Terveydenhoitopakettia huoraamassa: rahaa rukoilijoille


(päivitys artikkelin lopussa) Vapaassa Maailmassa on kiva tarkastella alkuasukkaiden järjenjuoksua, sitä henkistä balettia, jolla he pyrkivät ratkaisemaan erilaisia juttuja. Tämä terveydenhuollon uudistaminen alkaa olla tosi söpö esimerkki siitä henkisestä baletista.

jesusland

Pojat ovat päättäneet yrittää lisätä muutakin kuin lääketieteen uuteen terveydenhoitopakettiin.  Yhteiskunta saattaa lähteä korvaamaan joogaa ja rukoilua terveydenhuolto menetelminä. Terveydenhuoltosysteemi maksaisi sitten rukoilun kulut, jotka ovat Los Angeles Timeksen mukaan luokkaa $20 – $40 per päivä.  Mainiota tässä on myös se, että mikä tahansa rukoilu ei kelpaa vaan rukoilijoiden tarttee olla Kristillisen Tieteen  (Christian Science) jäseniä.

Toisaalta rukoiluja voi myös tehdä kirjallisesti ja ilmaiseksi verkossa – lähde 6 on erään sairaalan rukouspalvelun veppisivu (joka muuten vaatii rukouksen tekstin lisäksi myös potilaan nimen ja hänen huoneensa numeron – mitähän tapahtuu jos nimi on oikein mutta huone väärin?).

Vastaanvanlainen viritys on Jerusalemissa – voit lähettää rukouksesi Itkumuurille SMS viestina, faksina tai Twitter viestinä. Rukouksen tulostetaan paperille ja tungetaan Itkumuurin kivien väliin (lähde 7)

Tämä jengin rajoitus vain Kristillisiin Tiedemiehiin on mulle ikävä juttu, koska olen yhden kilpailijan, Maailmankaikkeuden Elämän kirkon, pappi ja pyhimys – musta olisi kova sana aloittaa Pyhän Hekan Terveysrukoilu Palvelu ja laskuttaa siitä yhteiskuntaa, vaikkapa $15 per laaki.  Toisaalta voisin varmaan tehdä rukoilutyötä alihankkijana Kristillisen Tieteen jengille – Vapaan Maailman katolinen kirkkohan on jo ulkoistanut osan rukouksistaan Intiaan (lähde 4).  Tässä saattaa olla pisneksen paikka.

Jännä nähdä jääkö tämä rukous, jooga ja vaihtoehtoinen terveydenhoito uuteen lakiin.  En olisi mitenkään yllättynyt jos se jää.  Samantyyppistä sekoiluahan Vapaassa Maailmassa on melkein kaikessa puuhassa kuten esim aiemmin kertomani lapsille tarkoitetut puusta tehdyt nuolet ja niiden verovapaus syksyn 2008 isossa taouden pelastuspaketissa (katso https://heka.wordpress.com/2008/10/02/pelastuspakettia-huoraamassa/)

Päivitys sun 8.11.2009 21:40 Suomen aikaa. Yksi terveyslaki meni läpi edustajainhuoneen äänestyksessä. Nyt kai tarttis yhdistää tämä laki senaatin omaan versioon.  En ole löytänyt tietoa siitä ovatko rukoukset mukana tässä hyväksytyssä laissa.  HeSarissa oli tänään yksi yhteenveto Vapaan Maailman terveydenhuollosta.  http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/USAn+terveydenhuollon+uudistuson+monelle+kansalaiselle+mysteeri/1135250583328

Lähteet:
(1) Tutkimus rukoilun vaikutuksesta terveydenhoitoon ja parantamiseen (johtopäätös: rukoilu ei futaa). http://fi.wikipedia.org/wiki/Uskonto_ja_terveys
(2) Los Angeles Times’in artikkeli joogasta ja rukoilusta (PDF) Healthcare provision seeks to embrace prayer treatments — latimes.20091103
(3) Newsweekin artikkeli aiheesta (PDF) Health Care’s Prayer Provision: How Complementary and Alternative Medicine Fits Into Obama’s Evidence-Based Model – Newsweek.20091105
(4) USAn katolinen kirkko ulkoistaa rukoiluja Intiaan Short on Priests, U.S. Catholics Outsource Prayers to Indian Clergy – The New York Times.20040613
(5) Tämä pappi & pyhimys on muuten tosi juttu. Olen jo vihkinyt 9 pariskuntaa avioliiton rauhaisaan satamaan – oliskohan tässä aihe uuteen artikkeliin?
(6) Hoida rukouksesi kirjallisena suoraan verkossa https://www.integris-health.com/INTEGRIS/en-US/Locations/BRHC-miami/GetWellandeCards/prayerRequest.htm?MSCSProfile=DCCDF22EB27065BE08CD8A61273804FAE9A9BEB92DCD6F410EB554D30F71F32B92D045ED84B657B39BC15DDD412E15A8207769F7862368731583CDC0C3CE4A836172AE63BC1774CE7CA859D4EB17972598CAF30611C6C79E386AFB0520CE7BD66407B90FA569A1A449547B8A313A0A54445BADE455D51FA1BBDB39C61FB93616&UserPref=
(7) Rukoukset Itkumuurin kivien väliin http://www.haaretz.com/hasen/spages/1102104.html

Mainokset

Avainsanat: ,

18 vastausta to “Terveydenhoitopakettia huoraamassa: rahaa rukoilijoille”

 1. hattivatti Says:

  Mua edelleen kiinostaa onko oikeasti jenkeissä tulossa tai menossa pakkorokotukset? Mitä seuraa jos siitä kieltäytyy? Entäs ne 500 000 muoviarkkua? Jne..
  Suomalaisilla sivustoilla on asioista jonkun verran keskustelua ollut, mutta en oikein tiedä miten suhtautua asiaan.

 2. kormy Says:

  Hmm… ideassa on ideaa mutta toteutus vaikuttaa kapitalistin juonelta. Vaikka Jeesus ei oikeasti parantaisikaan, usko siihen että Hän parantaa parantaa tai ainakin pitää terveempänä. Luottavainen ja huoleton on keskimäärin terveempi kuin huolestunut ja stressaantunut, sillä stressikemikaalit haittaavat immuunijärjestelmää. Pahimmillaan ne saavat sen hyökkäämään omien kimppuun.

 3. tammikuu44 Says:

  Rukoilen, että tuo kaikki ei ole totta!
  Amen.

 4. Zibe Says:

  Tämä kommentti liittyy tämän artikkelin aiheeseen korkeintaan löyhästi (rahaa ilmastorukoilijoille).

  Viittaan aiemmin käymäämme ilmastokeskusteluun. Nimittäin Ylen MOT-ajankohtaisohjelma näytti 9.11.2009 ohjelman otsikolla ”Ilmastokatastrofi peruttu”.

  Omin sanoin referoiden siinä ei vain kyseenalaistettu, vaan suoraan todistettiin vääräksi IPCC:n markkinoima ilmaston muutoksen ikonina käytetty ns. lätkämailamalli. Osoitettiin, että malli perustuu tarkoitushakuisesti valikoidun, vajaan ja vääristellyn datan käyttöön.

  Simulointimalleja kutsuttiin Play Station tieteeksi, koskapa malli kuin malli, niin mitattu data ei noudatakaan mallien ennusteita. Osoitettiin, että lätkämailamallista on onnistuttu hävittämään keskiaikainen lämpökausi, joka kuitenkin on historiallinen tosiasia, ja että luonto ei olekaan kunnioittanut päättäjille markkinoitujen mallien tuloksia, vaan viimeiset 12 vuotta ilmasto on itse asiassa jäähtynyt.

  Osoitettiin Nasan satelliittimittausten perusteella, että CO2:n ja vesihöyryn välinen takaisinkytkentä ei olekaan väitetty, vaan itse asiassa päinvastainen eli negatiivinen. Toisin sanoen lämpöpatterin sijaan kysessä onkin termostaatti.

  Suomalaisen järvenpohjakairauksen tutkimustulokset on yllättäen käännetty ylösalaisin parin IPCC:n tutkijan toimesta, jolloin ne on saatu tukemaan ”lätkämailaa”. Toinen tutkijoista on sittemmin myöntänyt virheen, mutta toinen pitää vielä lujaa kiinni omasta kannastaan.

  CRU:n 25 vuodessa keräämän mittausdatan perusteella tehty keskilämpötilasto on pääosassa poliitikkojen päätöksenteossa. Kuitenkaan sen pohjalla olevaa laskentamenetelmää ei ole koskaan julkaistu ja nyttemmin CRU väittää alkuperäisen data-aineiston olevan tuhottu. Kukaan ei siis enää voi tarkistaa laskelmia, joiden perusteella ollaan joulukuussa Kööpenhaminassa tekemässä yhtä ihmiskunnan pitkävaikutteisinta ja kalleinta sopimusta.

  Jne.

  Enhän minä mitään mistään ymmärrä, mutta em. väitteet olivat ihan oikeiden tiedemiesten suista. Olipa absoluuttinen totuus asiassa mikä tahansa, niin näkyvä osa alan lobbausta näyttää nojautuvan tieteellisesti katsoen vähintäänkin arveluttaviin tutkimuksiin.

  Ohjelman kesto on 30 min. ja se on nähtävissä vielä viikon ajan
  http://areena.yle.fi/video/541468
  Kannattaa katsoa, panee ainakin funtsimaan…

 5. kormy Says:

  Vertailun vuoksi [ http://www.newsweek.com/id/32482 ] – ehkä tuo rahoitus yltää jo Pohjan perukoillekin:

  « Since the late 1980s, this well-coordinated, well-funded campaign by contrarian scientists, free-market think tanks and industry has created a paralyzing fog of doubt around climate change.»

 6. heka Says:

  Ilmastokeskustelu on mielenkiintoista, erityisesti Vapaassa Maailmassa. Mun on oleellisesti vaikeampi epäillä tarinaa ihmisten aiheuttamasta ilmaston lämpenemisestä kuunneltuani esitelmän tai kaksi CalTech’ssä tästä aiheesta. Pojat väittävät purskahtamatta nauramaan että eri tutkimustulokset aivan eri tieteenaloilta tukevat sitä käsitystä että ihmisten puuhat aiheuttavat oleellista ilmaston lämpenemistä. Vähän samalla lailla kuin eri tieteenalojen tutkimustulokset tukevat aika kiistatta ajatusta siitä, että evoluutio tuntuu toimivan paremmin kuin kirjaimellisesti ymmärretty luomiskertomus.

  Kormyn pointti on hyvä. Mä olen jo jonkin aikaa harkinnut kirjoittaa jutun Vapaan Maailman KeinoRuohonJuuri (”Astroturf”) kansanliikkeistä, jotka naamioituvat oikeiksi ruohonjuuritason kansanliikkeiksi mutta ovat todellisuudessa jonkun toisen eturyhmän rahoittamia ja ohjaamia organisaatioita.

  Astroturf on pesis- ja futiskentillä käytetty muovista valmistettu keinoruoho, joka muistuttaa ulkonäöltään oikeata ruohoa.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Astroturfing

 7. Zibe Says:

  [että eri tutkimustulokset aivan eri tieteenaloilta tukevat sitä käsitystä että ihmisten puuhat aiheuttavat oleellista ilmaston lämpenemistä]

  Jep, mutta koska näin on, niin miksi alan keulakuvien pitää toistuvasti jäädä kiinni datan vääristelystä tai epätieteellisistä menetelmistä? Eikö rehelliset tutkimustulokset riitä?

  [Vähän samalla lailla kuin eri tieteenalojen tutkimustulokset tukevat aika kiistatta ajatusta siitä, että evoluutio tuntuu toimivan paremmin kuin kirjaimellisesti ymmärretty luomiskertomus.]

  Tästä olen täysin samaa mieltä.

 8. Just Numbers Says:

  Luin itse tuon ohjelman käsikirjoituksen http://ohjelmat.yle.fi/mot/taman_viikon_mot/kasikirjoitus. Itse olen ilmastomuutosuskovaisten joukossa, mutta jos asiaa sanotaan tieteeksi, niin kyllä sen sitten pitäisi täyttää tieteen tunnusmerkit muutenkin.

  Jos joku ei todista, että MOT:ssa valehdeltiin, niin taitaa uskomiseni muuttua lieväksi skeptisyydeksi. Yksi suuri syy, miksi minun on ollut niin helppoa uskoa ilmastonmuutoksen vääjäämättömyyteen, on sen kiistäjissä. ON helppoa olla eri mieltä Yrjö Tuplauuno Puskan kanssa.

  No odotellaan lisää todisteita.

 9. kormy Says:

  YLEn toimittajat saisivat todistaa oman uskottavuutensa aloittamalla lautakasoista. Jos sen jälkeen siirtyisivät suurempiin kokonaisuuksiin…

 10. Zibe Says:

  Puheena oleva ohjelma erosi taannoisesta lautakasafiaskosta mm. siten, että siinä ei ammuttu salaa lähdesuojan pusikosta vaan kaikki väitteiden esittäjät esiintyivät ihan omilla nimillään.

 11. kormy Says:

  Jätän nyt kuitenkin väliin, koska olen nähnyt samanoloisia tarinoita jo kolmesti aiemmin. Ensimmäisiä kahta vielä uskoin, koska halu(a)isin uskoa. – Oliko näillä totuuden Torvilla myös tähän [ http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/8357537.stm ] parempaa tietoa kuin BBC:llä? Jottei tarvitse sulkea muitakin metroasemia kuin Rautatientori.

 12. Zibe Says:

  [Jottei tarvitse sulkea muitakin metroasemia kuin Rautatientori.]

  No tuosta ei ole pelkoa. Viittaamasi artikkelin mukaan IPCC:n worst case scenario veden nousulle on 0,43mm vuodessa. Samaan aikaan maan nousu Oulun korkeudella on 9mm ja Eteläsuomessakin 3-5mm. Pikemminkin pitäisi olla huolissaan ainutlaatuisen saaristomme hitaasta tuhoutumisesta. Jo tähän astinen maan nousu on syynä siihen, että suomalaisessa paikannimistössä monia niemiä ja mäkiä kutsutaan edelleen saariksi.

  Tämä tietysti ei yhtään lohduta malediivilaisia.

  Missään en myöskään ole nähnyt mitään tieteellistä hypoteesia siitä, mitä tapahtuu jos Grönlannin jäät oikeasti sulavat ja maa alkaa nousta sielläkin. Ja koska se siellä nousee, sen täytyy muualla painua. Odotettavissa siis lienee maanjäristyksiä, tulivuorenpurkauksia, tsunameja etc. Nämä ilmiöt näkisin kertaluokkaa vaarallisemmiksi, kuin meren pinnan hidas nousu 0,5m vuosisadassa.

  Paitsi tietysti jos painuminen tapahtuu merien pohjissa, mikä tuntuisi kovin loogiselta, koska sinnehän se sulamisvesien lisäpaino on mennyt. Tällöinhän merenpinnan ei tarvitse nousta juuri lainkaan. Tosin Malediivit voi silti upota mereen maan painumisen myötä.

  Huomasitko muuten viittaamallasi sivulla jatkolinkin ”Pause in Arctic’s melting trend”. Väittävät siinä tosin, että pitkän ajan trendi olisi toinen, mutta tämän hetken mitattu tulos on, että arktinen jääpeite taitaa taas kasvaa…

  Ota heistä nyt sitten selvää.

 13. kormy Says:

  Rauhoittavaa kuulla – luulin että kaikkien jäätiköiden yhteissummana puhutaan 70 metristä – mutta olisihan se nyt hemmetti, jos joka vuosi olisi toistaan pahempi. Ilmastossa on erilaisia vuosien, vuosikymmenien, -satojen ja -tuhansien pituisia syklejä, kun edes maapallon kaltevuuskulma aurinkoon nähden ei ole vakio. Kyse on siitä minkä verran ihminen vaikuttaa seassa. Kun käyrissä on sahausta, löytyy yksittäisiä pätkiä, joiden voidaan kuvitella todistavan vaikka mitä.

 14. Zibe Says:

  No joo. Häpeä myöntää, mutta mulle tuli edellisessä viestissä pilkkuvirhe. Kun viittaamasi artikkeli puhui ensin millimetreissä ja äkkiä vaihtoikin senttimetreihin, niin enpä sitten ihan pysynytkään perässä.

  Eli: ”IPCC report projected a sea level rise of 28-43cm during this century”. Tuostahan toki tulee siis 2,8-4,3mm vuodessa. Onhan tuo just karvan alle maan nouseman, joten metron siis pitäisi pelastua. Ja noilla luvuilla siis myös saariston… 🙂

  En tiedä rauhoittaako yhtään lisää, mutta tämän artikkelin mukaan
  http://www.sciencemag.org/cgi/content/full/326/5955/924?sa_campaign=Email/sntw/13-November-2009/10.1126/science.326.5955.924
  myös Himalajan jäätiköiden sulaminen on peruttu…

 15. kormy Says:

  V. Gustafsson kertoi viime keväänä, että jäätikön reunat ovat paenneet hyvää vauhtia ylämäkeen hänen kiipeilyuransa aikana, joten hyvä vain jos on peruttu. Voi tulla muuten lisää trafiikkia Kouvolan China Centeriin. Aika monen vesihuolto kuuluu perustuvan Himalajan jäätiköihin.

 16. heka Says:

  Äh. Tuo Sciencemag.org vaatii tilauksen…. Joten se lähde jäi sitten tsekkaamatta. Toisaalta AAASn julkaisut kantsuu ottaa tosissaan….

 17. Zibe Says:

  [Toisaalta AAASn julkaisut kantsuu ottaa tosissaan…]

  On siinä toisessakin leirissä ihan vakavasti otettavia tiedemiehiä.
  Se Absoluuttinen Totuus ™ lienee jossain siinä välissä.

  Vaikka ymmärrän hyvin ilmaston ja säätilan eron, niin jotenkin en voi välttyä havaitsemasta lievää ironiaa siinä, että Kööpenhaminan ilmastonlämpenemiskonferenssin osanottajat värjöttelevät koko pohjoisen pallonpuoliskon kattavassa kuluvan vuosituhannen kylmyysennätyksiä hipovassa kelissä. Näkyy meilläkin tulevan pitkästä aikaa valkea joulu. Ihan narskui kenkien alla eilen ulkoiltaessa…

 18. kormy Says:

  [ On siinä toisessakin leirissä ihan vakavasti otettavia tiedemiehiä. ] – Myös Wall Street Journal tarjoutuu otettavaksi vakavasti. Myös siinä toisessa leirissä.

  [ Se Absoluuttinen Totuus ™ lienee jossain siinä välissä. ] – Se vaan näkyy vasta usean vuosikymmenen viiveellä.

  [ Kööpenhaminan ilmastonlämpenemiskonferenssin osanottajat värjöttelevät koko pohjoisen pallonpuoliskon kattavassa kuluvan vuosituhannen kylmyysennätyksiä hipovassa kelissä. ] – Olisivat kokoontuneet Australiassa. Siellä rikottiin vastikään koko mittaushistorian helle-ennätyksiä. Ei olisi tarvinnut riidellä lämpimiksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: