Mahtavan näköistä tulipaloa …


Losissa palaa taas kunnolla, mutta onneksi on täysin tyyntä – palot leviävät lähinnä paikallisesti. Nämä palot ovat mahtava visuaalinen spektaakkeli, koska kaupunki on sangen vuoristoinen ja palot ovat vuorilla.

Korkeat talot vasemmalla on Century Cityn kaupunginosaa, ja keskellä näkyy Losin keskusta.  Käsittääkseni palokunta antaa näiden palojen palaa rauhassa ja he yrittävät pelkästään suojella taloja.  Miksi he eivät yritä sammuttaa tätä tulipaloa? Logiikka on aika suoraviivaista – paloalueella ei ole ollut tulipaloja noin neljäänkymmeneen vuoteen ja siksi vuorille on vuosien mittaan kerääntynyt paljon paloherkkää materiaalia.  Jossain vaiheessa heidän olisi ollut kuitenkin tehtävä tahallisia kulopolttoja – ja nyt tuulettomina kesäpäivinä he antavat vuorten kulottua rauhassa asutusten lähellä.

Tilanne on minun kannaltani sikäli synkkä, että karkaan … öööh …. Burning Man’iin parin päivän kuluttua ja täällä on melkein kaikki palosesongin ainekset paikalla – paitsi että Santa Anan aavikkotuulet eivät puhalla, ainakaan vielä.  Tarttee väijyä sään kehittymistä ja siirtää Burning Man’iin menopäätöstä tarpeen mukaan….

Täällä on samanlaisia hirmupaloja kuin mitä juuri oli vaikkapa Kreikassa.  Kuivat aavikolta puhaltavat myrskytuulet hoitavat tulen leviämisen tosi tehokkaasti.  Tässä esimerkki edellisestä täkäläisestä tulipalosta, joka oli minusta turhan lähellä minua ….

Vuonna 2003 iso tulipalo syttyi alle kilsan päästä minun luukustani.  Ajaessani aamulla kauppaan palo oli juuri syttynyt.  Onneksi mulla oli kamera mukana.

DSC07580.start3Ja sitten alkoi kunnon rumba koska Santa Anan kuumat ja kuivat aavikkotuulet puhalsivat.  Illan tultua tämä pieni palonpoikanen oli kasvanut aika iloisesti.

DSC07605.fire3Illalla ja yöllä en voinut enää vastustaa kiusausta mennä rannalle kameran kanssa ottamaan lisää kuvia tästä spektaakkelista.

DSC07614.fire3Ja yöllä spektaakkeli parani entisestään….

DSC07617.fire3Ellen muista ihan väärin, niin tässä vuoden 2003 palossa palokunta onnistui pelastamaan lähes kaikki talot, ”ainoastaan” pari taloa tuhoutui.  Mua ei leffat kauheasti kiinnosta, mutta tätä paloa oli itse asiassa hyvin mielenkiintoista seurata…

Mainokset

Avainsanat:

4 vastausta to “Mahtavan näköistä tulipaloa …”

 1. Zibe Says:

  Onhan se tietty kivampi hurrata palavaa miestä kuin palavaa taloa, varsinkaan omaa.

  [Ja yöllä spektaakkeli parani entisestään….]

  Tosta juteltiin muinoin: neljä vuodenaikaa (kevät, kesä, tuli ja tulva). Jostain kumman syystä ne kerrat kun olen päässyt siellä piipahtamaan, niin olen käynyt lähes poikkeuksetta alkuvuodesta, jolloin siellä on a) satanut, b) satanut paljon, c) satanut niin vitusti.

  Vilkaisin tuossa 1992 reissulta matkaan tarttunutta lehtileikettä, jossa 101 meni mereen ja Ventura River nousi ns. äyräistään ja tuloksena katulampuista näkyi veden pinnalla enää ne lamput. Sademäärä oli luokkaa 6″/vrk ja pahimmillaan 2″/h. No, karattiin siitä sitten perheen kera Death Valleyn suuntaan…

  Loppukesästä ja alkusyksystä näyttää olevan enemmän actionia ja ilmat suosiollisempia, mikä näin aloittelevan eläkeläisen muistioon merkille pantakoon, jos vaikka vielä pääsisi liikkeelle…

  Ei kun antoisaa BM-reissua vaan.

 2. Lonely Writer Says:

  Kirjoittelepas jossain vaiheesta jotain amerikkalaisista ja kommunismin pelosta. Välillä täältä Suomesta käsin näyttää, että jengillä on siellä ihan käsittämätöntä retoriikkaa kommunismiin/sosialismiin liittyen. Aivan kuin esim. pienetkin muutokset terveydenhuoltosysteemiin olisivat oikotie täyteen sosialismiin. Nyt uutisoitiin, että joidenkin mielestä Obaman koululaisille ja opiskelijoille suunnattu puhe huokui sosialistisia ajatuksia. En kyllä ymmärrä, että mitä siellä ymmärretään sosialismilla. Voisit joskus yrittää avata tuota problematiikkaa meille barbaarilukijoille.

 3. heka Says:

  Juu ei. Kommunismin pelko on vaikea juttu mulle kirjoittaa. Musta tuntuu että mun mielipiteet on jo muutenkin suomalaisille sen verran epätodellisia tai uskomattomia, että mulle syntyy tarve pönkittää mielipiteitäni ja juttujani ”todellisilla” tilastoilla, jolloin en enää tietyllä lailla kerro miltä musta tuntuu, vaan kerron miten asiat on. Eli kerron miten juttu on minun milestäni ja yritän pönkittää sitä tilastoilla tai muilla lähteillä.

  ”Voisit joskus yrittää avata tuota problematiikkaa meille barbaarilukijoille.” Itse asiassa sitä juuri yritän tehdä. Mainitsemasi ”käsittämätön retoriikka” on minusta ihan suoraan puhdasta seurausta lehdistön/teeveen/radion ravintoköyhyydestä – paljon kuitua ja rouhetta, ilman ravinteita. Minusta ei ole mikään ihme että Vapaan Maailman jengi on pihalla kuin lumiukko paitsi oman maansa asioiden suhteen niin myös kaiken muun maailman asoiiden suhteen.

  Mulla on eväät vähissä. Miten voisin paremmin avata tuota problematiikkaa teille barbaarilukijoille?

 4. kormy Says:

  Myös Mika Horelli käsittelee näitä kysymyksiä. Jos sieltä löytyisi jotain: [ http://kaptah.blogs.fi/ ]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: