Haitin Port-au-Prince ennen maanjäristystä


Mikä ihmeen Port-au-Prince? Haitin pääkaupunki. Tässä kuvia joulukuvia vuodelta 2009. En ollut valmistautunut kuvaaman mitään kaupunkireportaasia, joten kuvat ovat vain satunnaislaukauksia auton ikkunan läpi.  Niiden avulla voi ehkä muodostaa edes jotain hämärää käsitystä Port-au-Princesta, läntisen pallonpuoliskon köyhimmän maan pääkaupungista, ja siitä maanjäristys saattaa siellä saada aikaan.

Tyypillinen katukuva. Porukkaa luuhaa kaduilla kuin pipoa, aidoissa roikkuu myytävää rojua, ikivanhat autot väistelevät toisiaan.

——

Paikallinen joukkoliikenneväline. Huomaa parikerroksinen talo taustalla. Jengi on köyhää ja heillä ei ole varaa rakentaa hyvin. Ja Haitissahan ei ole maanjäristyksiä kun kysyin asiaa. Ja ei ole ollutkaan 200 vuoteen …

——-

Tämä kuva on hienolta asuinalueelta, lähellä Villa Creole hotellia, joka on nykyään MediShare projektin joukkosidontapaikka. Villa Creole ei romahtanut, mutta hotelli Montanasta tuli pannukakku.

—-

Tässä toinen katukuva Villa Creolen läheltä.

——-

Tulin kai maininneeksi, että kuvani on otettu ennen maanjäristystä?

——

Katukuva. Vasemmassa reunassa betonimylly, paru jannua odottamassa jotain ja pakollinen paikallinen joukkoliikenneratkaisu.

Mainokset

Avainsanat: ,

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: