Varapressat Biden & Palin TeeVee väittely.


Masentavaa.  Biden and Palin väittelivät pari tuntia sitten.  En ole nähnyt yhtäkään ennustetta siitä, miten Joe Sixpack koki väittelyn, joten jatko on puhtaasti minun omaa spekulaatiotani.  Toivottavasti olen täysin väärässä…

Saara voitti nämä vaalit yks-nolla tyyliin Mäkkeinin leirille.  Minusta Joe Biden on tosi kova järkevä jannu, ja Saara on kaikkea muuta.  Mutta Vapaan Maailman vaalien Uimapukukierroksella Saaran esitys oli uskomattoman hyvä.  Joe Sixpack antaa äänensä Saaralle ja Mäkkeinille, koska Saara puhuu Joen Sixpackin sanoilla.  Biden käytti sanoja ja käsitteitä kuten ”43 prosenttia keskiluokasta..” ja ei katsonut kameraan ja ei hymyillyt lämpimästi koko ajan.  Saara katsoi aina kameraan, hymyili aina, ja sanoi ykinkertaisia ajatuksia ja ei koskaan vastannut kysymyksiin.  Saara voitti koko keskustelun yks-nolla.

Minä uskon entistä enemmän, että Mäkkein voittaa nämä vaalit.

Hyvä uutinen on tietenkin se, että Mäkkein ei voi olla huonompi valinta kuin  Pusikon Ykä.  Huono uutinen on se, että Mäkkein on silti kauniisti sanottuna ei-ihan-optimaalinen valinta…

Mun tarttee varmaan mennä vetämään kunnon kännit.  Tätä skeidaa on vaikea sulattaa.  Vain ihme voi pelastaa Obaman.

Obaman paras puoli on se, että jannu on itse luonut oman elämänsä.  Minusta se osoittaa jotain todella positiivista ihmisessä – paitsi jos tyypin jättämät jäljet ovat vähemmän positiivisia.  Obaman jäljet ovat aika positiivisia.  Mäkkein ratsastaa perheensä avaamalla ladulla (kuten Bushin perhe, Kennedyt, Hillary Clinton muttei Bill) ja minulle on syntynyt vähemmän positiivinen kuva Mäkkeinin kuvioista.

Obama saattaa muuttaa Vapaan Maailman suuntaa, Mäkkein luultavasti jatkaa Pusikon Ykän kuvioita.  Toivottavasti olen todella pahasti väärässä ….

Mainokset

8 vastausta to “Varapressat Biden & Palin TeeVee väittely.”

 1. Goesta Says:

  Mahtaneeko enää kuitenkaan riittää, että vp-ehdokkaalla on huulipunaa ja Kanadan kansallispeliä pelaava vävypoika? Eräs vanha vakooja arvioi NPR:n Fresh Air -ohjelmassa ( http://www.npr.org/templates/story/story.php?storyId=95285396 ), että McCain tarvitsisi nyt kyllä hyökkäyksen Iraniin mutta amerikkalaiset eivät oikein voi tehdä sitä. Hänen tietojensa mukaan myöskään Israel ei ole halukas osallistumaan vaalityöhön.

 2. Riitta Says:

  Heka,
  CNN:n mukaan National Poll sanoo, että Biden won ja Sarah beat expectations. Olit siis onneksi väärässä tällä kertaa.

 3. Itkupilli Says:

  Huh huh, tuo mäkin pelkäsin katsottuani debatin, mutta onneksi kyllä nyt näyttää, että amerikkalaiset eivät ole sittenkään ihan niin tyhmiä, vaikka sekään ei nyt paljoa ole, kyllä on ollut huvittavaa seurata tätä poliittista viihdettä! 😉

 4. heka Says:

  Riitta, molemmat ylittivät odotukset, koska odotukset olivat sen verran matalalla, että alittaminen olisi ollut todella vaikeata. Minusta Biden puhui asiaa, mutta koska hän käytti sanoja kuten ”prosentti” ja ”miljardi”, niin Joe Sixpäk oli täysin ymmällään. Saara puolestaan katsoi kameraan, hymyili koko ajan, ja käytti yksinkertaisia sanoja kuten ”vapaus” ja ”demokratia”. Minä veikkaan edelleen että hra ja rva Sixpäk arvostivat Saaran esitystä oleellisesti enemmän kuin Bidenin tylsiä vaikeita vieraskielisiä sanoja.

 5. Goesta Says:

  Meni miten meni mutta ei McCainin kurssi näytä nousseen väittelyn jälkeen – ks. ( http://iemweb.biz.uiowa.edu/quotes/Pres08_quotes.html ). Jos olet varma ennusteestasi, tee sillä rahaa…

 6. Mab Says:

  Väittelyt on vähän tylsiä, mutta onneksi on Tina Fey.

 7. Goesta Says:

  Umpirautaa… väittelyn jälkeen ja ennen tuota joku arvio oli, että Tina Fey oli väittelyn suurin häviäjä, mutta ei tuo nyt kovin huonosti mennyt.

 8. heka Says:

  Iowan elektronisilla markkinoilla voisi tosiaan lyödä vetoa vaalien lopputuloksesta. Nämä Iowan markkinat ovat aika kova keksintö kansan syvien rivien viisauksien peilaamiseen.
  Tina Fey’llä on näköjään tosi hyvä Saara Pippelin hahmo – jengi kehuu sitä….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: