Terroristit lentokoneissa.


Lentokenttien turvatarkastukset ovat puhdasta pelleilyä. Bruce Schneier on tunnettu jäbä joka kirjoittaa näistä jutuista plokissaan (Bruce on muistaakseni British Telecom yhtiön joku turvapomo – ei ehkä ihan turha jäbä) ja hän on aloittanut kilpailun uuden logon suunnittelusta Vapaan Maailman KuljetusTurvallisuusHallinnolle (TSA eli Transportation Safety Administration). Logoja löytyy Brucen plokista (lähde 1), tässä yksi niistä uusista logoista.

Olen kirjoittanut jo muutaman kerran veitsestäni lentokoneissa.  Olen kuljettanut vuonna 2009 lentokentillä veitseni noin 90 turvatarkastuksen läpi eri puolilla maailmaa.  Jäin yhden kerran kiinni – Kairossa Epyktiläisen Museon turvaportti löysi veitseni ja otettiin talteen ja olisin saanut sen takaisin, mutta unohdin tehdä sen.

Viimeistä edellisellä Suomen matkalla joku viikko sitten päädyin lahjoittamaan veitseni erään suurehkon suomalaisen lentoyhtiön turvajengille yhden kaverini kautta.  Minun oli tietenkin pakko kysyä olisiko mahdollista että saisin tästä hienosta kansalaispalveluksesta apkreidin kotilennollani samaisen suurehkon suomalaisen lentoyhtiön koneella.  Ao henkilö ilmoitti että hänellä ei ole tarpeeksi munaa tehdä tällaista urotekoa – ei ongelmaa mutta ainakin yritin.

Välikätenä ollut kaverini antoi minulle vastalahjana astetta huonomman veitsen.  Tässä lahjaveitsi Helsinki-Vantaa kentän turvatarkastuksen jälkeen Platina Teloittaja loungessa.

Ja tässä lahjaveitsi JFK kentän turvatarkastuksen jälkeen American Aeroflotin Platina Teloittaja jengin Lippulaiva Loungessa.

Minusta on täysin mielipuolista että veitseni kulkee tyynen huomaamatta kaiken maailman turvatarkastusten läpi lentokoneen matkustamoon.  Olisi tietenkin yksi juttu, jos yrittäisin ovelasti piilottaa veitsen jollain uudella tavalla.  Mutta minä vain heitän veitsen reppuuni tai laukkuuni sellaisenaan.  Veitsi vain on veskassa.  Ei yritystäkään piilottaa sitä. Ja kukaan ei silti löydä sitä.  Yli yhden kerran turvajengi on ottanut veskani erityistarkkailuluokalle, ja he purkavat laukun, heittävät kamat monelle eri muovitarjottimelle, jotka syötetään uudestaan mammografiakoneen läpi. Ja pelleilyn loputtua turvajengi palauttaa kaikki kamat minulle ja toivottaa hyvää matkaa. Joskus hiukan ystävällisempi turvajengi kysyy tarvitsenko apua laukun uudestaanpakkaamisessa….

En mollaa millään lailla turvajengiä – minäkään en löytäisi minun veistäni.  Jos minun tarvitsisi mulkoilla mammografin teeveeruutua, niin ekan viiden minuutin jälkeen olisin täysin kypsä. Kukaan täysijärkinen ihminen ei voi tihruta laukkujen kuvia ja yrittää löytää ruudulta terroristien kamaa.  Systeemi ei voi toimia, se on mahdoton ajatus, ja jollain lailla minun veitsihimmelini todistaa käytännössä, että systeemi ei todellakaan toimi. Ei missään, ei milloinkaan, ei vahingossakaan. Yhtälö on mahdoton.

Nyt tietenkin joku nero keksii kuka minä olen. Sitten joudun terroristilistalle, ja siitä eteenpäin saan erityiskohtelun jokaisella lentokentällä ”hyvää huomenta söör, voisitteko ystävällisesti pyllistää tännepäin ja minä laitan nämä nyt lateksihanskat käteeni. Yritän olla varovainen …”.

Vankiloissa yksi ongelma on huumeet.  Jengi laittaa huumeita kortonkiin ja tunkee kortongin perseeseensä, tai nielee kortongin. Miehillä on yksi reikä joihin kortonkeja voi piilottaa, naisilla on kaksi reikää. nyt jos olen valmis räjäyttämään itseni lentokoneessa, niin aika helppo, joskin lievästi epähygieeninen, keino olisi laittaa räjähdysainetta kortsuun (viime joulun jannulla oli jotain 80 grammaa räjähdysainetta teipattuna kalsareihinsa – ei mikään iso paketti) ja tunkea se perseeseen.  Vessassa kortsu ulos, ja bäng bäng. Homma valmis, ja kaikki lentokenttien turvatarkastukset ovat täysin turhia.

Ehkä olen ymmärtänyt jotain väärin, mutta minusta turvatarkastuksissa ei ole mitään järkeä.

Lähteet: (1) Bruce Schneier’in ploki http://www.schneier.com/blog/archives/2010/01/tsa_logo_contes.html

Mainokset

Avainsanat: ,

4 vastausta to “Terroristit lentokoneissa.”

 1. hattivatti Says:

  Uskooko joku vielä, että se tumma ihoinen oli ihan itsekseen pamauttelemassa konetta?! No ite en ainakaan.

  Täällä suomineidon lehdessä oli, että herran oli nähty tulevan ilman passia koneeseen jokun naisen saattelemana. Siis ilman passia??? Onko tämä totta?? Täällähän vallitsee uutisten kohdalla ihan järkyttävä sensuuri joten niihin ei ole luottamusta.

  Toisekseen nuita uhrattuja piruparkoja on jenkkien toimesta uhrattu helvetisti ”yhteisen hyvän nimessä”.

  Eikös se resitentti sitten vielä muutaman pvän päästä ilmoitellut pienistä sotatoimista ”pommittelijan” maahan??

 2. kormy Says:

  [minusta turvatarkastuksissa ei ole mitään järkeä.]

  Jos niissä on tuotannollis-taloudellista järkeä. Vedenpitävää systeemiä ei voi luoda tai ainakin se olisi kohtuuttoman kallis ja vaivalloinen. Huonoillakin kontrolleilla todennäköisyys kuolla matkalla kentältä tai kentälle on suurempi kuin että kone leviää terrori-iskussa. Nyt syntyy vaikutelma, että jotain edes yritetään; jengi uskaltaa matkustaa, ”the big wheel keeps on turning”.

 3. acabaca Says:

  Se mikä turvallisuuden illuusiolla voitetaan on aika äkkiä ulosmitattu konkreettisella epämukavuudella. Itse en ainakaan lähtisi Ameriikan lennolle tässä vallitsevassa tilanteessa. Ties mihinkä rektaalikairaukseen sitä joutuisi.

  Erään Ameriikan oman pojan mietteitä asiasta:
  http://www.fredoneverything.net/TSAAgain.shtml
  http://www.fredoneverything.net/Panty-scanners.shtml

 4. banana Says:

  Tärkeintähän on että ihmisil on turvallinen olla. Se että pitää vähän pyllistellä tuo tunteen että jotain yritetään tehdä

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: