Veronmaksajien Oikeus Äänestää Laki.


Siis ”Taxpayers Right To Vote Act” 🙂 …. Kansalaiset voivat Kaliforniassa ja Sveitsissä, ja varmaan muuallakin, saada vaaleihin kansan päätettäväksi erilaisia lakiehdotuksia.  Hieno homma, demokratia skulaa hyvin. Tai sitten ei.  Kaliforniassa on vaalit nyt kesäkuun 8. päivänä, ja jengi pääsee äänestämään toinen toistaan hienommista jutuista, kuten kenestä tulee sheriffi, tuomasi, yleinen syyttäjä tai koululaitoksen superintendentiksi (ja hyvin harvat tietävät mitä virka tarkoittaa). Ja pääsemme äänestämään erilaisista lakiehdotuksista. Kuten Ehdotus 16.  Hieno kansanvaltaa lisäävä ehdotus.

Tosi kova juttu. Tottakai minä haluan päättää mihin poliitikot käyttävät minun verorahojani.  Ehdotus 16 kannattavia radiomainoksia on tosi paljon, ja postilaatikko tulvii sitä kannattavia postikortteja ja kirjeitä.

Ja jos nyt kerran erilaiset pisnes- ja veronmaksajaliitot kannattavat sitä, niin homma on varmaan ihan järkevä.

Herra jumala! Pyhä isä! Poliitikot haluavat tuhlata kaksi ja puoli miljardia taalaa virkamiesten pyörittämään sähkölaitokseen – ja sitten he haluavat etten voi edes äänestää sen tuhlauksen suhteen!!! Saamarin runkut, nyt mulla alkaa keittää pahasti …..

Luojan kiitos! Onneksi Ehdotus 16 pelastaa kukkaroni! Jos se menee läpi, niin paikallishallinto ei pääse tuhlaamaan minun verorahojani ilman meidän veronmaksajien suostumista. JEES!!!! Demokratia on kova juttu ja minä pääsen vaikuttamaan ja kerrankin nuo roistot virkamiehet eivät pääse tuhlaamaan mun fyffejäni.

Jumala rakastaa Yhdysvaltoja, demokratiaa, omenapiirakkaa ja vapautta.

Mistä tässä on kysymys?

Jos olisin kyyninen, niin epäilisin köyhän kansan tulevan kusetetuksi tässä vaalivirityksessä.  Onneksi en ole kyyninen.  Riittää ihan hyvin kun katson mitä matoja kiven alta löytyy.

Ehdotus 16 taustavoima on paikallinen sähkö- ja kaasulaitos, Pacific Gas and Electric Company.  He ovat huolestuneita pisneksestään. Nyt heillä on aika tarkkaan monopoli kaasun ja sähkön suhteen.  Entäs jos poliitikot päättäisivät ostaa kaasua tai sähköä joltakin toisalta firmalta?  Se ei olisi kovin hyvä juttu heidän pisnekselleen, hinnat saattaisivat laskea ja silleen.  Paska juttu.

Hei mitä jos me sponssaistais kansan äänestettäväksi jutun, joka vaatisi kahden kolmasosan enemmistön äänestäjien hyväksymiselle tuollaisille kommunistisille ajatuksille kuten ”vapaa markkinatalous” tai ”vapaa kilpailu”.  Hei, jos me saadaan se ”vapaa” pois kuvioista, niin meillä menee paljon paremmin paljon pitempään.  Ja saamme pidettyä hinnat meille sopivalla tasolla…..

Jos Ehdotus 16 menee läpi, niin Pacific Gas And Electric on käytännössä ostanut itselleen monopolin Kalifornian energian suhteen.  Kliffa elää maailmankaikkeuden demokratian ja vapauden kehdossa.  Mikä tahansa katuhaastattelu kertoo sinulle, että paikalliset lampaat todella uskovat tosissaan elävänsä tämäntyyppisessä maailm,an parhaassa yhteiskunnassa.

Miten homma hoituu?

Kaliforniassa mun tarttee kirjoittaa uusi lakiehdotus, saada sille riittävästi kannatusta allekirjoitusten (nimi, osoite, allekirjoitus) kanssa. Jos nimiä on riittävästi, niin minun lakiehdotukseni ilmestyy äänestättäväksi seuraavissa vaaleissa.  Miten saan allekirjoituksia?  Helppo juttu, Kaliforniassa on firmoja, jotka lähettävät jengiä supermarkettien ovien eteen hakemaan allekirjoitusia. Tyypit ovella saavat noin kaksi taalaa per allekirjoitus, ja pahimmassa tapauksessa allekirjoituksia tarvitaan vähän alle 700.000 – eli noin puolentoista miljoonan budjetilla saat tarvittavat allekirjoitukset.  Sen lisäksi fyffeä kuluu paljon enemmän mainostamiseen ja muuhun propagandaan.

Miten muualla Yhdysvalloissa?

Tilanne on synkkä mutta toivoton.  Korkein oikeus päätti muutama kuukausi sitten, että yritykset voivat käyttää niin paljon rahaa kuin heitä huvittaa minkä tahansa poliittisen ajatuksen tai ehdokkaan tukemiseen.  Käytännössä Yhdysvalloissa ei ole valtion tukemaa vaalirahoitusta. Poliitikkojen täytyy itse keksiä rahoitus vaalikampanjoihinsa, ja tuloksena on mielenkiintoinen huoraussysteemi, joka tekee politiikasta teatteria, josta herra Potemkin olisi ylpeä.

Lähteet:
(1) Kalifornian vaatimukset ehdotusten suhteen.  Helppo juttu. http://ag.ca.gov/initiatives/faq.php
(2) New York Times artikkeli korkeimman oikeuden päätöksestä vaalirahoituksen suhteen The Court’s Blow to Democracy – NYTimes.20100121
(3) Ehdotus 16 jengin (paikallinen kaasu- ja sähkölaitos) oma veppisaitti http://www.taxpayersrighttovote.com/

Mainokset

Avainsanat: , , ,

Yksi vastaus to “Veronmaksajien Oikeus Äänestää Laki.”

  1. Sandepande Says:

    Amerikkalaisten vapaudenhimoon vetoaminen on kyllä tehokasta, vähän sama kuin Suomessakin voidaan perustella mitä tahansa toimintaa talvisodalla tai talouskasvun turvaamisella…

    Ja eihän valtion nyt sovi sotkeutua luonnollisiin monopoleihin, seuraavaksi varmaan ne alkaa kontrolloida sitä että mitä ihmisille tarjotaan kaupoissa syötäväksi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: