Haitin maanjäristys.


Päivitys 15.1.2010 klo 09:45 Suomen aikaa. Project MediSharen traumaryhmä on nyt Port-au-Princessä.  Tässä linkissä lisää http://projectmedishare.wordpress.com/ Olin molemmilla Haitin reissuillani Project MediSharen jengin mukana, ja minä lahjoitin omia rahojani Project MEdiSHarelle, koska fyffeni menevät suoraan jengin auttamiseen.

Päivitys 14.1.2010 klo 04:20 Suomen aikaa. Jutun lopussa.
Päivitys 14.1.2010 klo 14:00 Suomen aikaa. Matkasaarnaaja Pat Robertson kertoo miksi maanjäristys tapahtui juuri Haitilla.

Olen ollut tekemisissä Haitin kanssa viimeiset 10 kuukautta. En siis ole mikään asiantuntija. Olin siellä huhtikuussa 2009 ja hiukan ennen joulua 2009.  Nyt useat verkossa näkemäni valokuvat näyttävät jengiä hotelli Villa Creolen tiloissa.  Villa Creole on Hatin pääkaupungissa Port-au-Princessä oleva hotelli ja siellä on uima-allas.  Otaksun että Villa Creole ei ole romahtanut.  Niinkuin aina Haitilla, juomakelpoisesta vedestä on ja tulee olemaan hirveä puute ja porukkaa tulee kuolemaan janoon. Villa Creolessa on vettä uima-altaassa.

K-kauppa Haitilla.

Maaseudulla maanjäristys on helpompi juttu, kukaan ei kuole paikallisen K-kaupan romahtaessa.  Kaupungeissa jengiä kuolee pilvin pimein kun vähän enemmän oikeat rakennukset sortuvat.

Miksi Haiti? Olen jotenkin joutunut naimisiin Haitin ja puhtaan veden kanssa.  Olen tekemisissä yhden Puhtaan Veden Projektin kanssa Haitilla.  Projektin hoitajana on ProjectMedishare.org, jonka vetäjät, kaverini, ovat olleet Haitissa (Haitilla?) jo jotain 30 vuotta, auttamassa todella toimivalla tavalla haitilaisia.  Heillä on menossa Haitilla pieni Puhtaan Veden projekti, joka maksaa yhteensä 20.000€ viiden vuoden aikana ja se tuottaa Puhdasta Vettä 2.000 perheelle viideksi vuodeksi.  Projektin perustaminen maksaa 10.000€ ensimmäisenä vuotena. Oltuani kaksi kertaa Haitilla kaverini Dr Rick Spurlockin kanssa päätin hypätä kelkkaan. Rick ja minä rahoitamme ekan vuoden, Rick 2/3 ja minä 1/3.  Minä en ole koskaan antanut mitään fyffeä mihinkään hyväntekeväisyys skeidaan. Mutta minusta Project MediSharen juttu on kova ja se toiminut jo monta kymmentä vuotta. Ennen maanjäristystä meidän piti saada Puhdas Vesi systeemi toimimaan ensi kesänä, nyt aikataulu voi kusta alleen.  Tässä minun kuviani Haitin ja Project Medisharen jutuistani jotka liittyvät Puhtaaseen Veteen.

http://heka.smugmug.com/

Miten voit auttaa haitia ja maanjäristyksen uhreja? Varmaan monella lailla.  Yksi perinteisesti hyvin toimiva juttu on juuri tämä Project MediShare joka on keskittynyt Haitin, ja vain Haitin, auttamiseen viimeisen noin 30 vuoden aikana.  Tässä heidän uutisensa joita luultavasti päivitetään aika usein.

http://projectmedishare.wordpress.com/

Jos haluat auttaa, niin en keksi mitään parempaa kohdetta kuin Project Medishare.  Jengi on keskittynyt auttamaan Haitia, heillä on kaikenlaisia juttuja menossa.  Veppisaitti on hiukan mölö, sitä normaalia ”teemme hyviä juttuja” skeidaa jota on kaikilla veppisaiteilla.  Mutta silti, minä olen nähnyt näiden tyyppien tekevän hommiaan ja he ovat saaneet aikaan paljon objektiivisesti hyvää viimeisen noin 30 aikana Haitilla.

Lähde 1 on minun kirjoittamani juttuni tästä Puhtaan Veden projektista.  Juttuni on hiukan kesken, mutta siitä saa ehkä jonkinlaisen käsityksen, ei maanjäristyksestä, mutta miksi Haitilla tarvitaan Puhdasta Vettä, ja miten se ehkä voidaan tehdä.

Lähteet: (1) Minun nyyhkyinen tarinani siitä miksi Haitilla tarvitaan Puhdasta Vettä. Haiti Clean Water Project 20091215.v0.02

Päivitys 14.1.2010 klo 04:20 Suomen aikaa. Kaverini Tri Rick Spurlock kertoo seuraavaa:

Heikki,

Everyone is ok in Thomonde, there was a team of docs there and they’re fine.  Marie is ok I hear and the Hinche hospital is ok.  Port Au Prince is pretty much fucked though.  The Villa Creole, hotel we stay at, managed to not fall down the mountainside and has turned into a hospital…of sorts.  I had plans to go on sunday to work on the trauma network and ER/ICU program for Haiti, but not sure.  Not getting good info back from people so don’t know if it’s safe yet.  Have heard the flights might be a go for sunday.

To help, the best way is financially I believe.  If you want to make a donation you can make it to any of the million orgs that work there or you can donate to Project Medishare www.projectmedishare.org or you can donate to our lowly charity Emergency Physicians International in the hopes that eventually the country can get a fucking decent medical system set up so that the shit wouldn’t hit the fan so bad!

Let me know, miss ya man!  How are things going in Finland?

Rick Spurlock, MD
Assistant Medical Director
Piedmont Fayette Emergency Department

Rickin mainitsema Thomonden kaupunki on Haitin keskiylängöllä, noin 30.000 ihmisen kaupunki, jossa auringonlaskun jälkeen on pimeätä. Kenelläkään ei ole sähköä tai sähkölamppuja. Tai jos on onnellisia sähkölamppujen omistajia, niin heillä ei silti ole sähköä. Pimeys on päivän yön sana. Project MediSharen päämaja on Thomondessa, pieni tontti, pieni talo, ja aggregaatti, ja siellä on kaupungin lähes ainoat sähkövalot.

Päivitys 14.1.2010 klo 14:00 Suomen aikaa. Vaikeina aikoina rotat ryömivät ulos koloistaan.  Pat Robertson on kuuluisa ja aika usein siteerattu hengenmies jolla on hemmetin iso TV kirkkokanava ja tyypillisesti isot teeveeasemat kysyvät Robertsonilta hänen mielipiteitään.  Pat kertoo YouTuben videossa alle, miten haitilaiset ovat aikoinaan tehneet ystävyys-, yhteistyö- ja avunantosopimuksen itse Perkeleen kanssa ja siksi nyt jumala rankaisee haitia.  Vaude. Toivottavasti haitilaisia nyt kaduttaa heidän vanhat pahat tekonsa.

Pat Robertson filosofoi erillisessä juutuubi-ikkunassa.
http://www.youtube.com/watch?v=S5nraknWoes

Mainokset

Avainsanat:

6 vastausta to “Haitin maanjäristys.”

 1. JH Says:

  Akuuttiin hätäapuun maanjäristysalueella voi helposti osallistua myös esimerkiksi SPR:n katastrofirahaston kautta Suomestakin tilisiirrolla tai soittamalla palvelupuhelun.

 2. Just Numbers Says:

  SPR:n toimintaa tsunamin jälkeen seuranneena ja heidän poliittisia kannanottojaan kuunnelleena suosittelen kuitenkin tuota Hekan mainitsemaa Project Medishare-järjestöä avun kanavoimiseen

 3. Jasmo Says:

  Tsunamirahoista jotain miljoona on kadoksissa (ei siis juuri SPR:n vaan yleensä) ja vielä suurempi osa arveluttavasti kulutettuina.

  Afganistanin tukirahoista tuli eilen dokkari televisiosta, sielläkin joku käärii ne vain taskuunsa.

  Itse lähtisin ehkä juuri jonkun pienen avustusjärjestön tukijaksi, kunhan olisi vaan selvillä luotettavuudesta, en pidä siitä, että lahjoitusrahat menevät korruption syliin.

 4. arkitehti Says:

  SPR:n katastrofirahastolle meni jo, mutta täytyy myöntää että Project Medishare näyttää hyvältä, ainakin ”about”-sivunsa perusteella. Koska ovat jo Haitilla, ja koska tekevät yhteistyötä paikallisten kanssa ruohonjuuritasolla sen sijaan että kantaisivat vettä (Kankkulan) kaivoon.

  Katastrofitilanteessa muutamasta paikan päälle lennätetystä kenttäsairaalasta tuskin haittaakaan on. Ja minun unelmani olisi löytää järjestö, jonka kautta voisi adoptoida kätilön jossain sellaisessa maassa jossa äiti- ja lapsikuolleisuus puolittuu pussillisella steriilejä partateriä :O

 5. Just Numbers Says:

  Huvittava yksityiskohta tämän surkeuden keskellä: lahjoitin rahaa Visallani Project MediSharelle. Ei kestänyt kauaakaan, kun Suomen Visa otti yhteyttä ja ilmoitti arveluttavasta Visa-tapahtumasta kortillani.

 6. TiO2 Says:

  Hieman tuosta vesiprojektista: Yksi näppärä tapa puhdistaa vettä on käyttää titaanidioksidipohjaisia puhdistumia. TiO2 hajottaa orgaanista materiaalia ultraviolettivalon avulla. Näppärä vedenpuhdistin maahan, jossa on aurinkoa tarjolla.

  Lasi- tai muovipulloon laitetaan esimerkiksi TiO2:lla pinnoitettua muovikalvoa rullalla ja vettä perään. ”Pieni hetki” auringossa riittää puhdistamaan veden ja on suhteellisen halpa. Bakteerit, alkueliöt ja sun muut epämukavat asiat juomavedessä ovat orgaanista materiaalia ja saavat kyytiä ottaessaan aurinkoa TiO2 kanssa. Laitteen voi skaalata kotitarvelaitteesta isoksikin laitokseksi.

  Google: tio2 water purification

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: