Obama McCain vaalitilanne, lokakuun 5, 2008


Ellen ole ihan väärässä, niin mielipidetiedustelut sanovat nykyään, että Obama on jotain 4% edellä Mäkkeiniä. Se ei ole kovin paljon.  Vapaan Maailman talous on täysin perseellään ja republikaanit ovat olleet vallassa viimeiset 8 vuotta, heillä on ollut hallussaan sekä kongressi että eduskunta (?) (house of representatives), joten reppareilla on ollut homma handussa ja vastuussa pitkään.  Ja homma on täysin perseellään.

Ja silti Obama on vain ja ainoastaan 4% edellä Mäkkeiniä, joka edustaa reppareita? Miksi?  Obaman tulisi olla 10% tai 20% edellä Mäkkeiniä.  Miksi näin ei ole?

Minusta tuntuu edelleen, että Obaman isoin ongelma on hänen ihonsa väri. Obama on kuulemma neekeri.

Aiemmin mainitsemani ”Bradley Effect” tulee siitä, että jengi kertoo mielipidetiedusteluissa juuri niitä vastauksia, joiden he kuvittelevat olevan ”oikeita” vastauksia.  Jengi kertoo pitävänsä Obamasta, siitä mitä hän sanoo ja siitä mitä Obama tuntuu edustavan.  Mutta jengi silti tietää sydämessään että he eivät tule ikinä äänestämään neekeriä.  Mutta he eivät ikinä myönnä sitä ääneen.

Minä tiedän että tämä kuulostaa ihan huuhaa jutulta.  Mutta miten olisi tämä seuraava juttu?  Hillary Clinton oli tyrkyllä demareiden pressaehdokkaaksi.  Hillary hävisi ja Obama on demareiden pressaehdokas.  Mitä tekevät Hillaryn kannattajat?  Minun järkeni sanoisi, että Hillaryn äänestäjät siirtyisivät hiukan katkerina äänestämään Obamaa (Hillaryn ja Obaman mielipiteet ovat aika samanlaisia).  Mutta jotain 20% Hillaryn kannattajista sanookin äänestävänsä Mäkkeiniä nyt kun Hillary ei ole enää kuvioissa mukana.  Tässä ei ole minusta mitään logiikkaa….

Epäilen edelleen että Mäkkein ja Saara valitaan Vapaan Maailman uudeksi johtajapariksi.  Tämä olettaen että mitään erityisen dramaattista ei tapahdu ennen vaalipäivää.  Terroristi-isku, Obaman ampuminen, pankkikriisin syventyminen, jne, muuttaisivat tilannetta oleellisesti.  Minä veikkaan uutta terroristijuttua – mikä tahansa pamaus tekisi Mäkkeinistä uuden kuninkaan.

Toivottavasti olen väärässä ….

Mainokset

7 vastausta to “Obama McCain vaalitilanne, lokakuun 5, 2008”

 1. Goesta Says:

  Eli McCain-Palin voittaa, paitsi jos tulee terroristi-isku, jolloin voittaa McCain-Palin? Näin voi käydä mutta yleisesti ottaen, http://www.sciam.com/article.cfm?id=markets-predict-outcome-better-than-polls

 2. Itkupilli Says:

  Ei voi muuta sanoa, kuin että tää Amerikka ylittää kyllä mun kaikki ennakkoluuloni reippaasti. Kirjoitin blogilleni Sarah Palinista, ja voi herranjumala millaista keskustelua se on herättänyt:

  http://itkupillinkyynelkaasua.blogspot.com/2008/10/sarah-palin-bush-jolla-on-huulipunaa.html

 3. Jake Says:

  Ma olen Heka sun kanssa hieman erimielta, mielestani mita tunnen jengia taalla niin tama poppoo on jostain syysta aivan taysin poliittisesti jakautunut kahtia. Eli oli Obamana kuka tahansa ma luulen etta noi prossat olisi nyt sita mita ne on. Suurin osa reppanoista joita tunnen, eivat missaa nimessa aanestaisi demokraattia, oli siella sitten kuka tahansa ehdokkaana. Se mika tassa on ihmeellista on etta niin moni naista repuplikaaneista, joita tiedan, ovat taysin perseaukista ”aly -hoi – ala- jata” jengia, ne kuvittelee saavuttavansa ”american dream” silla etta aanestavat reppanoita, esim. ystavasi Dana. Muuten sa olisit hyva Suomessa KKK Marketin puhemiehena noiden sun ”n…” sanojen kanssa 🙂

  terv. jake

  Ma uskon etta Obama korjaa potin.

 4. heka Says:

  Teoriassa Obaman tulisi kerätä potti, mutta minä uskon edelleen Bradley Ilmiöön. Mulla on sellainen kutina että äänestyskopin pimeydessä monet niistä jotka sanovat kannattavansa Obamaa ”koska Obama on hyvä ja hän ei ole neekeri” yhtäkkiä kuuntelevat omantuntonsa ja sielunsa mainitsevan sanan neekeri ja sitten äänestävät Mäkkeiniä. Toivottavasti näin ei käy, mutta kun kuuntelen kansan syvien rivien ääntä, niin minusta Obaman numerot eivät ole sitä mitä mielipidetiedustelut sanovat.

 5. Mervi Siiri Maria Says:

  Obama voittaa. McCain on vanha jäykkäniska. Nyt on kyllästymistä Bushiin, republikaaneihin ja haluamme jotain muuta, ja varsinkin me EUroopassa asuvat.
  Henkilökohtaisesti en ole täysin toipunut Hillaryn tappiosta, mutta kompuroin eteenpäin Obamaa kannattaen.
  En ole -muistaakseni- nähnyt vuosiin yhtään amerikkalaista julkimo-naista, jolla on rillit. Luulin jo, että siitä alkaen kun jumala loi naisen (oliko se 6.000 vuotta sitten?), amerikkalaiset naiset ovat laserleikkauttaneet silmänsä, aina kun on tarvis. Nyt on eka karismaattinen, rohkea, uskova ja kaista rillipää. Hmnnnnn…. sekin vielä tässä sopassa.
  Obama-jutussa minua ärsyttää Oprah Winfrey (sattumoisin näkemäni show’t !!?!) , joka jo muutama vuosi sitten alkoi hehkuttaa Obamaa, haastatteli vuoroi Barackia ja vuoroin Michelleä. Jankutti, että kyllä sinun Barack pitää pyrkiä presidentiksi. Vaikka Obama olisi fiksu, Oprah polkaisi liikkeelle trendin, ja trendejä vähän vieroksun. Jotkut trendit ovat OK, kai?

 6. Goesta Says:

  « siitä alkaen kun jumala loi naisen (oliko se 6.000 vuotta sitten?)»

  Suunnilleen – Jumala aloitti hommat 23. lokakuuta 4004 eKr. Siitä muutama päivä eteenpäin hän loi ihmisen ja hänen varaosistaan lopuksi naisen.

 7. heka Says:

  Minusta tuntuu, että Obaman sauma tulla pressaksi on parantunut – eroa Mäkkeiniin taitaa olla yli 10 pinnaa ja musta tuntuu, että se riittää kantamaan Obaman yli Bradley Effect’in. Tai sitten ei, tässä on vielä kolme viikkoa aikaa….

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: