Kauppalehti on harvinaisen lässy paperi ….


Ollessani riu’ulla tänään lueskentelin hädissämi Kauppalehteä. Lukemani vessapaperi oli päivätty 8.6.2010 Jutun aiheena oli Mastercard ja sen keksimät ”valuuttalisät”.

Miksi kukaan lukee Kauppalehteä?  Juttu on ihan perseestä ja sen perseyden typeryyden ymmärtäminen ei ole edes kovin vaikeaa.  Ei edes Kauppalehden jengille…..

Tutkivan journalismin toiseksi viimeinen kysymys on ”Kuinka paljon suomalainen kuluttaja ostaa keskimäärin euroalueen ulkopuolelta kuukaudessa? Eli kuinka paljon valuuttalisästä tulee asiakkaalle keskimäärin lisäkuluja?”  Aivan järkevä kysymys.  Mitä tämä himmeli maksaa minulle?

Vastaus: ”Suurin osa korttitapahtumista tulee edelleen kotimaasta ja auroalueelta. Keskimääräistä kulua on hyvin vaikea arvioida.”

Vastaus on täysin idioottimainen mutta Kauppalehti hyväksyy vastauksen sellaisenaan, koska seuraava kysymys on ihan jotain muuta puppua.

Miksi Kauppalehti ei poraa juttua yhtään sen syvemmälle?  Nyt minä en ole tietenkään mikään luottokorttijuttujen ja Nordean asiantuntija, mutta en varmaan ole kauhean väärässä kuvitellessani Nordean Mastercard osaston käyttävän ns elektronisia aivoja (joita nykyään kutsutaan myös nimellä ”tietokone”) käsitellessään luottokorttitapahtumia.  Elektronisten aivojen avulla ei varmaan ole ylitsepääsemättömän vaikeata laskea pennilleen tarkka kulu per asiakas.  Lukua ei tarvitse ”arvioida”.  Nordean täytyy tietää luku tasan tarkkaan.  Nordea ei tietenkään halua kertoa mistä on kysymys (Nordea haluaa kusettaa asiakkaitaan rokottamalla hihasta vedettyjä ”kustannuksia” pelkästään koska he haluavat rokottaa rakastamiaan arvostettuja asiakkaitaan).  Nordea tietenkin kusettaa ja ei halua kertoa mistä on kysymys.

Mutta Kauppalehti?  Kauppalehti kuuntelee tätä Nordean älytöntä PR paskaa ja raportoi sen lukijoilleen sanasta sanaan asettamatta mitään kyseenalaiseksi. Ja koska Kauppalehti ei kysy lisäkysymyksiä, niin Kauppalehti selvästikin on sitä mieltä, että vastaus on riittävä.

Nordean mainoksia on tämän Kauppalehden sivuilla 7, 9 ja 10. Muita mainoksia on Iltalehti (sivu 2, kokosivu), Skanska (sivulla 11, puoli sivua), ja Keskuskauppakamari (sivulla 12).

Kauppalehti on aika runkku ”talouslehti”.  Onneksi luin sitä riu’ulla…..

Mainokset

3 vastausta to “Kauppalehti on harvinaisen lässy paperi ….”

 1. Jasmo Says:

  Höm, odotitko siis jotain tutkivaa journalismia Kauppalehdeltä? Tai edes journalismia.

  Suomessahan vaihtoehtona on ainakin Taloussanomat, joka ei rimaa valtavan korkealle nosta.

  Nordeasta sen verran, että vaikka olen Avainasiakas, niin minun mielestä siellä homma on perseestä. Saan MasterCardin kyllä ilmaiseksi, mutta jos haluan nähdä esimerkiksi korttitapahtumat, siitä pitää maksaa. Jos haluaisin tilata saapuneista e-laskuista sähköpostimuistutuksen, siitä pitää maksaa. Ihan sama mitä siinä puljussa teet, siitä pitää maksaa.

 2. JH Says:

  Kauppalehti on talouselämän kevyt juorulehti, ollut jo pitkään. Jutut ovat enimmäkseen tasoa Seiska-tasoa, kontekstiin sovitettuna. Lehden anti yrityksille on se, että sitä luetaan joutessaan kuin iltapäivälehtiä, ja yritystä koskevalla jutulla on näkyvyys- ja tunnettuusarvonsa, oli sen taso mitä tahansa. Ihmiset lukevat ja muistavat otsikon ja kuvatekstit, se on tiedottamisen kannalta oleellista – jutun sisällöllä ei ole juuri väliä.

 3. Nokia on ainoa Symbian valmistaja? « maailmanmenoa vapaassa maailmassa… Says:

  […] Lähteet: (1) Tutkivan joournalismin mestari Kauppalehti sanoo Nokian olevan ainoa jäljellejäänyt Symbian putiikki http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=20101024547 (2) Olen kirjoittanut kerran aiemmin ihailemani Kauppalehden tutkivasta journalismista -ehkä lehteä pitäisi kutsua Kuppalehdeksi.  https://heka.wordpress.com/2010/06/14/kauppalehti-on-harvinaisen-lassy-paperi/ […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s


%d bloggers like this: