Minusta on tullut huora.


Jostain syystä pari päivää sitten tällä sössötykselläni oli jotain 1200 vierailijaa yhden päivän aikana 3.3.2010 (normaali luku on jossain 100 pinnassa).  Olin sen verran hämmästynyt, että tsekkasin hiukan mitä jengi sanoo höpötyksistäni.  Joku sanoi minun vanhempien juttujeni olevan parempia.

Tämä sai minut funtsaamaan itsesensuuria.  Olenko alkanut sensuroimaan omia ajatuksiani plokissani?  Musta alkaa tuntua että näin on marjat.  Miksi alkaisin kaunistelemaan ajatuksiani?

Mulla ei ole mitään ulkonaista syytä.  Mulle tämä ploki on hauska juttu, musta on kivaa kirjoittaa ilman paineita.  Plokissani ei ole mainoksia, en saa tästä mitään rahaa, suorasti tai epäsuorasti (kukaan ei ole pyytänyt minua puhumaan ajatuksistani missään, tai koskaan, tai vahingossakaan).  Miksi alkaisin sensuroimaan omia juttujani?

Musta tuntuu, että olen ehkä alkanut huoraamaan.  Mulla on ollut jo pitempään sellainen tunne, että varmaan vaikutan ihan liian negatiiviselta, arvostelen Vapaata Maailmaa ”liian paljon”, kukaan ei usko minua, tämäntyppistä ajattelua. Minusta tuntuu, että tämä ajattelutapani on alkanut muuttaa juttujani.  Olen alitajuisesti alkanut ottaa huomioon sitä mitä lukijani saattavat ajatella jutuistani.  Olen alkanut miettimään lukijamääriäni. Minusta on tullut huora.  Tämä on täysin perseestä.

Mielenkiintoinen juttu.  Minulla ei ole mitään taloudellista kiinnostusta plokiini. Mutta jo pelkästään lukijamääräolympialaiset ovat saaneet minut huoraamaan juttujani.  Miten on kun luet Hesaria? Hesarin juttujen kirjoittajilla on asuntovelkaa, ja niillä todellisilla ammattilaisilla täytyy olla vitun paljon enemmän ulkoisia paineita juttujen kirjoittamisen suhteen.  Miä voin sanoa mitä vaan, ja yksikään mainostaja ei kävele pois koska kukaan ei viitsi mainostaa plokillani.

Mun tarttee funtsaa tätä juttua.  Mun alkuvaikutelmani on että olen alkanut olla enemmän varovainen  ajatuksieni suhteeni, olen alkanut ”suomettumaan” (suomettuminen, Finlandization, tarkoittaa perseennuolemista, mitä Kekkonen onneksi teki Neukkulan suhteen, koska se toimi hyvin.  Suomi sai olla aika rauhassa, ja kun kaikki muut Neukkulan rajavaltiot enemmän tai vähemmän tuhottiin. Urkki, kiitti!).  Mutta minula ei ole mitään syytä suomettua.

Palaan asiaan ehkä myöhemmin.

Yleensä juttuni ovat aika faktoihin perustuvaa söperrystä (”työttömyys on 10%”).  Nyt kerrankin minusta olisi todella mielenkiintoista saada palautetta tästä jutusta.

Mainokset

Avainsanat: ,

15 vastausta to “Minusta on tullut huora.”

 1. Anonyymi Says:

  Muron ”rasisti threadissa” oli pari päivää sitten linkki blogiisi. Johtuisiko siitä yht’äkkinen käyttäjien tulva.

 2. jr Says:

  Minä luulin, että Vapaassa Maailmassa ei vaan juuri nyt ole mitään Hekaa suuresti järisyttävää meneillään 🙂 Mutta joo, itsesensuuri pois vaan!

 3. kormy Says:

  Kiertämällä kannanoton varsinaiseen kysymykseen – vanhat ovat ’parempia’ mitä enemmän niitä on. Uusia tulee verranneeksi automaattisesti niihin, jotka ovat jääneet mieleen matkan varrelta. Rollarit esittivät kerran Stadikalla puolet ajasta uuden älppärin biisejä ja toiset puolet aiempien vuosikymmenten hittejä. Joku totesi, että hänestä vanhat olivat parempia…

 4. Jauri Says:

  Ehkä sä olet tulossa vanhaksi, silloin rupeaa usein toistamaan vanhoja tai miettineeksi kuinka ennen oli paremmin.
  Kukaan ei ole kiinnostunut vanhoista huorista, joten sun on pakko unohtaa siveys, tehdä facelift jutuillesi ja todettava, että kaikkia ei voi tyydyttää 😀

 5. krring Says:

  Vaikeaa sanoa tuosta nyt sitten mitään. Toistaiseksi en ole huomannut mitään erityisempää vikaa kirjoituksissasi. Toki se pistää silmään, että kritisoit jenkkejä jatkuvasti, mutta nyt puoli vuotta USA:ssa asuneena on ruvennut tuntumaan siltä, että kritiikkiä voisi antaa kyllä kovemmin sanakäänteinkin. Suoraan sanottuna minusta on ruvennut täällä tuntumaan siltä, että jenkit ovat raiskanneet hallintojärjestelmän nimeltä demokratia niin perinpohjaisesti, että se oikein oksettaa. Tässä maassa on niin monta asiaa niin perinpohjaisesti päin helvettiä, että se on oikein ihmeellistä. Toki täällä on paljon hyvääkin, mutta kaikesta huonosta on aluksikin kivempaa kirjoittaa eikä missään vaiheessa aiheet lopu kesken, se on varma.

  Minä haluaisin kirjoittaa blogiani englanniksi, mutta en välttis kehtaa. Siinä voi nimittäin käydä niin, että osa kavereistani lakkaa olemasta kavereitani. Ei sillä, että minä heitä ihmisinä vihaisin tai morkkaisin, mutta monella jenkillä se jenkkiys on niin syvällä, että vaikka heitä ystävinä rakastaa, niin heitä kuitenkin monen muun asian suhteen vihaa. Ei se itsesensuuri aina ole huono asia, mutta koska sinulla ei varmaankaan ole tällaisia esteitä, niin turhaan kai itseäsi silloin pidättelet.

  Ja minusta uudet kirjoitukset ovat hyviä siinä missä vanhatkin. Niin kauan kuin ne perustuvat faktoille, niin minä olen valmis näitä juttuja lukemaan. Ei muuta kuin pidä lippu korkealla ja anna palaa entiseen malliin. Itsesensuurin suhteen olet paras vastaamaan asiasta itse.

  • heka Says:

   On todella täysin uskomatonta kuunnella tämän jengin, ja kaikkien, saarnaavan vapautta ja demokratiaa ja sitä miten jumala on henkilökohtaisesti valinnut Vapaan Maailman omaan suojelukseensa. Tämä jatkuva aivopesu on tehnyt näistä rassukoista lampaita jotka määkivät heille opetettuja vuorosanoja posket punoittaen. Täysin toivotonta porukkaa, jotka paitsi ei osaa ajatella omilla aivosoluillaan, mutta sen lisäksi he ovat ylpeitä siitä, että he eivät ajattele. Don’t try to confuse me with facts, I have already made up my mind. Jengi ei anna faktojen vaikuttaa heidän mielipiteisiinsä.

   Minäkin suunnittelin kahden plokin kirjoittamista, suomeksi ja englanniksi. Luovuin englanninkielistä ajatuksesta, koska en halua saada turpiini. Nytkin jo osa jengiä jaksaa paukuttaa minulle, että vihaan Amerikkaa. Ja kun sanon etten vihaa ja tässä on muuten pari teidän oman hallituksenne (tai Wall Street Journalin) julkaisemaa faktaa, niin vastaus on että vihaan Amerikkaa.

   • krring Says:

    Joo, tämä liberty-freedom-kohkaus on kyllä ruvennut itsellekin sattumaan korviin aika pahasti. Kun katselee tätä menoa täällä, niin voi kyllä sanoa, että ei täällä ainakaan vapaita olla missään tapauksessa.

    Kävin tuossa pari päivää sitten ns. Indepence Hallilla eli siellä state housella, missä jenkkien itsenäisyysjulistus allekirjoitettiin ja vedettiin raamit tälle maalle. Kun sen aikaisten älykköjen juttuja lukee ja kuulee kerrottavan, niin kerta kaikkiaan meinaa nousta tippa linssiin. Aivan mahtavia ajatuksia monella tavalla, jotka sitten parisataa vuotta myöhemmin on käännelty näiden poliittisten taikureiden käsissä palvelemaan täysin päinvastaista toimintaa ja ideologiaa.

    Kun miettii sitä vapautta esimerkiksi tuon 9/11 keissin jälkeen, niin iso osa täkäläisistä ojensi oikein hopealautasella oikeuksiaan kongressin takavarikoitaviksi. Ja kaikki tämä saatiin aikaiseksi takomalla ihmisten päähän, että omista oikeuksistaan luopumalla heistä tulee vapaampia. Mitä vittua? Ja kun tästä asiasta rupeaa esim. jollain jenkkifoorumilla keskustelemaan, niin reaktiot ovat aivan älyttömiä. Siellä solvataan kommariksi, annetaan banneja ja auotaan turpaa ihan häikäilemättä, kun joku kehtasi mennä arvostelemaan heidän kaikkitietävän kongressinsa tekemiä päätöksiä.

    Onnekseni olen täällä itärannikolla huomannut, että sitä liberaaliporukkaakin löytyy tajuttoman paljon. Eräissä synttärijuhlissa piti jo toppuutella ameriikan serkkuja tupakkipaikalla, kun jätkät alkoivat avautua siitä kuinka perseestä tämä maa oikeasti on. Ja tottahan he paljolti puhuivat. Mutta jotenkin silti surettaa kuunnella, kun osa jenkeistä ilmoittaa heti ensi tapaamisella olevansa pahoillaan, että minä joudun nyt kanssakäymisiin niinkin typerän olennon kuin jenkin kanssa.

    Ei tästä maasta ota selvää, paitsi sen suhteen, että tämä demokratia pyörii niiden fiksujen ehdoilla, jotka osaavat valjastaa tuon järjettömän ison idioottilauman omien tavoitteidensa taakse. Vähän niin kuin entisvanhaan elokuvassa poppamies kävelytti kylän väkeä tulivuoren kraaterin reunalta sinne tulivuoreen uskotellen heille, että kaikki on kohta paremmin ja, että tämä todella on tarpeellista, että saadaan sato kasvamaan. Ja kylän väki hymyssäsuin taapersi kuolemaansa.

  • heka Says:

   Tämä paikallinen ”demokratia” on aika tarkkaan poliittisten oligarkkien puuhaa. Vaaleissa kansanedustajat valitaan uudestaan jotain 90% joten toisilla ei ole paljoakaan saumaa päästä oligarkkien systeemiin sisään. Vaalipiirien rajat ovat mielipuolisia Roschart testejä – vaalipiirithän piirretään siten, että maksimoidaan vallassa olevan poliitikon uudestaan valintaa (systeemiä kutsutaan nimeltä gerrymandering).
   Nyt uusin kova juttu on parisen kuukautta vanha Korkeimman Oikeuden päätös, jossa sallitaan firmojen saavan tukea poliitikkoja ilman mitään oleellisia rajoituksia – esim Nokia voi ruveta tukemaan poliitikkoja, joilla on mielessä pelkästään Suomen ja Nokian etu.

 6. kormy Says:

  Vielä 230 vuotta sitten amerikkalaisten poliittinen systeemi oli edistyksellinen muihin verrattuna. On nyt vähän jäänyt ajastaan. Yksi suuri syy on anglosaksinen ”winner takes all” vaaliperiaate. Siitä tulee myös se piirien jako tarkkuusveitsellä. Jengi polarisoituu kahteen leiriin, joiden pääasia on vastustaa, että toinen leiri ei voi tehdä mitään. Vaikka sinulla olisi omiakin ajatuksia, joko valitset paketin, jossa on vapaa ammuskelu, abortin vastustus, ilmaston lämmityksen puolustus, helluntailainen maailmanlopun odotus (ja sen nopeuttaminen…?) jne. tai vastakkaisen kannan kaikista. Kaiken lisäksi vielä vaistomaisesti muokkaat omiakin ajatuksiasi, jotta ne ovat lähempänä oman jengin keskiarvoa.

  • heka Says:

   Winner takes all ei tunnu olevan hyvä lähestymistapa.
   Piirien jako tarkkuusveitsellä. Se ei tunnu olevan hyvä lähestymistapa.

   Yski ekoja huomioitani Suomesta tällä kertaa on se sairaanhoitajamuija, joka sai jonkun elinkautisen ja nyt näköjään teki itsarin. Lehdistö Vapaassa Maailmassa olisi kertonut aika varmaan, että se oli kaikille parasta. Entäs jos se ei ollut? Minusta lehtien keskustelu oli, Vapaaseen Maailmaan verrattuna, todella asiallista …

 7. alo Says:

  Ja sama meininki jatkuu, siis siellä amerikassa. Voisi vaikka kirjoittaa Obaman petetyistä vaalilupauksista. Alan olla kohta sitä mieltä kuin tässä eräässä keskusteluporukassa kaverit olivat, että olisi sen John McCainin pitänyt voittaa. Olisi ollut se mahdollisuus, että kaikki olisi mennyt vielä niin paljon enemmän pieleen, että olisi ollut pakko tulla suuria muutoksia. No niin, nyt minäkin olen varovainen, etteivät isot pojat suutu. Siis suurilla muutoksilla tarkoitan pahimmassa/parhaimmassa tapauksessa vallankumousta. Obama vaan nyhertää tulevat vajaa kolme vuotta ilman että mikään oikeastaan muuttuu. Mutta sitten ehkä Palinista tulee presidentti…

  Suosittelen muuten Kuisman Rosvoparonikirjaa

  http://tinyurl.com/yj32owz

  Ei siinä mitään uutta ole ajattelevalle ihmiselle, mutta siinä on aika hyvin tiivistetty nykymaailman meno.

  Nyt pitäisi vaan Suomessakin havahtua siihen, että täällä isot pojat (ne viime vaaleissa menestyneet) yrittävät ajaa tännekin kovasti amerikan meininkiä. Pitäisiköhän seuraavissa vaaleissa äänestää demareita. Hyi hitto!

  Palaa vaan Heka entiseen amerikan ihmettelykirjoitteluun. Me muut voimme sitten säestää kuinka täällä Suomessa seurataan perässä. Paitsi että olet kyllä oikeassa siinä, että täällä kyllä jotkut yllättävä asiat ovat menneet parempaan suuntaan, kuten vaikkapa verottajan kanssa asiointi. Kaikki ilmoitukset voi tehdä nyt näppärästi netin kautta. Ilmoituksissa näkyy, kuka henkilö ja millä valtuuksilla on ilmoitukset jättänyt. Ja verotilisysteemi pitää kaikista pakollisista veromaksuista kirjaa, eikä tarvitse eri maksuja erikseen maksella. Saldo pidetään lähellä nollaa ja kaikki ovat tyytyväisiä. Paitsi EK, jonka mielestä lakot pitäiti kieltää. Ja varmaan kohta irtisanoutuminenkin.

 8. Kilso ck Says:

  Juu, samoilla linjoilla muiden kanssa: samaan malliin vaan ja vihavinkujat ja muut ironittoman pumpulimaailmankatsomukselliset voi sitte itkeä omiaan. Sinänsä en itsekkään koe, että kirjoitukset olisivat sinänsä kauheasti heikentyneet.

  Ja alo: parhauttahan on mm. seurata, miten kokoomus & co mm. romuttavat terveydenhuoltoa vapaan maailman konsulttien oppein samalla, kun muu Eurooppa vittuilee jenkeille toimivista systeemeistä ja suomalaiset kuvittelevat nauttivansa ”maailman parhaasta terveydenhuollosta” (joka toki on ok, mutta kaukana parhaasta ja onneksi vielä kaukana jenkkien huonoudesta). Ei voi kun yhtyä kommenttiisi ”Pitäisiköhän seuraavissa vaaleissa äänestää demareita. Hyi hitto!” … ja pieni puistatus vielä kaupanpäälle.

 9. zibe Says:

  Älä nyt hitto vie vaan lopeta. Ei se maailma tästä(kään) blogista korjaannu, mutta voi ehkä parantua promillen tai sen osia.

  Kirjoittaessani tätä olen eräässä jenkkien entisessä alusmaassa ihmettelemässä sotateollisuuden aikaansaannoksia. Japsien laivoja on pohjassa pilvin pimein ja Betty Bomberkin spotattiin tänään.

  Jännin homma oli matkalla tänne; me jouduttiin kirjautumaan jenkkeihin sisään, vaikka vaan vaihdettiin konetta Guamilla. Tästä puolestaan seuraa semmoinen vääjäämätön ongelma, että tietyt ei-toivutut matkustajat eivät koskaan pääse perille, kuten eräs turkkilaisryhmä viime viikolla (kuulemma).

  Nooh, me nyt ollaan täällä ja aiotaan pysyä ainaskin pari viikkoa. On sen verran lunkia jengiä täkäläiset, että kyllä niitten kanssa toimeen tullee. Samasta syystä iltaisin klo 9 nukkumaanmenoaika on ihan kohdallaan, ja klo 6 ylös auringon myötä, kuten luonnonkansat ikään…

 10. Jarde Says:

  Jep, jatka vaan samaan malliin. Jos haluan lukea pro-Vapaa maailman juttuja, niin käännyn KL:n Herralan juttujen pariin, kun taas kriittisempi Vapaan maailman tarkastelu on selkeästi sun heiniä.
  Näiden kahden summasta tulee ihan kohtuu hyvä kuva Suomen ja Vapaan maailman eroista.

 11. kormy Says:

  « suomalaiset kuvittelevat nauttivansa “maailman parhaasta terveydenhuollosta” (joka toki on ok, mutta kaukana parhaasta ja onneksi vielä kaukana jenkkien huonoudesta).»

  Vuoden 2000 WHO-rankingin mukaan ykkönen oli Ranska. Suomi oli sijalla 31 ja USA 37. Muistaakseni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: