Rick’in kuvia Haitilta


Päivitys: Jihuu. sain vihdoinkin (kes 10.2.2010 klo 2:20 Suomen aikaa) lisättyä Rick’in kuvat niin että ne voi nähdä ilman Naamakirjaa.
http://heka.smugmug.com/
Siellä on myös läjä aiemmin vuonna 2009 ottamiani kuvia Haitilta.

Ja tässä yhden toisen tyypin kuvia samalta reissulta, tosin vain Naamakirjassa. Näissä kuvissa on enemmän selityksiä kuin Rickin kuvissa.
http://www.facebook.com/album.php?aid=51650&id=1300160765&ref=mf

—————————

Kaverini Rick, ensiapupuoskari, jonka kanssa olen palloillut Haitilla, palasi eilen Port-au-Princestä. Tässä linkki hänen kuviinsa.  Rick ja minä yritämme rakentaa puhtaan veden projektia Haitin keskiylängölle.  Ilmeisesti maanjäristys ei tule oleellisesti hidastamaan sitä projektia.

http://www.facebook.com/album.php?aid=148240&id=763778303

Päivitys Yksi. Voihan vee.  Kuvia ei voi nähdä ellet ole feisbuukin jäsen.  Korjaan jutun noin 12 tunnin kuluttua. Olen juuri nyt Anchoragessa Alaskassa. Tämä on eka kertani Alaskassa, mutta paikassa on selvästi tyyliä. Tässä katukuva ei Haitilta vaan Anchoragesta. Venenäyttely. Ja mönkijän etulokasuojassa on ”myytävänä” kyltti …

Päivitys Kaksi. Rick yrittää saada kuviaan yleiseen jakeluun. Se varmaan onnistuu kohta pian parin päivän sisällä.  Tätä odotellessa palaan takaisin kertomaan huomioitani Alaskasta.

Alaska. En ole ennen ollut Alaskassa ja nyt vietin boin 48 tuntia Anchoragessa, joten olen todellinen asiantuntija joka tietää kaiken Alaskasta.

Minun eka huomioni oli taksi joka heitti meidät kentältä hotelliin. Taksi oli siisti ja kukaan ei ollut oksentanut takapenkille, tai ainakin takapenkki oli puhdistettu.
Toinen huomio oli hotelli: hotelli keskustassa oli yksi niitä tavallisia amerikkalaisia höpöhotelliketjuja (Marriot Regency) mutta siellä tarjottiin ”minkä lehden haluasit saada aamulla?”. Vaihtoehtoja oli kolme, USA Today (isolevikkinen lehti, tasoltaan jossain Iltalehden ja vessapaperin välillä), Wall Street Journal (suht ok lehti, taitaa olla levikiltään jenkkien ykkönen nykyään, jota lukee joka 150s amerikkalainen – Hesaria lukee yksi kymmenestä suomalaisesta), ja paikallinen Ankkuripaikan lehti.  Minä olen intohimoinen lehtienlukija ja en ole missään jenkeissä ollut hotellissa jossa tarjotaan mitään muuta kuin USA Today paskaa.
Kolmas huomio: en muista kenenkään kysyneen minulta ”Hau are juu?” tai ”hau is evriting?”.  Tilaat ruokaa, tsekkaat itsesi hotelliin, yrität myydä skeidaasi porukalle – kaikki ihmiset tuntuvat keskittyvän käsilläolevan asian hoitamiseen ilman syvällistä keskustelua sittä miten sinulla menee, miten perheelläsi menee, ja miten koirallasi menee.
Neljäs huomio: Anchoragessa saa helposti helvetin hyvää kahvia. Normaali jenkkikahvi on sekoitus kissankusta ja väljähtänyttä viemärivettä – hirveätä paskaa. Esim Roberts Coffee Hesassa on itse asissa ihan hyvää kahvia, ja Kaffecentralen Hesassa Museokadulla myy helvetin hyvää latteeta.
Viides huomio: Yksi fiksummasta päästä oleva kaverini väittää että pohjoisessa elävä jengi on jossain suhteesa ”fiksumpaa” koska jos et ole jossain määrin fiksu, niin kuolet ensi talvena. Minusta jannun ajatuksissa ei ole ollut tässä kohtaa paljonkaan järjen häivää, paitsi tämän 48 tunnin syvällisen Alaskan matkani jälkeen. Mulle jäi sellainen kutina, että Alaska vaikuttaa toimivan aika lailla yhtö hyvin kuin Suomi – yleisestä maailmanmenosta tuntuu puuttuvan täysin tietynlainen yleinen perusälyttömuus, joka mielestäni leimaa amerikkalaista kulttuuria ”yleensä”.
Kuudes huomio: Ja kuten aina Vapaassa Maailmassa, jeesus on aina paikalla.  Utahissa mormonit uskovat, ja tämä ei ole minun keksimäni juttu, että jeesus kuoltuaan ja herättyään luolassaan, päätti kälppiä Amerikkaan (en muista oliko kyseessä Etelä- vai PohjoisAmerikka) – minusta ihan todelta kuulostava juttu. Pitkän Alaskan vierailuni aikana kävin ostamassa sämpylän ja sämpyläkaupassa oli seinällä jeesuksen kuva Alaskassa. Kuvassa Nassakan Jessellä on hiukan kylmä ja siksi jesse veti Partioaitasta ostamansa talvipalttoon hupun päähänsä.  Mulla ei valitettavasti ole kuvaa jessen sandaaleista eikun huopatossuista.

Ilahduttavan erilainen kuva Nassakan Jessestä.  Seuraavaksi odotan kuvaa jossa näkyy murtsikkasukset.

Minulle jäi aika positiivinen kuva Alaskasta.  Se tietenkin perustuu vain 48 tunnin vierailuuni. Mutta mulle jäi sellainen kutina, että Alaska on täysin erilainen muusta jenkkilästä, ehkä samalla lailla kuin Suomi one erilainen kuin Sisilia.

Haiti. Saan ehkä Rickin kuvat liikenteeseen ”pian”.  Rick yrittää saada kuvansa yleiseen jakeluun. Arvelisin tällä hetkellä ”kaksi päivää”…

Mainokset

Avainsanat: , , , ,

16 vastausta to “Rick’in kuvia Haitilta”

 1. roll Says:

  Joo, kiva.. mutta kun maailmassa ihmisiä jotka a) eivät ole koko facebookiin kirjautuneet, eivätkä halua olla missään tekemisissä sen kanssa b) eivät voisi sinne edes mennä koska koko saitti on filtteröity väliltä tahon x toimesta jne..

 2. JH Says:

  Kirjautuneena naamakirjaan tuosta linkistä tulee viesti:

  Tämä sisältö ei ole juuri nyt saatavilla

  Sivua ei voida näyttää. Se voi olla tilapäisesti poissa käytöstä, linkki on vanhentunut tai sinulla ei ole oikeuksia nähdä tätä sivua.

 3. heka Says:

  Jep, mä luulen että Rickin kuvat olivat jossain ”yksityiskuvat ” lokerossa. Laitoin ne kuvat näkyville omaan kuvastooni, osoite tämän artikkelin alussa.

 4. kormy Says:

  Naamakirjat ym. vähentävät kidutusta. Turvallisuuspoliisi näkee niistä tuskaa tuottamatta kenen kanssa pidät yhteyttä.

  • heka Says:

   Näkee näkee. Mutta turvallisuuspoliisi ei tartte sinun tunnistamiseesi Naamakirjaa, pelkästään selaimesi tunnistaa sinut aika yksiselitteisesti. Tsekkaa tämä Sähköisen Vapaus Säätiön pikkuprojekti
   https://panopticlick.eff.org/
   Se kertoo kuinka ainutlaatuinen on selaimesi jalanjälki. Ainakin minun selaimenieni jalanjäljet ovat näköjään uniikkeja. Eli minut voidaan tunnistaa jo selaimeni perusteella.

 5. kormy Says:

  Niin tuosta se saa minut ja Feisbukista ym. Link-Edeistä etsii kaverit, eikö?

 6. Riikka S Says:

  Toivoisin Hekan kertovan missä mennään ja onko ristiriitaisuuksia kuinka paljon ja onko ihmiset siellä tietoisia??
  http://haskellfamily.blogspot.com/2010/01/latest-story-by-kurt-haskell.html

 7. heka Says:

  Tuo Haskell perheen tarina tuntuu ihan normaalilta arkipäiväiseltä ameriikin lentokenttäsekoilulta. Haskellit olettavat, että lentokentän jengin puuhissa on järkeä – väärä oletus!
  Jos kelaat blogiani läpi, niin huomaat että olen vuoden 2009 aikana kuljettanut tappoveistäni koneen matkustamossa aika lähelle sata kertaa, ja yhden kerran kaksi puolen litran (hilloa) ja silleen. Lentokenttien turvatarkastajat ainakin täällä ovat luku- ja ammattitaidottomia söheltäjiä.

 8. Riikka S Says:

  Olen lukenut blogisi alusta loppuun 🙂 ja huomannut pukko seikkailusi.

  Hain kysymykselläni enemmän sitä puolta joka koskee tuota pommittajaa. Kiinnostava seikka on myös se, että todettiinko hänet todella syyttömäksi kuten jostain luin?

  No sitten on tämä(kin) video
  http://www.political-none.org/blog/uncategorized/rosenblith_nw_253/

  Uudet kuvat julkaistiin suomessakin näyttävästi world trade centeristä. Uskooko joku vielä jenkeissä, että syyllinen olisi tämä ”ossin” klaani??

  Olen kieli pitkällä odottanut postausta asiasta 😉

 9. heka Says:

  Pommittajahan ei vielä ole ollut oikeudessa joten mitään ei ole todettu. Yleensä yksinkertaisin selitys on paras. Minusta kalsaripommittajan tapauksen paras selitys on se että USAn tiedustelupalvelu(t) sekä tämä uusi Kotimaan Turvallisuus Hallitus ovat tomppeleita, jotka juuri ja juuri ehkä osaavat käyttää vessaa ja hissiä ilman apua. Muista että Muhammed Atta’lle postitettiin kuusi kuukautta 911 terroristi-iskun jälkeen hänen juuri hyväksytty opiskelijaviisuminsa siihen Floridan lentokouluun jossa hän opiskeli lentämään matkustajakoneita WTC torneihin New Yorkissa.
  Kun jengi on noin toimintahäiriöistä, niin ainakaan mulla ei ole tarvetta millekään salaliittojuonille.

 10. Riikka S Says:

  Minusta liian todennäköinen ei ole paras.
  Minä, kun en ole sattunut näkemään kuvaa missä lentokone on pentagonissa, niin voitko sinä sellaisen esittää?

 11. Riikka S Says:

  Siisi kuvaa ei ole tulossa? Ymmärrän.
  Juu tuubi videon on myös hyvä missä kertoo wtc 7 romahtaneen ja siellä se seisoo taustalla. No kuva ja äänihän siinä myös menee hetken päästä 🙂

 12. Riikka S Says:

  Jäi pois, että kertojana on uutistoimittaja.

 13. heka Says:

  Uutistoimittaja? En ymmärrä mitä tarkoitat.

 14. Riikka S Says:

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: