeen ja kaiken muun mitä kuvittelet tarvitsevasi. Lämpötilat vaihetelevat 50 asteen ja 10 asteen völillä, yleensä on kuivaa mutta joskus siellä sataa niin paljon että elät mutavellissä.  Ja siellä ei ole yhtään roskakoria.

Muttet ole siinä kurjuudessa yksin, sinne on tulossa vähän alle 50.000 ihmistä tänä vuonna, siis vuonna 2008. Ja et näe maassa mitään roskaa – koska systeemin henkeen kuuluu, että viet pois kaiken mitä sinne toit.  Vapaan Maailman kuvioissa tämä on todellinen ihme – jengi ei heitä mitään roskaa maahan, kaikki siirtyy kauniisti takaisin heidän autoihinsa.  Kun kuuklaat Burning Man kuvia, niin huomaat miten maassa ei ole mitään roskaa missään vahingossakaan.

Miksi jengi menee böönin män’iin?  En tiedä. Minä menen sinne, koska siellä on helvetin hauska pällistellä jutuja, joita en näe missään muualla.  Jengi duunaa uskomattomia virityksiä jotka he sitten raahaavat Böönin Män’iin muiden ihmeteltäväksi.  Jengi treenaa esityksiään koko vuoden ja sitten he esittelevät kykyjään siellä.  Systeemissä ei ole mitään ohjelmaa, kaikki tekevät mitä heitä huvittaa milloin heitä sattuu huvittamaan.  Suurin piirtein ainoa organisoitu juttu on itse Miehen Polttaminen lauantai-iltana.

Kuvia? Tsekkaa Bäänin Män’in oma veppisatti.  Tai yhden tyypin kuvia sieltä.

Google Earth tuntee Burning Man’in hyvin.  Etsi kuukleöörthissä ”burning man camp” ja Lyytin pitäisi laulaa. Tämän linkin pitäsi heittää sinut böömin män’in keskelle kuukleöörthissä. (en keksinyt miten laittaisn oman linkkini ja siksi käytän muiden ihmisten linkkejä)

Mula on tarkoituksena laittaa omat kuvani verkkoon jossain vaiheessa.  Yleensä otan ihan liikaa kuvia ja niiden sätviminen kestää oman aikansa….

Palaan astialle joskus ensi viikon alussa.

PS. Tuo KirkkoKilpiSaitti on aika hauska.  tein siellä tämän jutun kuvan. Se on tässä: http://www.says-it.com/ Osa heidän kilvistään osaa myös ääkköset.

Mainokset

3 vastausta to “Burning Man. Pakanallisen hauska keksintö.”

 1. Mab Says:

  Linkki artikkeliin:

  Burningman Festival, Guardian

 2. Itkupilli Says:

  Voi jumankekka, tonnehan olis ollut ihan ehdoton päästä. Mutta ehkä ensi vuonna, jos vielä täällä Jenkkilässä jumitan. Odotan uusia kuvia innolla, mutta olisin kyllä toki itse halunnut kanssa päästä tollaseen mestaan kuvaamaan.

 3. tenukeppi Says:

  haamupäivityksiä blogilistalla havaittu…

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: