Hei patentoidaan tääkin juttu …. WTF!!


IBM sai 29.12.2009 patentin (nro 7640233) menetelmälle, jonka avulla voidaan esimerkiksi tekstiviestissä oleva lyhennys ”mm” kääntää pitempään muotoonsa ”muunmuassa” (lähde 1 ja 2).  Jopa lyhennys ”WTF” saadaan helposti takaisin alkuperäiseen muotoonsa ”What the Fuck” … Vaude – minä en olisi keksinyt sitä että yleisesti tiedossa oleva juttu voidaan patentoida.  Taidanpa patentoida silmien aukipitämisen näkemisen ja visuaalisen havainnointikyvyn parantamiseksi.

Olematta mikään patenttiasiantuntija mulla on jo pitemmän aikaa olla sellainen kutina että Vapaassa Maailmassa patentteja myönnetään ilman mitään perusteluja – annetaan jengin riidellä oikeudessa myöhemmin. Tietenkin myös järkeviä patentteja myönnetään – mutta tässä pari muuta mielenkiintoista patenttia.  Jos nämä esimerkit kuulostavat ihan UFOilta niin voit tietenkin tarkistaa patentit vaikkapa Googlen patenttihakukoneesta http://www.google.com/patents

Tällaiselle skeidalle on myönnetty patentteja. WTF? Nyt on kiva lukea tilastoja siitä miten Yhdysvallat johtaa maailmaa myönnettyjen patenttien määrässä.  Kehitys- ja tutkimustoimintaa rahoitetaan ja kannustetaan – ja tulokset alkavat näkyä.

Patentti 5 443 036 kissan harjoituttamisesta laserkynän avulla (lähde 3). Tämä tuntuu toimivan – kokeilin ja ainakin yksi kissa innostui juoksemaan valotäplän perässä.

Patentti 4 022 227 osittaisen kaljuuntumisen peittäminen kampaamalla (lähde 4).Tämänkin voisi kuvitella toimivan. En ole kokeillut koska en ole kalju eikä mulla ole kampaa.

Näitä varmaan löytyisi lisää jos vain olisi aikaa kelata läpi patentteja.  Mutta ilman aikaakin musta alkaa tuntua että patenttivirastossa on duunissa luki- ja ajatteluhäiriöitynyttä porukka. Olenko koskaan tullut maininneeksi että Vapaan Maailman koulusysteemi on minusta täysi katastrofi?

Lähteet:
(1) Artikkeli IBM:n patentista http://idle.slashdot.org/story/09/12/30/166220/USPTO-Awards-LOL-Patent-To-IBM?art_pos=10
(2) IBM patentti patenttiviraston sivuilla http://patft.uspto.gov/netacgi/nph-Parser?Sect1=PTO1&Sect2=HITOFF&d=PALL&p=1&u=%2Fnetahtml%2FPTO%2Fsrchnum.htm&r=1&f=G&l=50&s1=7,640,233.PN.&OS=PN/7,640,233&RS=PN/7,640,233
(3) Kissan harjoituttamispatentti http://www.google.com/patents/about?id=OfwkAAAAEBAJ&dq=5443036
(4) patentti kaljuuntumisen peittämisestä kampaamalla tukkaa sivulle http://www.google.com/patents?q=4022227&btnG=Search+Patents

Mainokset

Avainsanat: , ,

3 vastausta to “Hei patentoidaan tääkin juttu …. WTF!!”

 1. pp81 Says:

  Nokian ja Applen patenttikärhämöinti on valioesimerkki mihin löysästi myönnetyt patentit johtavat.

  http://www.taloussanomat.fi/talous/2009/12/30/nokia-lahes-kaikki-applen-tuotteet-loukkaavat-meita/200926293/133

  ”Nokia patentoi jo vuonna 2000 kosketusnäytön näppäimistön, jonka kirjaimet suurenevat näytöllä näppäimistöä koskettaessa.”

  ”Kanteen mukaan lähes kaikki Applen keskeiset tuotteet loukkaavat Nokian teksti- ja sähköpostiviestejä koskevaa patenttia vuodelta 1998. Teksti- ja sähköpostiviesteissä esiintyvät puhelinnumerot, www- ja sähköpostiosoitteet on Nokian puhelimissa usein korostettu. Puhelinnumeroa klikkaamalla voi esimerkiksi soittaa suoraan numeroon tai tallentaa sen puhelinmuistioon. Www-osoitteen klikkaaminen viestissä avaa nettiselaimen.”

  ”Nokia on patentoinut myös keksinnön, jossa matkapuhelimen kosketusnäyttö lakkaa toimimasta puhelun aikana”

  Tuntuu että patentteja annetaan ideoista, eikä niinkään varsinaisesta teknisestä toteutuksesta. Pitäisikö patentoida ”Sähkön tuottaminen fuusioimalla kevyitä atomeja raskaammiksi atomeiksi” ja vaatia osuutta tuotoista sitten kun joku lopultakin keksii toimivan kaupallisen fuusioreaktorin?

  Lopuksi legendaarinen toiletti snorkkeli:

  http://www.totallyabsurd.com/toiletsnorkel.htm

 2. heka Says:

  Linkkisi on todella legendaarinen, uskomatonta kamaa!

 3. Pelle Pelottomat Suomessa. « maailmanmenoa vapaassa maailmassa… Says:

  […] Lähteet: (1) The Economist lehden juttu Venäjän innovaation tarpeesta tai hankkeista PDF faili Another great leap forward.economist.20100311 (2) Alkuperäinen artikkeli World Economic Forum’in veppisaitilla http://www.weforum.org/en/initiatives/gcp/Global%20Competitiveness%20Report/index.htm (3) Perseenpäristimemme https://heka.wordpress.com/2009/12/08/perseenparistin-sina-tuet-sita-veroillasi/ (4) Patentit, osittain kreisiä puuhaa  https://heka.wordpress.com/2009/12/31/hei-patentoidaan-taakin-juttu/ […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: