Lehdistö on kuin neukkulasta.


Eilen oli Obaman ja Mäkkeinin vaaliväittely töllössä.  Maailman tylsin ohjelma – jannuilta kysyttiin jotain ja heillä oli sen jälkeen jotain 90 sekunttia aikaa vastata.  Jannut selittivät jotain ja samalla he muistivat sanoa  miten se toinen tyyppi oli tehnyt jotain kamalaa.  Poliitikko Aaa kertoi poliitikko Been äänestäneen 15 kertaa omaa äitiään vastaan. Tätä kesti luultavasti kaksi tuntia tai puolitoista tai jotain.

Vapaan Maailman aina valpas lehdistö kertoi seuraavana päivänä mitä jannut sanoivat eilen teeveessä.  Vaude – mutta minähän kuulin jutut eilen illalla ihan itse siinä teeveessä.  Tänään lehdet kertovat tarkkaan että eilen poliitikko Aaa kertoi poliitikko Been äänestäneen 15 kertaa omaa äitiään vastaan.  Vapaan Maailman lehdistöllä ei ole mitään mielenkiintoa tutkia sitä että onko syytöksissä mitään mieltä.

Minusta on uskomatonta, että seuraavan päivän lehdissä ei ole listaa väitöksistä ja niiden paikkansapitävyydestä.  Mutta toisaalta tämä on Vapaa Maailma, jossa elämä perustuu Potemkinin kulisseihin – luodaan mielikuva valistuneesta demokratiasta kauboi jengille, joka on kesytetty ja masennettu jo alakoulussa olemaan hiljaa, välttämään kysymyksiä, kuuntelemaan opettajaa, marssimaan mököttämättä jonossa.

Tämä jengi näkee teevessä miten poliitikko Aaa kertoo poliitikko Been äänestäneen 15 kertaa omaa äitiään vastaan. Vaude.  Seuraavana päivänä he lukevat lehdestä miten poliitikko Aaa kertoi poliitikko Been äänestäneen 15 kertaa omaa äitiään vastaan. Vaude.  Kauboit ovat tyytyväisiä, korvasta sisään, toisesta ulos.  Kauboit elävät kuin elokuvissa, popcorn pussi kädessä, kaukana edessä pyörii leffa, leffassa jengi jauhaa skeidaa, elämä on kuin sumua, kaikilla on kivaa olla katsomossa.

Kauboi kulttuuri on luonut lampaiden kansakunnan.  Lampaat eivät edes ihmettele Vapaan Maailman taloudellista kriisiä.  Lampaiden mielestä kaikki on aika hyvin, erityisesti jos se neekeri ei voita vaaleja.

Mä en vain osaa ymmärtää mitään ….

Minusta on tosi piristävää seurata ranskalaisten elämää.  Hallitus kertoo että jonkun kummallisen juurikkan maataloustukea muutetaan pykälän verran johonkin suuntaan. 12 tuntia myöhemmin miljoona traktoria tukkii Pariisin moottoritiet ja kaikki on sekaisin ja kaikilla on kivaa.  Ranskalaisilla on tyyliä mennen tullen.

Kauboit on eri jengiä.  Hallitus aloittaa Irakin sodan kertomalla hyvin yksityiskohtaisia tarinoita, jotka osoittautuvat olevan tekaistuja valheita pari vuotta myöhemmin. Hallitus jatkaa kauboiden kusetusta kahdeksan vuotta, ja kauboit eivät koskaan herää ja eivät koskaan sulje yhtäkään moottoritietä.  Maan talouspolitiikka romahtaa ja kauboit eivät oikeastaan edes huomaa mitä on tapahtumassa – todellisuudessa kukaan ei ole vielä huomannut mitään olevan pielessä maailman menossa, paitsi ehkä sen että homot haluavat päästä naimisiin.  Ja se saattaa herättää kauboissa jonkun vaivaisen reaktion – ne menevät äänestämään sitä kundia joka ei ole neekeri.

Mainokset

6 vastausta to “Lehdistö on kuin neukkulasta.”

 1. Zibe Says:

  Joo, ne ranskalaiset…

  Tulee mieleen pikku-uutinen Hesarissa muutaman vuoden takaa, jossa todettiin Pariisin alueella olleen 13 miljoonaa maksamatonta pysäköintisakkoa. Viranomaiset olivat voimattomia, kun suurin osa noista ehti vanheta, ennen kuin niitä saatiin perintään. Ja tilanteesta tietoisena autoilijat jatkoivat pysäköimistään miten sattuu.

  Vihdoin joku tuskastunut virkamies keksi, että ruvetaan hinaamaan ne pahiten pysäköidyt pois kaduilta. No, tästä suivaantuneet autoilijat antoivat vastineensa jo muutaman päivän sisällä: joku jengi murtautui yöllä kaupungin varikolle ja poltti ne hinausautot…

 2. Mab Says:

  Mutta siis oikeastihan ne parkkisakot on maksamatta siksi koska ranskalaisiin hienoihin tapoihin kuuluu, että aina kun Pariisissa valitaan uusi pormestari, kaikki maksamattomat pysäköintisakot armahdetaan. Alors mes amis, miksi maksaa?

 3. heka Says:

  Tästä aiheesta hupa lisähuomio. Kuuklasin aihetta ja löysin tämän jutun:
  http://psdblog.worldbank.org/psdblog/2006/05/parking_tickets.html
  Jutussa sanotaan
  ”[…] Scandinavian countries, which perennially rank among the least corrupt in the corruption index, had the fewest unpaid tickets. There were just 12 from the 66 diplomats from Finland, Norway, Denmark and Sweden. Almost all of these tickets went to one bad Finn. […]”

 4. Toni Says:

  Krhm. Ei se meininki ole täällä Suomessa sen kummoisempaa… Aivan yhtä laadutonta on median toiminta kuin mitä tuossa kuvasit ja kansankin asenne on ihan samanlainen. Ketään ei kiinnosta esim. jokin oikeusministeriön jättimunailu sähköisen äänestysjärjestelmän kanssa, kunhan töllöstä vaan tulee BB-Idolsia. Tosin minusta tuntuu että suomalaiset ovat, mikäli mahdollista, vieläkin enemmän lampaita kuin jenkit. Yleinen asenne on se että alamaisiksi olemme syntyneet eikä minkäänlainen kritiikki valtaapitäviä kohtaan ole soveliasta. Edes silloin kun vallankäyttäjät osoittavat massiivisen epäpätevyytensä kerta toisensa perään.

 5. acabaca Says:

  On kuitenkin hyvä pitää mittakaava mielessä. Parinsadan äänen hukkaaminen jossain perähikiällä, erilaisten hämärien sensuurilistojen ajaminen läpi lastensuojelun varjolla tai miljoonien törsääminen jonninjoutaviin monikulttuuriprojekteihin on aika par for the course, mutta jos täällä joku muumi-Halonen perseilisi niin pahasti että aloittaisi sodan jotain Färsaaria vastaan itse keksimillään perusteilla, veikkaan että kuolemantuomio otettaisiin uudelleen käyttöön ihan vain ko. tapausta varten.

 6. Tuomas Says:

  Olen acaban kanssa eri mieltä, muistanet ”pankkikriisin”, Valcon, Valmetin telakkateollisuuden ja lukuisia muita suuren luokan mokia?

  Mitenkä kävi syyllisille? Aivan, ei mitenkään.

  Sinulle parisataa ääntä on vain parisataa ääntä, mutta unohdit kokonaan sen asenteen, joka sisäministeriöllä asiaan on: ”Me tiedämme kyllä, ei ole tapahtunut mitään virhettä.”

  Kun vaaleista vastaava ministeriö kiistää todellisuuden ja korvaa sen omallaan, ongelma on _paljon suurempi_ kuin muutama sata ääntä. Noilla äänillä ratkottiin muutama kunnanvaltuustopaikka, seuraavissa vaaleissa samanlaisella menettelyllä ratkotaan pääministeri tai presidentti ja sinä pidät asiaa pikkuasiana?

  Kun ministeriö on sitä mieltä että mitään vikaa ei ole, niin ”kokeilu” aivan varmasti laajenee ja päästään siihen että Tietoenator valitsee presidentin, maksusta tottakai. Et näe mitään ongelmaa tässäkään?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: