ProjectMedishare Hesarissa ja New York Timeksessä.


Olen kertonut pari kertaa ProjectMedisharessa – jengi jonka kanssa palloilin Haitissa viime vuonna kaksi kertaa.  Minusta se porukka oli tosi kovaa sakkia joka ei tuhlaa heille lahjoitettua fyffeä vaan saa asioita aikaan.

Aika vekkulia. Vapaa Maailma on pysäyttänyt pelastuslennot, koska kukaan ei tiedä kuka maksaa sairaalalaskut.  Mikä on sinänsä hyvä kysymys. Vapaa Maailma on pönkittänyt aika isolla innolla viimeiset satasen vuotta Haitin erilaisia valistuneita diktaattoreita (kuulostavatko isi ja poika Doc Duvalier tutuilta nimiltä?) joten nyt olisi ehkä aika olla pihtailematta.

Lähteet:
(1) Hesarin artikkeli http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Lääkäri+Haitin+järistysuhrit+kuolevat+ilman+USAn+evakuointilentoja/1135252518439
(2) New York Times lehden artikkeli samasta aiheesta 29.1.2010 PDF failina US Suspends Haitian Airlift in Cost Dispute.NYT.20100129
(3) Jos tunnet polttavaa tarvetta antaa ProjectMediSharelle fyffeä, niin luottokortti on kätevä ja nopea tapa tämän linkin kautta (ja ilman rahaa voit katsella lukea heidän puuhistaan) http://www.projectmedishare.org/
(4) Etsimällä sanalla Haiti näet aikaisempia juttujani tästä aiheesta.
(5) ProjectMedisharen ploki jota tunnutaan päivitettävän päivittäin useita kertoja http://projectmedishare.wordpress.com/

Mainokset

4 vastausta to “ProjectMedishare Hesarissa ja New York Timeksessä.”

 1. arkitehti Says:

  Minua alkoi vaivata kysymys siitä, miksi Haiti on niin köyhä, ja lyhyen google-pohjaisen itsensäsivistämisen jälkeen Papa & Baby Doc Duvalier olivatkin jo vanhoja tuttuja.

  http://www.webster.edu/~corbetre/haiti/misctopic/leftover/whypoor.htm

 2. Jauri Says:

  Haiti tuntuu olevan Jenkeille kuin joku äpärälapsi tai väärästä luokasta oleva vanha rakastajatar. Siitä huolehditaan juuri sen verran, että se tulee toimeen ja siellä käydään tietyin väliajoin elvistelemässä kuka on paras ja käytetään hyväksi, että itselle tulisi parempi olo, mutta ei paskaakaan välitetä, miten sillä menee tai miten se tulee toimeen muuten. Puetaan sille paremmat vaatteet päälle vain omia tapaamisia ja muille näyttämistä varten.

  On ollut varsinaista siirtomaavaltafarssia koko jenkkien avustusoperaatio ja olen varma, että maahan ei normaalia hallintoa saada aikoihin, jos Uncle Sam ei osaa opettaa huutolaispoikaansa ottamaan itse itsestään vastuuta, vaan haluaa itse paistatella kansainvälisen median valoissa.
  Tai voidaanhan tietenkin luoda The Commonwealth of Puerto Rico and Haiti, niin saadaan takapihalle lisää lapsia.

  Hyväntekeväisyysjärjestöt ovat kriisin aikana tehneet pääasiassa hyvää työtä, joten pisteet niille.

 3. heka Says:

  Hyväntekeväisyysjärjestöt, mitä niihin sitten lasketaankin, saavat tietenkin pisteitä JOS ne tekevät hyvää työtä.
  Mutta sinnehän on mennyt kaikenlaista hihulia ”auttamaan”, nythän siellä on amerikkalaisia lähetyssaarnaajia enemmän tai vähemmän lukkojen takana koska he yrittivät salakuljettaa ”orpolapsia”, jotka kaikki eivät olleetkaan orpoja, Amerikkaan käännytettäväksi kristinuskoon.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: