Burning Man. Böönin Män.


Sain vihdoinkin pumpattua böönin män kuvani verkkoon.  Tässä linkki minun 230 kuvaani BM 2008:sta – se aukeaa uuteen ikkunaan.

Böönäri on erikoinen viritys.  Viiskyttuhatta ihmistä kerääntyy tosi rankkaan ja ankeaan ympäristöön viikoksi ihmettelemään maailman menoa.  Black Rock Desert on Pohjois Amerikan isoin täysin tasainen aavikko jossa ei kasva mitään, ei edes yhtä ruohonkortta.  Ja viiskyttuhatta ihmistä näyttää aavikolla mitä he sitten haluavatkaan näyttää.  Tänä vuonna otin jostain syystä kuvia jengin rakentamista autoista, liikennevälineistä, himmeleistä, rakennuksista.  Jengi rakentaa toinen toistaan käsittämättömämpiä himmeleitä joilla he sitten tyytyväisenä päristelevät aavikolla.

Yleinen käsitys on että jengi tulee Böönin Män’iin lähinnä dokaamaan, polttamaan pilveä ja nussimaan.  Todennäköisesti kaikkea tätä harrastetaan aina tarpeen tullen.  Toisaalta aavikko on aika rankka paikka, aurinko paistaa, lämpötila on jossain 40 asteen pinnassa ja yli sen, ja elämä on todella hankalaa ja rankkaa ja mikään ei ole oikean kivaa…. paitsi että on koska visuaalinen ympäristö rokkaa koko ajan, ja samaan aikaan rokki soi joka puolella.

Viimeiset nelisen kuvaa on otettu yöllä jolloin Böönin Män muuttaa luonnettaan uudestaan.  Aavikko muuttuu valomereksi, jossa rokki soi, jengi paahtaa fillareillaan paikasta toiseen, ja koko päiväsaikainen Böönin Män muuttuu taiteiden yöksi….. En ole koskaan onnistunut kuvaamaan yöelämää kovinkaan hyvin – voin kyllä näyttää lisää vanhoja yökuvia jos se kiinnostaa ketään.

Mainokset

2 vastausta to “Burning Man. Böönin Män.”

 1. JH Says:

  Hieno setti kuvia – maltoit jättää tänä vuonna t&a -osaston vähemmälle ;-)…

  MItes hiekkamyrskyt? Uutiset verkossa tiesivät kertoa, että merkittävä osa jengistä olisi lähtenyt kesken kaiken niitä pakoon.

 2. heka Says:

  Joo, mulla on riittävästi t&a aikaisemmilta vuosilta.
  Maanantaina viikon alussa oli kuulemma kunnollinen pölymyrsky (maan pinta on helvetin hienoa silica jauhetta, yhtä hienoa kuin vauvatalkki) mutta mun torstai-lauantai aikana ei ollut mitään erikoista – ekaa kertaa mulla ei ollut kertaakaan hengityssuojain tai suojalasit päällä. Lehtikuvista päätellen se pölymyrsky ei ollut kovinkaan kakkonen koska näkyvyys oli riittävä valokuvien räpsimiseen. Minusta ”kunnon pölymyrsky” on kova juttu kun näkyvyys menee alle 5 metriä – pahin kokemani on ollut kun omat sormeni hävisivät näkyvistä.
  Ottamani yökuvat olivat ilman salamaa joten niissä ei näy ilmassa jatkuvasti leijuva pöly. Kaikki salamalla otetut yökuvat näyttävät lumisateessa otetuilta kuvilta, koska pienet pölyhiekkaset näkyvät valkoisina täplinä.

  Jengi alkaa aina karata ennenaikojaan, koska se noin 100 kilsan kaksikaistainen tie on ainoa pakoreitti aavikolta. 50.000 ihmisen karatessa aavikolta autojonot ja odotusajat ovat poskettoman pitkiä….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: