Obama, McCain, ja Saara. Bradley Ilmiö.


Minusta on tuntunut tähän saakka, että Obama häviää nämä vaalit.  Tosin minusta Obama on selvästi parempi vaihtoehto, perustelematta preferenssejäni millään lailla.  Minä epäilen Obaman kompastuvan Bradley Effect’iin (linkin Wikipedia artikkelin lopussa puhutaan Obamasta ja siinä viitataan vaalikusetuksiin, joissa käsinkirjoitetuissa vaalilapuista saadaan eri tuloksia kuin tietokoneilla tehdyissä vaaleissa – Vaalipetos Vapaassa Maailmassa olisi uusi hyvä ja aika uskomaton jutunaihe).  Tom Bradley oli musta (siis ei ”minusta” vaan hän oli ei-valkonaama) Los Angelesin pormestari joka halusi Kalifornian kuvernööriksi. Gallupit sanoivat Bradleyn voittavan vaalit mutta Bradley hävisi – jengi ei halunnut äänestää mustaa mutta ei myöskään halunnut myöntää olevansa mustia vastaan.

”Bradley Ilmiö”: Vapaan Maailman jengi ei halua sanoa mitä he ajattelevat – he haluavat kertoa sinulle mitä he kuvittelevat sinun haluavan kuulla.  Lapsesi on kuollut tuskissaan syöpään ja ollessasi matkalla hänen hautajaisiinsa kaverisi kysyy ”miten menee” ja sinä vastaat ”helvetin hyvin, miten sulla menee?”.  Kukaan ei halua kuulla ikäviä asioita.  Kun sinulta kysytään ”äänestätkö Obamaa pressaksi” niin jengi sanoo ”totta kai, miehen värillä ei ole mitään väliä”.  Paitsi että on.  Minusta tuntuu että Bradley Ilmiö aiheuttaa Obaman häviön.

Mutta tänä torstaina on varapressaehdokkaiden Teevee väittely.  Kisassa on Joe Biden (demari, fiksu, filmaattinen ja kokenut jannu) ja Sarah Palin (republikaani, ja pihalla kuin lumiukko).  Minusta Saara on täysin sekopäinen pöllö (etsi Youtube.com’ista hakusanalla Palin).  Mutta Saaran suosionumerot Alaskassa ovat 90%:n pinnassa – Joe Sixpack rakastaa Saaraa. Minun arvaukseni on että torstaina minusta Saara on idiootti ja Joe Sixpackin mielestä Saara on maailman kovin mimmi.

Oli miten oli. Obama luullakseni häviää Bradley Ilmiön takia ja Mäkkein on luullakseni uusi pressa.  Mutta torstain väittely TeeVeessä tulee olemaan hillittömän huvittava juttu.  Jos Joe Sixpack bonjaa kuinka tatti Saara on niin vaalit ratkaistaan torstaina.  Minä epäilen että Joe Sixpack kerrankin tunnistaa Saarassa tosi kivan muijan joka ajattelee ihan kuin Joe ja joka kalastaa ihan kuin Joe ja joka puhuu ihan kuin Joe.  Kerrankin poliitikko joka ei ole eliittiä vaan muija joka on tulee todella kansan syvimmistä riveistä….

Mainokset

7 vastausta to “Obama, McCain, ja Saara. Bradley Ilmiö.”

 1. Zibe Says:

  Alusta asti olen ihmetellyt, tai siis en alusta vaan siitä asti kun kävi selväksi, että demokraattien ehdokas on joko Obama tai Clinton, että tulikohan nyt mokattua. Minulla ei ole mitään naisia eikä muun värisiä vastaan niin kauan, kun käyttäytyvät siivosti, mutta jos toinen noista tulee valituksi, niin kyseessä on historian ensimmäinen pressa laatuaan USAssa.
  Epäilen, että mr. Sixpack ei ole vielä valmis ottamaan tuota askelta.

  Saara minua inhottaa jo pelkästään Flintstones-uskomustensa takia.

 2. heka Says:

  Älä ole niin kriittinen – Flintstones on vasta alkua. Saaralla riittää uskomuksia ja käsityksiä joka lähtöön. Torstaina puhutaan ulkopolitiikkaa ja Saara on ekspertti koska Alaskasta voi nähdä Venäjälle. Kiva kuulla mitä Saara möläyttelee parin päivän kuluttua.

 3. JH Says:

  Doonesbury on viime päivinä tiivistänyt SP-ilmiötä ansiokkaasti .

  Missähän näitä myydään?

 4. JH Says:

  Edellisestä jäi linkki pois – wordpress suhtautunee valikoivasti rajoitinmerkkeihin…

  http://news.yahoo.com/comics/uclickcomics/20080923/cx_db_uc/db20080923;_ylt=Am2qUaWBHqx.jgvGHa_siy_V.i8C

 5. JH Says:

  Edellisestä jäi linkki pois – wordpress taitaa olla valikoiva rajoitinmerkkien suhteen…

  http://news.yahoo.com/comics/uclickcomics/20080923/cx_db_uc/db20080923;_ylt=Am2qUaWBHqx.jgvGHa_siy_V.i8C

 6. JH Says:

  Jostain syystä wordpress ei hyväksy edellisestä kommentista poisjättämäänsä linkkiä eikä myöskään viestejä, joissa se on mukana. Beats me.

 7. heka Says:

  Kokeile laittaa se linkki niin että siinä on mukana ekstra blankkoja…. tai eemeilaa se mulle ….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: