Sampopankkia ei voi nujertaa ….


Minulla on ollut värikäs vuosi 2009 Sampopankin kanssa.  Niiden verkkopankin käyttö Applen mäkkäreistä onnistuu täysin satunnaisesti. Joten päätin olla ovelampi kuin Sampopankin nerot ja hiipiä Sampopankkiin naamioituneena Windows koneeksi. Eli starttasin Windowsin mäkkärissä ja suuntasin kohti Sampopankkia. Kirjoittauduin verkkopankkiin. Ei onnistunut, mulla ei ollut ladattuna Javaa. Painoin Sampopankin ”Mitäs nyt tehdään” näppäintä saadakseni lisää ohjeita. Tässä ne ovat.

Eli siis kirjautuminen epäonnistui Javan puuttumisen vuoksi. Mutta ei hätää koska saan ohjeet Javan asennusta varten kirjoittumalla verkkopankkiin.  Hei Sampopankki – kiitti vitusta tästäkin neuvosta. Aiemmin olen saanut asiakaspalvelusta sähköpostin, jossa he toteavat olevansa lomalla mutta he toki aikoivat palata lomalta joulukuun 31 päivä vuonna 2013. Yli neljän vuoden loma – ei hassumpaa olla ”töissä” Sampopankissa.

Asensin Javan kirjoituttamatta itseäni verkkopankkin tai seuraamatta Sampopankin muita ohjeita.

Mainokset

Avainsanat: ,

5 vastausta to “Sampopankkia ei voi nujertaa ….”

 1. kormy Says:

  Eikä sitä voi välttää kokonaan? Sain jo toissa keväänä yhdenkin laskun, jolla Sampo-tili oli ruksailtu lukemattomiin, minkä lisäksi oli punaisella präntätty ”ETKÄ SITTE –TTU MAKSA SAMPON TILILLE!!!”

 2. Ozwonders Says:

  Minäkin pääsin nauttimaan heidän kerrassaan loistavasta yrityskulttuurista ja palvelukyvystä. Muutimme täällä maailmalla naapurikaupunkiin ja tein asianmukaiset ilmoitukset Postin osoitepalveluun ja Väestörekisteriin.
  Posti aktiivisesti työntää uudet kotimaiset osoitteet pankeille mutta ulkomaisia ei levitetä siinä samalla (miksiköhän, ihmettelen?).

  Siispä soittelin niitä suomalaisia yrityksiä läpi, joissa minulla on jotain oleellista, kuten tili. Sekä Nordea että Sampo Pankki nostivat seinän pystyyn.
  Sammossa homma pysähtyi alkumetreillä. Ajattelin naivisti, että voin pyytää tätiä vain päivittämään viranomaiselta uuden osoitteen heidän rekisteriinsä. En siis aikonutkaan tarjota mitään informaatiota, vain pyytää että he pollaavat luotetun tahon, vertaavat omiin tietoihinsa ja päivittelevät.

  Vaihtoehtona olisin voinut myös antaa osoitteen suoraan puhelimessa tarjoamalla ensin henkilötunnuksen, tilinumeron, saldon, vanhan osoitteen, ja ihan mitä tahansa muuta informaatiota jonka he haluavat tietää tunnistautumiseksi.

  Kilautus puhelinpankkiin päästää puhumaan tädin kanssa ilman mitään tunnistautumista mutta täti tervehtii sanomalla ’Sampo Pankki, hyvä huomenta, mikä on asiakastunnuksenne’. OK, hyvä, muistan kyllä tunnuksen ja kiinteän salasanan. Täti siirtää minut johonkin automaattiin. Sinne pitäisi näpytellä myös se uniikki avainluku, johon en ollut varautunut. Muuton jäljiltä se on edelleen ”jossain”.
  Siispä automaatti ei näyttänyt vihreää valoa ja täti vain totesi ettei hän voi tehdä *yhtään mitään* ennenkuin minulla on tarjota se uniikki avainluku. Ei edes sitä, että he hakisivat tiedot itse viranomaiselta.

  Veikeää on se, että jos olisin voinut tarjota ne maagiset kuusi numeroa, täti olisi todennäköisesti ottanut tiedot vastaan puhelimessa ja olisin voinut valehdella sinne ihan mitä vaan. Että se siitä pankkitietojen luotettavuudesta…

  Päädyin lähettämään kirjeen heidän asiakaspalveluunsa. Saas nähdä miten käy.

  Nordeakin juuttui verkkopankkitunnuksiin, joista me luovuimme palkkapankin vaihdon yhteydessä v 2004. Kirje konttoriin, jossa tili on avattu lähti pari päivää sitten… Tosi kätevää ja niin 70-lukua!

 3. Jauri Says:

  Lopetin henkilökohtaisen Sammon tilini jo lähes vuosi sitten kyllästyneenä niiden touhuihin. Aivan käsittämätöntä löperyyttä!

  Firman tilin olen joutunut pitämään, mutta joka kerta, kun maksan laskuja firman koneella, kaataa Sampopankin javaan perustuva sisäänkirjautumisohjelma aivan yhtä moitteetta toimivan Microsoftin explorer-selaimeni ja koko show jumittuu.

  Noh… Nyt siis olen siirtynyt hoitamaan firmani sampotiliä safari-selaimella, mikä suureksi helpotuksekseni toistaiseksi sujuu moitteetta.

  En voinut asiaa kuitenkaan tähän jättää, koska en käsitä, miten tietotekniikka-Suomessa tällainen on mahdollista ja utelin asiaa tutulta pankkiirilta, joka tyynesti siirsi vastuun pois Suomesta.

  Asia on kuulemma tanskalaisten vika, sillä kun Sampopankki myytiin Danske-pankille, jouduttiin erittäin pitkälle kehitetty maailman huippua oleva suomalainen pankkijärjestelmä ajamaan alas ja korvaamaan se 10 vuotta jäljessä tulevalla tanskalaisella järjestelmällä.

  Nyt jokainen Sampopankin selaimessa tehty painallus käy kääntymässä Tanskassa pyytämässä lupaa, jolloin erinäisistä yhteensopivuus- ja muista järjestelmän toimimattomuussyistä koko homma tökkii, tahmaa ja kaatuu aivan loputtomiin, eikä Suomen päässä oleva pankkihenkilökunta voi tehdä mitään asian hyväksi.

  Idioottimaista toimintaa tanskalaisilta hävittää kymmeniä vuosia vanhat Postipankin asiakkaat lopullisesti tällä tavalla!

 4. Jasmo Says:

  http://www.ksml.fi/uutiset/talous/sammon-verkkopankki-nirso-selaimille/520111

  🙂

 5. kormy Says:

  Sun-Java toimii vain Microsoft-alustalla?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: