Pelastuspaketti ja mielenterveydenhoito.


Yksi juttuni pari päivää sitten kertoi miten pelastuspakettiin on niputettu iso määrä muita lakeja, kuten puunuolia ja Puero Ricon rommia.  Eilinen Wall Street Journalissa oli lisää juttua samasta aiheesta – Seinä Kadun Lehti halusi luultavasti kertoa sydäntälämmittävän kauniin joulutarinan siitä, miten kaikki on hyvin ja kaunista ja ihanaa.  Minä luin saman jutun, ja minusta tämä Vapaan Maailman systeemi on entistä enemmän hanurista.  Jutun sankari on senaattori Pete Domecini, jonka tyttärellä on skitsofrenia. Petteri sai aikaan ison mutoksen Vapaan Maailman terveydenhoidossa. Tai sitten ei saanut.

Petteri on tietenkin kiinnostunut mielenterveydestä tyttärensä takia.  Petteri huomasi, että Vapaan Maailman terveysvakuutukset eivät maksa mielenterveyden hoitoa. Petteri aloitti vuonna 1996 yrityksensä saada aikaan Vapaan Maailman lain, joka pakoittaisi vakuutusyhtiöt maksamaan mielenterveysongelmien hoidon.  Vakuutusyhtiöt ovat taistelleet kynsin hampain tätä ajatusta vastaan, mutta nyt, erilaisista syistä johtuen, yksi pelastuspakettiin niputetuista laeista on Petterin mielenterveyslaki, ja koska pelastuspaketti hyväksyttiin, niin mielenterveyslaki hyväksyttiin samaan aikaan.  Tästä eteenpäin, kunhan vakuutusyhtiöt ovat ensin taistelleet eri oikeusistuimissa seuraavat 10 vuotta, niin ehkä mielenterveyshoito saattaa tulla terveysvakuutuksen maksettavaksi.  Tai sitten ei.

Minulle ei ole koskaan selvinnyt miksi vakuutusyhtiöt vastustaisivat mielenterveyshoidon maksamista. Jos minulla olisi vakuutusyhtiö, niin minä haluaisin lisätä kaikenmaailman juttuja maksettavien tautien listaan, koska samalla voisin nostaa vakuutusmaksuja kattamaan nämä hoidot.  Enemmän pisnestä minulle ja enemmän vakuutusmaksuja minulle – tämä kuulostaa todella hyvältä ajatukselta.

Tässä Seinä Kadun Lehden artikkeli tästä nimenomaisesta asiasta after-12-year-quest-domenicis-mental-health-bill-succeeds-wsj20081004

Tässä on menossa jotain mitä minä en ole vielä ymmärtänyt ….. Ja toisaalta koko Vapaan Maailman terveydenhoidon maksusysteemi on täysin sairas ja neuvostoliittolainen kieroitunut systeemi, josta kukaan ei saa mitään selvää.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: