Ydinkokeiden koe-eläimet.


Hesarissa on tänään minusta huippumielenkiintoinen juttu Neukkulan ydinpommikokeista (lähde 1), otsikkona ”Neuvostoliitto teki kazakstanilaisista ydinkokeidensa koe-eläimiä”

Uskomatonta. Vitun neukut.

Minähän en tiedä henkilökohtaisesti mitään siitä mitä Neukkulassa tapahtui, mutta juttu vaikuttaa silti minusta aika uskottavalta.  Yhtäältä on vaikea uskoa että mikään hallitus antaisi oman jenginsä olla tällä lailla omien juttujensa koekaniineina.  Mutta jos joku hallitus tekisi näin, niin senhän täytyisi olla Neukkula, tai Zimbabwe, tai joku muu ihan perseestä oleva maa.  Kukaan muu ei tekisi näin paskamaisia juttuja oman jenginsä kanssa.  Eihän?

Öööh, tota noin.  Miten olisi seuraava tarina. Tähän tarinaan minulla ei ole, poikkeuksellisesti, mitään muita läheitä kuin alkupäinen lyhyt Hesarin juttu.  Tämä tarinani on täysin puhdasta ”musta tuntuu” juttua, jota en voi tukea muilla lähteillä kuin omilla jutuillani.

Paras kaverini Vapaassa Maailmassa, Madame Soloway, vietti osan lapsuuttaan Pyhän Yrjön kaupungissa (Saint George, tai St George) Utahissa.  Pee Yrjö on jotain 200 km koilliseen Las Vegasista.  Iso osa Vapaan Maailman ydinpommikokeista tehtiin aavikolla Pyhän Yrjön ja Las Vegasin välissä.

Madame Solowayn setä Harry asuu Hurricane nimisessä kaupungissa lähellä Pee Yrjöä. Happy on entinen liikkuvan poliisin skoude, joka oli toisessa maailmansodassa Missouri nimisellä laivaston hävittäjällä (tyyppimerkintä voi olla pielessä, siis samanlainen helvetin iso sotalaiva kuin esim sakujen Tirpitz), se sama kippo jonka kannella japanilaiset antautuivat amerikkaisille. Harry on yli-isänmaallinen ali-informoitu idiootti, joka rakastaa USAa yli kaiken, uskoo mormoonien (sangen mielikuvituksilliseen) maailman- ja taivaankuvaan, eli Harry on aika tyypillinen todellinen kansanmies.  Minä tykkään Harrystä.  En ole koskaan pystynyt selittämään itselleni miksi pidän hänestä, koska jannun ajatukset ja jutut ovat niin pihalla minun ajatusmaailmastani, että meidän tulisi vihata toisiamme.  Mutta jostain syystä minä pidän Harrystä ja Harry tuntuu pitävän minusta.  Ehkä tämän takia me juttelemme paljon ja hartaasti.  Harry rakastaa Yhdysvaltoja ja vihaa kommareita.

Ne neukkulan ydinkokeet?  Ryssät kokeilivat ydinpommejaan ja heidän omat kansalaisensa olivat säteilyn koekaniineja? Ainoastaan Neukkulassa. Tässä lisää Hesarin tarinaa.

Uskomatonta. Vitun neukut.

Harry kertoo miten St Georgessä jengille kerrottiin uusista ydinpommikokeista ja miten niitä voi mennä katsomaan viikonloppuna vuorille. Ja jengi otti kakarat mukaan ja perheet menivät juhlimaan uuden vuoden ilotulituksia St Georgen ja Las Vegasin välillä.  Pamaukset olivat kuulemma aika vaikuttavia spektaakkeleita.

Harryn mukaan kukaan ei tullut myöhemmin tutkimaan säteilyn vaikutuksia.

Mutta Harry on nykyään tullut siihen tulokseen että ”hallitus valehteli heille”.  Harry rakastaa Yhdysvaltoja ja Yhdysvaltojen hallitusta, tosin nyt oleellisesti vähemmän mustan miehen vetäessä putiikkia, mutta silti Harrylle Yhdysvallat ja Yhdysvaltojen hallitus on pyhä asia.

Harry on vakuuttunut että heitä St Georgen kaupungissa kusetettiin näissä ydinpommikokeissa.  Harryä rohkaistiin ottamaan perheensä mukaan katsomaan ydinpommikokeita.  Ne ovat vaaratonta kansanhuvia.

Nyt Harry miettii sitä, että jos ydinpommikokeet olivat niin vaarattomia, niin miksi kaikki autot aina pysäytettiin ja huuhdeltiin puutarhaletkuilla Utahin ja Nevadan rajalla jos hän halusi ajaa Las Vegasiin ydinpommikokeiden jälkeen. Harry epäilee että hänelle varmaan valehdeltiin ydinpommikokeiden vaarattomuudesta.

Nyt Harry miettii sitä, että jos ydinpommikokeet olivat niin vaarattomia, niin miksi kokeet aina peruutettiin tuulten puhaltaessa ydinpommialueelta Las Vegasiin päin, muttei koskaan tuulten puhaltaessa St Georgeen päin. Harry epäilee että hänelle varmaan valehdeltiin ydinpommikokeiden vaarattomuudesta.

Nyt Harry miettii sitä, että jos ydinpommikokeet olivat niin vaarattomia, niin miksi riittävän vanha jengi St Georgen seudulla saatuaan tiettyjä syöpätauteja saa automaattisesti jotain luokkaa USD 50k korvauksia jos heillä on ao syöpä ja he asuivat sillä seudulla ydinpommikokeiden aikana. Harry epäilee että hänelle varmaan valehdeltiin ydinpommikokeiden vaarattomuudesta.

Harry on mielenkiintoinen jannu jolla on paljon muitakin mielenkiintoisia tarinoita Utahin menneisyydestä ja nykyisyydestä.

St George on kartalla merkattu kirjaimella A.  Harry asuu Hurricane (äännetään poikkeuksellisesti Harrikän eikä Harrikein) kaupungissa.  Harrikänistä klo 5 suuntaan noin sentin päässä on Hilldale, jossa asuu iso joukko moniavioisia mormooneja (itse asiassa Hilldale on kaksi kaupunkia, Colorado City ja Hilldale, joita kutsutaan yhteisnimellä Short Creek, joka taas äännetään shortkrik eikä shoortkriik).

Ai niin, ne neukut tekivät kamalia asioita omalle jengilleen.  En yhtään epäile etteivätkö he tehneet kamalia asioita omalle jengilleen.  Toisaalta minusta tuntuu, että neukkulan pääviholliset tekivät omalle jengilleen aika samoja juttuja samaan aikaan.  Ja musta tuntuu, mutten tiedä, että Vapaan Maailman jengin ihmiskokeissa käytettiin sekä absoluuttisissa että suhteellisissa luvuissa vähemmän omaa porukkaa kuin Neukkulassa.

Eiks kapitalismin ja kommunismin eron pitänyt olla siinä että kommunistit aloittaa ihmiskokeilla ja kapitalistit eläinkokeilla?  Ja nyt vaikuttaa siltä että ne molemmat rakastaa aloittaa ihmiskokeilla. Tämä on aika paska juttu, koska minusta eläinkokeet ovat kivempia kuin ihmiskokeet …

Lähteet: (1) Hesarin artikkeli Neuvostoliitto teki kazakstanilaisista ydinkokeidensa koe-eläimiä http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Neuvostoliitto+teki+kazakstanilaisista+ydinkokeidensa+koe-el%C3%A4imi%C3%A4/1135251978266

Mainokset

Avainsanat: ,

3 vastausta to “Ydinkokeiden koe-eläimet.”

 1. Jauri Says:

  Vitun neukut, suomalaiset ja kaikki muutkin.

  Tiesittekö, että me kaikki kannamme tuota samaa säteilytaakkaa kehoissamme? Ydinasekokeiden laskeumat kulkeutuivat ympäri maailmaa ja ovat hehkuttaneet meitä aina siitä asti ruoan kautta. Viimeiset kokeet tehtiin vuonna 1980 ja sen seurauksena tulleet cesium-arvot puoliutuvat 30 vuodessa, eli vasta nyt. Suomalaisten säteilyarvot lähtivät laskuun 1970-luvulla, noustakseen taas 1985 Tshernobilin pamahdettua.

  Kertoiko kukaan vuonna 1985, että pamauksen laskeuma laskeutui Keski-Suomeen? Onko kukaan koskaan meitä mistään julkisesti informoinut? Puhuttiin joistain sateista Lapissa ja porojen säteilyarvoista. Pamauksen seurauksena saamme jatkuvaa cesium-säteilyä aina vuoteen 2035, vaikkakin aika suhteessa pieniä määriä, sillä Suomi sijaitsee muutenkin todella rankalla säteilyalueella ja saamme huomattavasti enemmän säteilyä radonista, joka tulee sisäilmasta.

  Mutta takaisin ydinsäteilyyn, eli cesiumiin. Eli kehoomme tulee jatkuvasti ruoan kautta ydinkokeiden aiheuttamaa säteilyä. Tshernobil nosti tämän cesium-säteilyn meissä suomalaisissa aina 2000-4000 becquerelliin. Kukaan meillä ei koskaan 80-luvulla puhunut mitään määristä.

  Matkustin itse 80-luvun lopulla Ukrainaan ja tarkoitukseni oli asua Kiovassa vuoden päivät, joka sijaitsee noin 90 km päässä Tshernobilistä. Minua varoiteltiin ennakkoon kaikenlaisista mahdollisista säteilyriskeistä. Olin kovin huolissani siitä, saisinko mahdollisesti liikaa säteilyä, kun asustaisin näin lähellä räjähdyspaikkaa, joten kävin säteilyturvakeskuksessa mittaamassa arvoni ennen matkallelähtöä.
  Sain tulokset: 1500 becquerelliä cesiumia. Stukin virkailja kertoi määrän olevan hieman alle keskivertosuomalaisen. Olin tyytyväinen.

  Asuttuani Kiovassa puoli vuotta, tulin käymään Suomessa ja menin hermostuksissani stukiin mittaamaan arvoni. Tulos: hieman alle 1000 becquerelliä. Miten tämä oli mahdollista? Asuinhan vain 90 km päässä räjähdyspaikasta ja söin paikallista ruokaa? Virkailija ei osannut sanoa.

  Palasin Ukrainaan. Kului puoli vuotta ja takaisin Suomeen ja stukiin. Mittaustulokset: 600 becquerelliä!
  Intettyäni asiaa stukin virkailijalta, kertoi hän, että kun suomalaisissa nyt vaan on enemmän cesiumia kuin ukrainalaisissa, koska Ukrainassa on hiekkamaaperä ja meillä graniitti, joka säteilee enemmän.

  Paskat! Suomalaiset saivat koko läjän niskaansa. Tsernobilin laskeuma putosi Hämeeseen ja Keski-Suomeen! Onhan meissä enemmän kokonaissäteilyä kuin muissa, mutta ei pitäisi olla cesiumia! Tällä hetkellä keskivertosuomalaisen cesiumperäinen becquerellimäärä on 200!
  Eli ne ihmiset, jotka ulkoilivat Suomessa paljon Tshernobilin onnettomuuden jälkeisinä päivinä, saivat noin 5 mikrosievertiä säteilyä tunnissa, eli noin 50-kertaisen määrän normaaliin verrattuna, jonka lisäksi saimme ruoan mukana seuraavat kaksi vuotta reippaasti cesiumia, mikä nosti suomalaisten säteilyn vuonna 1987 huippuunsa.

  Tämä nyt ei ole aivan järkyttäviä määriä, mutta olisiko Suomen viranomaisten ollut tarpeen kertoa kansalle asiasta ja kehoittaa olemaan ulkoilematta? Ei, meillä ei edes kerrottu koko tapahtumasta, ennen kuin ulkomaat heräsivät, käsittämätöntä neukkuilua!

  Vertailun vuoksi: normaali kalium-becquerellimäärä suomalaisessa on 5000, joten cesium-tason nousu 200:ta 4000:een becquerelliin ei ole mikään pieni nousu.

 2. kormy Says:

  Toisaalta pelot säteilyn vaarallisuudesta saattavat olla kuten uutiset Mark Twainin kuolemasta joskus aikoinaan, ’suuresti liioiteltuja’ – vrt.
  [ http://news.bbc.co.uk/2/hi/science/nature/5173310.stm ]

 3. Jauri Says:

  Niin, kyllähän syöpien määrä on lisääntynyt, mutta taitaa olla vain ikään liittyvää, kun elinikä on kasvanut. Solumutaatiot ja perimävauriot tarvitsevat jatkuvaa altistumista korkeille säteilypitoisuuksille tai sitten kerta-annoksen pitää olla todella suuri. Jos matalalla säteilyllä olisi merkitystä syövän syntyyn, pitäisi suomalaisten syöpämäärät olla jotain aivan toista luokkaa, koska radon-pitoisuudet Suomessa ovat maailman korkeimpia.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: