Turvallista matkaa!


olen kirjoittanut tästä aiheesta ennenkin – otan aina ja joka kerran veitsen tai kaksi mukaan lentokoneen matkustamoon.  En piilota niitä mitenkään ovelasti, vaan heitän ne yksinkertaisesti reppuun samalla lailla kuin kaiken muunkin krääsän.  Veitset ovat ruostumatonta terästä joten ne näkyvät lentokenttien mammografialaitteissa todella selvästi.  Jostain syystä tämä turvapelleily ei vain toimi.  Eilen 6.6.2010 tullessani Suomeen päätin ottaa matkustamoon neljä veistä.

Kuva Heathrowin kentältä American Airlinesin kultapossujen oleskelutiloissa (”lounge”). Kolme veistä on ruostumatonta terästä ja neljäs on jotain muuta rautaa tai peltiä.

Taas tälläkin kertaa sekä Los Angelesin kentällä että Lontoon Heathrowissa turvajengi oli taas kerran aidosti kiinnostunut repustani ja laukustani.  Heathrowissa he päättivät mammografian olevan niin epäilyttävä, että he hellästi hipelöivät laukun ulkopuolen pienillä räteillään, jotka analysoitiin heidän kaasukromatografissaan (vai onko se joku muu laite?) – ei ongelmia, häv ä nais dei söör.  Losissa laukku purettiin ja pari erillistä kovalevyä meni uudestaan erikseen mammografian läpi. Häv ä nais dei söör….

Tämä kyykkyhyppely lentokentillä on täysin käsittämätöntä ja hyödytöntä pelleilyä….

Mainokset

Avainsanat: , ,

7 vastausta to “Turvallista matkaa!”

 1. mammografia Says:

  http://en.wikipedia.org/wiki/Mammográfia
  Olikohan mammografia kyseessä nyt kuitenkaan…

 2. hmm.. Says:

  Lentokenttähölmöily harmittaa yhtä paljon minuakin mutta en ymmärrä mitä yrität todistaa kuljettamalla veitsiä mukanasi. Otatko ensi kerralla mukaan pommin todistaaksesi pointtisi? Mitä sitten kun se vahingossa räjähtää?

 3. heka Says:

  En välttämättä yritä todistaa mitään muuta kuin tämän lentokenttäkyykkyhypyn järjettömyyden. Pommia en halua ottaa kyytiin koska nehän saattavat olla vaarallisia.

  Ainakin jenkeissä nämä Maansuojeluviranomaiset vaahtoavat sitä miten he ammattitaitoisina terrorismin estäjinä ovat onnistuneet pitämään isänmaan ja kotikonnut turvallisena ja pälä-pälä.
  Minusta on täysin käsittämätöntä että yli 150 turvatarkastuksen aikana viimeisen 18 kuukauden aikana yksikään lentokenttäturvatarkastus ei ole löytänyt veitsiäni, joita en edes viitsi piilottaa.

 4. Tarja Says:

  Lentomatkustuksen turvatarkastukset ovat aivan järjettömiä. Matkustan pari kertaa vuodessa pääasiassa Euroopassa lapsen kanssa. Kerran ottivat avaamattoman 2,5dl mehupaketin pois (ja ymmärränhän sen, liian iso määräyksiin nähden), mutta että mehua ei voi viedä, mutta veitsien kuljetus on näköjään helppoa 😀

  Muutenkin lapsen kanssa matkustaessa on AINA eri säännöt. Milloin rattaita ei saa viedä turvatarkastuksen läpi, vaan on haahuiltava 15 minuutin kävelymatka turvatarkastuksesta portille repun, hoitolaukun, toppahaalarin, pipojen, ja muiden ulkovarusteiden sekä tietty eloisan 2½-vuotiaan kanssa. Kysyin edellisellä kerralla lentokenttien rattaista lapsille, joita neuvottiin mistä löytyvät (eipä löytynyt), joten olin ihan poikki jo ennen kuin pääsimme koneeseen. Joskus kuitenkin rattaita saa viedä portille saakka, mutta se on ihan tuurista kiinni mitä laukkuluovutuksen henkilö päättää.

 5. Just Numbers Says:

  Olin käymässä Kreikassa tässä muutama päivä sitten, ja siellä oltiin yllättävän tarkkoja. Löysivät läpivalaisussa mm. käsien desinfiointiaineen, joka oli unohtunut repun takalokeroon. Samaa pulloa ei oltu aikaisemmin huomattu Helsingissä eikä parilla muullakaan isolla eurooppalaisella kentällä.

  Kreikkalaiset tädit näyttivät ottavan työnsä vakavasti. Katsoivat läpivalaisut tarkasti, mutta jättivät Helsinki-Vantaalla harrastettavan kopeloinnin väliin.

 6. RUU Says:

  Merkillisen lisäksi homma on myös epäjohdonmukaista.

  Minulla on pieni avaimenperä, jonka sisältä löytyy 2 cm linkkiveitsi. Se on matkustanut aika monta kertaa mukanani, kerran lentoemojen huostassa, mutta kerran jouduin postittamaan sen turvatarkastuksesta takaisin kotiin. Löytymisprosentti taitaa olla n 20% ja kulmakarvat kohoavat, koska olen todella vaarallinen sen kanssa.

  Turvatarkastukseen on myös jäänyt pullo laatuviiniä. Toivottavasti tullimiehet pitivät vm 2003 GSM:stä. Muuten OK (750 ml > 100 ml litran minigripissä) mutta se oli koneenvaihdossa, eikä edes lähtökentällä samassa maassa.

  Huvittavinta on, että lasten käsimatkalaukkun etutaskuun oli epähuomiossa tullut mukaan iso nippu pikkukiinalaisia (ja vähän isompiakin taisi joukossa olla). Hyvin menivät läpi Helsingissä, kaksi kertaa Japanissa, ja Australiassa. Niiden kanssa olisi saanut koneessa vähän säpinääkin aikaiseksi, joten olisi toivonut sentään ne löydettävän…

  Ehkä se israelilaisten harrastama profilointi voisi olla toimivampi tapa hoitaa tarkastukset. Voi viedä vähän enemmän aikaa mutta olla uskottavampaa.

 7. Jauri Says:

  Älä nyt kuitenkaan enää lisää veitsien määrää, menee hieman vaikeaksi selittää niitä, jos nyt sattuisikin käymään, että ne löydetään. ”Teen testiä surkeasta turvatarkastuksestanne, olen vienyt läpi nämä jo 150 kertaa…” Jaa-a, mitenköhän suhtautuvat ja uskovatko, heh.
  Tiedä miten intiimeihin ja pitkiin tutkimuksiin ja kuulusteluihin vielä joudut… 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: