Pelastuspaketti ei mennyt läpi. Miksei?


Minä olen aika yllättynyt siitä että pelastuspaketti ei mennyt läpi.  Pankkikriisistä oli kehitetty kauhea mekkala ja koko maailma oli tuhoutumassa.  Ja silti osa poliitikkoja äänesti pelastuspakettia vastaan.  Kummallista.  Molemmat puolueet, demarit ja repparit, kannattivat pelastuspakettia.  Miten voi olla mahdollista, että Neuvostoliiton Kommunistisen Puolueen kokouksessa Yhdysvaltojen edustajainhuoneen ”kansan”edustajat äänestävät oman puolueensa linjaa vastaan?

Musta tuntuu, ja tämä on lähes puhdasta arvausta, että jotain tämäntyyppistä hekumaa on ilmassa:

(1)  Joe Sixpackin elintaso on laskenut oleellisesti viimeisen 10-20 vuoden aikana.  Tilastoissa tämä elintason lasku ei näy, koska terveydenhoidon huonontuminen ja kallistuminen, koulujen huonontuminen ja kallistuminen, katujen/sähkön/roskankeruun huonontuminen ja kallistuminen jne ei näy selvästi tilastoissa.  Mutta jopa Joe haistaa että jotain alkaa olla pahasti pielessä.  Joe yleensä purkaa tyytymättömyytensä laittomiin ulkomaalaisiin (”illegal aliens” jos haluat kuuklata asiaa) tai johonkin muuhun höpötykseen mutta senkin tekee epäselväksi semmoinen pikkujuttu että Joen kivan duunikaverin nimi on Carlos Jesus and CJ on kliffa kundi ja CJn sisko on hyvän näköinen mummo ja he ovat molemmat Meksikosta.

(2) Joe on kuullut paljon juttuja Wall Streetin isoista palkoista ja jengin omista suihkukoneista ja kaikesta tästä jetset hommasta.  Joen oman kymmenen vuotta vanhan auton vaihteisto tarttee huoltoa.  Ja bensa on kallistunut pahemman kerran.  Joe haistaa että jotain ei ole mennyt oikein hänen ja hänen lastensa elämässä.

(3) Joe Sixpack’in huomiokyky ja muisti ja maailmankuva käsittää plus-miinus 4 viikkoa. Joe on tyytymätön elämäänsä mutta ei tiedä mikä on pielessä.  Suomalaisittain täysin uskomaton juttu on juuri tämä, että Joen huomiokyky on noin neljä viikkoa.  Joe ei enää edes muista että USA on nyt käymässä sotaa kahdessa maassa (tai kolmessa jos Pakistan lasketaan mukaan).  Bensa maksaa nyt melkein 4 taalaa per gallona mutta Joe ei enää muista että bensa maksoi 2 taalaa aikanaan.  Tai yhden taalan…..

(4) Vaalit ovat tulossa noin 4 viikon kuluttua.  Iso osa republikaaneista äänesti pelastuspakettia vastaan.  Pusikon Ykä on republikaani.  Tulevat vaalit ovat Joe Sixpack’in muistin ja maailmankuvan sisällä. Kansanedustajat ovat yhtäkkiä todella kiinnostuneita kuulemaan mitä mieltä Joe on….

(5) Demarit ovat voittamassa vaalit.  Joten republikaanien kansanedustajien täytyy yrittää pitä paikkansa, ja nyt heidän täytyy yrittää olla Joe Sixpack’in kavereita ja tehdä mitä tahansa joka tuntuu hyvältä Joe Sixpackin mielestä.  Joe ei ole onnellinen, ja Joe haluaa jotain tapahtuvan, mitä tahansa.  Sota Pohjois-Koreaa vastaan toimisi hyvin, mutta Pusikon Ykä sen niin syvällä suossa Irakissa, että uusi sota ei ole vaihtoehto tällä hetkellä.  Joten pelastuspaketin tyrmääminen on vaaliteknisesti hyvä vaihtoehto erityisesti republikaaneille.

(6) Joe Sixpack on yllättäen soittanut ja eemeilannut kansanedustajansa toimistoon ja kertonut että Joe ei halua pelastuspaketin antavan lisää fyffeä Wall Streein roistoille.  Ja vaalit ovat tulossa noin kuukauden kuluttua.  Ne vähänkin fiksummat kansanedustajat ovat päättäneet tehdä mitä Joe Sixpack haluaa hänen tekevän.

Tämä logiikka riittää tällä hetkellä minulle selittämään sen miksi pelastuspaketti äänestettiin kumoon.  Minä en eksi mitään muuta järkevää selitystä.  Tai sitten olen tapani mukaan taas kerran täysin väärässä….

Mainokset

Avainsanat:

2 vastausta to “Pelastuspaketti ei mennyt läpi. Miksei?”

  1. Goesta Says:

    Kohta (7) Väittämän mukaan kolme neljännestä haastatelluista oli etukäteen sitä mieltä, että menee huonosti, ellei tehdä jotain. Jengi halusi, että tukipaketti menee läpi, mutta että sille pitää voida olla vihaisia…

  2. heka Says:

    Paikalliseen tyyliin yleensä kuuluu että pidetään asiasta hirveätä mekkalaa, huudetaan ja kiljutaan ja sitten tehdään nopeita ja näyttäviä päätöksiä joissa ei yleensä ole jarjen häivää – kuten esim päätettiin rakentaa aita Meksikon ja USAn välille. Myöhemmin on sitten kiva purkaa päätöksiä vähin äänin kuten esim se aita Meksikon ja USAn välillä.
    Siinä mielessä on yllättävää että nopeasti kasaan kyhätty aika viallinen pelastuspaketti ei onnistunut saamaan tarpeeksi ääniä. So oli vielä riittävän älytön tullakseen hyväksytyksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: