Obama taitaa olla tosi kova jannu….


Minusta Obama ei ole mikään turha jannu.  Orkku-Obama on aika tarkkaan pallillaan omilla ansioillaan.  OO pääsi Harvardin lakikouluun, minne on todella kamala karsinta.  Toisaalta, OO ei-valkoisena, saattoi päästä sisään vähemmistöille tarkoitettujen kiintiöiden avulla (en tosin ole koskaan kuullut että näin olisi käynyt, mutta ainakin teoriassa näin olisi saattanut tapahtua).

obama-wants-you-to-sign-up-for-obamaramaMiksi minusta tuntuu että Obama ei voi olla ihan turha jannu?
(1) Päästyään Harvardin lakikouluun Obamasta tuli Harvard Law Review lehden pressa (päätoimittaja). Opiskelijat valitsevat pressan. Opiskelijat ovat ainakin teoriassa Vapaan Maailman eliittiä, koska he ovat päässeet sisään Vapaan Maailman ehkä kovimpaan lakikouluun.  Obamalla ei ole eliittivanhempia (kuten Pusikon Ykällä ja Mäkkeinillä), joten Obaman tarttee osata jotain juttuja tosi hyvin ihan omilla kyvyillään.
(2) Obamasta tuli demareiden pressaehdokas. Täysin uskomaton kuvio, vähän sama juttu kuin talvisota.  Demareiden pressaehdokkaaksi oli tulossa Hillary, jonka takana oli paitsi demareiden puolue niin myös Clintoneiden koko vaalikoneisto ja poliittinen valtakunta.  Clintonit ovat tosi fiksuja poliittisia ammattilaisia, joiden valtaa kukaan ei pysty uhkaamaan. Obama hakkasi Vapaan Maailman politiikan isot ketut heidän omassa elementissään.  Täysin uskomaton suoritus.
(3) Obama sai kansan kukkarot taakseen. Vapaan Maailman poliitikoiden vaikein homma on kerätä fyffeä vaaleja varten.  Mistä fyffe tulee?  Mistä sinun kannattaa etsiä fyffeä jos tarttet fyffeä?  Tietenkin niiltä joilla on paljon fyffeä – ja täysin loogisesti poliitikot hakevat rahansa niiltä joilla sitä on paljon.  Obama sai tietenkin paljon rahaa yrityksiltä ja niiden etujärjestöiltä ja muilta isoilta eturyhmiltä.  Mutta sen lisäksi Obama onnistui keräämään hemmetisti fyffeä pieninä $25 lahjoituksina ”pieniltä ihmisiltä” – Obama sai jollain lailla ”kansan taakseen”.  Moni muukin on onnistunut kansan villitsemisessä, kuten Adolf ja Isä Aurinkoinen ja Mao, mutta Obaman villitsi kansan melko puhtaasti positiivisilla puheilla, mollaamatta piruja seinille, etsimättä vihollisia, syyttämättä muita (mollaten tosin toisten politiikkaa).  Uskomaton suoritus Vapaassa Maailmassa, jossa politiikka on perinteisesti perustunut pirujen maalaamiseen seinälle (kommunistit, sitten terroristit, lastenraiskaajat, jne).

Kova jannu.

Saako Obama mitään todellista aikaan?  Luultavasti ei, koska Vapaan Maailman pressa ei ole diktaattori. Pressan tarttee saada edustajainhuone ja senaatti taakseen, ja demareilla ei ole samaa enemmistöä joka Pusikon Ykällä oli.  Ei kannata odottaa ihmeitä.

Minusta on kuitenkin kiva kuunnella Obamaa, joka vaikuttaa ihan fiksulta kundilta.  Poika puhuu usein asiaa, ei yleensä lässytä, ja pysyy asiassa.  Tämä on uutta ja ihmeellistä.

Obama on kuulemma päättänyt pitää lyhyen puheen joka viikko JuuTuubissa.  Tässä uusi puhe.

Minusta pojan puheet ovat hyviä. Tekeekö hän mitä hän tuntuu sanovan on tietenkin ihan eri juttu. Mutta alku on ihan jees.

Mainokset

Avainsanat:

4 vastausta to “Obama taitaa olla tosi kova jannu….”

 1. kormy Says:

  ”Only in America
  Can a kid without a cent
  Get a break and maybe grow up to be President…”

  – Onnistumista peilataan aina odotuksia vasten. Ne taitavat olla nyt aika kovat. Luulisi tuon oheisen riittävän O’Bamalle alkuun pääsemiseksi, kun Reagankin vei läpi vaalilupauksensa vastapuolen enemmistön kanssa:

  Congressional väliaika-Results:
  Senate
  Democrat 55
  Republican 40

  House of Representatives
  Democrat 255
  Republican 175

 2. heka Says:

  Kuten kai mainitsin niin minusta Obaman suoritus on kova, jannun tausta on täysin rahaton ja onneton ja väärä rotu, ja sieltä hän pinnisti pressaksi. Mutta tämä ei ole mitenkään ”only in America” ilmiö – näitä juttuja löytyy onneksi pitkin maailmaa. Suomessa vaikkapa Kekkonen on esimerkki samasta jutusta (ilman rodun painolastia). Mutta Evo Morales, Bolivian pressa, on Obamaakin parempi tapaus siitä, miten ”onnettomista oloista” tullaan pressaksi.

  Vapaan Maailman johtoryhmän tausta on yllättävän varakasta ja yllättävän paljon porukkaa tulee Yale’n yliopistosta. Jos se olisi puhdasta meriittiä, niin siitä vaan. Mutta Ivy Leaguen yliopistojen sisäänpääsyyn vaikuttavat opiskelijan taustakuviot yllättävän paljon – esim Pusikon Ykä ei (minun mielestäni) olisi ikinä päässyt Yaleen omilla eväillään saatikka sitten saanut MBA tutkintoaan Harvardista. Perhetausta puri. Sama juttu Mäkkeinin suhteen, isä ja isoisä olivat amiraaleja ja se siivitti Mäkkeinin uraa oleellisesti. Samaa taustatarinaa on myös demareissa joten reppareilla ei ole mitään yksinoikeutta näihin aatelisille annetuille erikoisoikeuksille…..

 3. Heidi Says:

  Ehkä se sitten on niin, että vaikeat olot kasvattaa elämään, samalla ku ne kasvattaa luonnetta. Oppii tietämään mitä maailmassa on vääryys ja oppii mahdollisesti ajattelemaan omilla aivoillaan.
  Tokihan Obama aikoo vetää joukot pois Iraqista, mutta samalla hän kuulemma aikoo aloittaa sodan Afganistanissa. Että ulkopolitiikka ei välttämättä kauheasti muutu, mutta kansa saattaa saada positiivisemman kuvan itsestään kun on sellainen presidenttikin, jota ulkomaalaisetki arvostaa. Takuulla oli parempi vaihtoehto ku Mäkkein tai Pusikko 🙂

 4. heka Says:

  Heidi, rivikansaa ei kiinnosta pätkääkään mitä muu maailma ajattelee jos muu maailma arvostelee Vapaata Maailmaa (muista miten ranskalaisista perunoista French Fries tuli yli yön Freedom Fries kun Ranska ei lähtenyt mukaan Irakiin). Ja samaan aikaan toisaalta rivikansa lässyttää uskollisesti viesti ”kaikki maailman ihmiset haluavat tulla elämään tänne vapauteen ja demokratiaan” – tämä on varmaan osittain totta ainakin eteläamerikkalaisten suhteen joita tänne karkaa sekä duuniin että turvaan. Minä en ole havainnut enää mitään erityisen suurta joukkopakoa vaikkapa Euroopasta Vapaaseen Maailmaan…..

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: